Pizza ♡ Tortizza met rode biet, pompoen en geitenkaas

Tortizza met rode biet, pompoen en geitenkaas | Freud and Fries

Thuis heb ik een boek staan, de Vegetarian Flavor Bible, en wanneer ik op zoek ben naar inspiratie voor recepten wil ik daar nog wel eens doorheen bladeren. Ik zou graag zeggen dat ik een expert ben wanneer het aankomt op smaakcombinaties, maar je begrijp het, dat ben ik niet. Helaas heb ik niet de gave om ingrediënten samen te brengen tot hoogstaande smaakexplosies en doe ik meestal maar wat. De meest bizarre zelfbedachte combinatie maakte ik in mijn tienertijd, toen ik vruchtenhagelslag of chocoladevlokken in plakjes jong belegen kaas wikkelde. Ja, ik kan me goed voorstellen dat je nu je wenkbrauwen optrekt en mijn kookkunsten in twijfel trekt.

Maar de combinatie die ik op deze tortizza gooide – rode biet, pompoen en geitenkaas – daar twijfelde ik geen moment over. Een vriendinnetje bracht me op het idee omdat zij lunchte met pompoen en rode biet en ik wist dat dit gewoon de ultieme combinatie voor een pizza moest zijn. Inclusief geitenkaas, want geitenkaas… YES.

Deze tortizza is zo goed, niet alleen ziet het er feestelijk uit maar de zoete smaken met het hartige en romige van de kaas en cottage cheese is echt een aanrader. En eigenlijk is het zo simpel!

Tortizza met rode biet, pompoen en geitenkaas | Freud and Fries

 

Tortizza met rode biet, pompoen en geitenkaas | Freud and Fries


Tortizza met rode biet, pompoen en geitenkaas
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
 • 1 tortilla wrap (meergranen) of pizzabodem
 • 60 gram cottage cheese
 • 130 gram geroosterde pompoen uit de oven
 • 150 gram (gekookte) rode biet
 • 15 gram geitenkaas
 • Gedroogde peterselie
Wat moet je doen
 1. Maal de cottage cheese in een kleine keukenmachine of met een staafmixer zodat het een gladdere structuur krijgt.
 2. Besmeer de tortilla wrap of protein pizza met de cottage cheese.
 3. Schil de pompoen en snijd pompoen en rode biet in grove blokjes en verdeel over de tortizza. (Ik ga er hierbij vanuit dat je de pompoen al in de oven gehad hebt. Zo niet: in schijven in de oven op 200ºC voor 30-40 minuten).
 4. Verkruimel de geitenkaas over de pizza en strooi de peterselie er overheen.
 5. Bak de tortizza zo'n 10-12 minuten in de oven op 180ºC.
Serving size: 1 Calorieën: 321 Vetten: 9 Koolhydraten: 40 Vezels: 2 Eiwitten: 15
Extra
Cal: 321; v/k/e/vez: 9g, 40g, 15g, 2g.*

* Maak deze tortizza/pizza nog eiwitrijker door een protein pizzabodem te gebruiken!

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Meer pizza…

Tortizza

Tortizza met kip, mosterd en geitenkaas | Freud and Fries

Flammkuchen

2 reacties op “Pizza ♡ Tortizza met rode biet, pompoen en geitenkaas”

 1. Marike schreef:

  Die kleuren samen zijn zo mooi! De combinatie lijkt mij ook echt super lekker! Misschien maar weer eens glutenvrije wraps in elkaar knutselen voor dit heerlijke recept :).

  • Monique schreef:

   Oeeee, als je die hebt hoor ik het graag, Marike! De combinatie is echt geweldig, ik stond er zelf ook een beetje verbaasd van, lekker zoet ook, yummm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: