Taart ♡ Nazomers kwarktaartje

nazomers-kwarktaartje-freud-and-fries

Kunnen jullie net zo genieten van het nazomerse weer van de afgelopen dagen als ik? Dat je ergens ver weg weet dat het herfst is, maar de bladeren nog niet van de bomen zijn gevallen, we onze regenjas (of überhaupt jas) nog in de kast kunnen laten hangen en de rokjes (of korte broeken) nog niet onderin de la is beland. Elke avond opnieuw stoken we de barbecue aan, met de wetenschap dat dit misschien best eens de laatste keer zou kunnen zijn, maar dan doen we het volgende week toch gewoon weer?

Ik lig al te zweten onder mijn dekbed, want eigenlijk is het nog veel te warm, en op sommige dagen zet ik zelfs mijn ventilator weer even aan om de nacht door te komen. Terwijl het buiten alweer veel te lang donker blijft, laat ik mijn (nep)leren jack nog even thuis, want op de terugweg loop ik er toch alleen maar mee te sjouwen.

En ergens op een veel te warme zondag, wanneer je buiten op het balkon, een terrasje of zelfs aan het (Waal)strandje hoort te zitten, sta ik plots voor mezelf (en een vriendinnetje dat dezelfde avond nog langskomt maar vooral voor mezelf) een kwarktaartje te bakken. Gewoon, omdat het nazomer is.


Nazomers kwarktaartje
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 8
Wat heb je nodig
Bodem
Vulling
Topping
  • (Diepvries) fruit
Wat moet je doen
Voor de bodem
  1. Verwarm de oven alvast tot 160ºC en bekleed een kleine taartvorm op de bodem met bakpapier. Het is niet nodig dit in te sprayen.
  2. Hak de dadels fijn met een mes of in een keukenmachine. Let erop dat je de pitten hebt verwijderd!
  3. Doe dit vervolgens samen met de overige ingrediënten in een kom en meng goed tot een geheel, zodat je een stevig deeg hebt. Mocht je het idee hebben dat het deeg wat te plakkerig is, voeg dan nog extra Ultra Fine Oats toe. Is het te stug en droog, voeg dan nog wat extra kwark toe.
  4. Laat het deeg even rusten in de koelkast, zo'n 30 minuutjes.
  5. Rol nu uit en plaats over je taartvorm. Bedek de bodem en de zijkanten met een royale laag deeg. Maak mooie nette randen of, zoals ik deed, een beetje rommelig (dat noemen we dan maar rustiek).
  6. Zet in de oven, 25 minuten op 160ºC, of tot het mooi krokant bruin is.
  7. Laat buiten de oven afkoelen.
Voor de vulling
  1. Doe simpelweg alle ingrediënten (op de gelatinemix na) in een grote kom en zet hier de handmixer op tot het mengsel luchtig en licht begint te worden. Dit heeft even een paar minuutjes nodig en je kan natuurlijk altijd wat extra citroensap of No Sugar (erythritol) toevoegen om zuurder/zoeter te maken.
  2. Voeg als laatste de Gelatine Fix erdoor en klop nog eens goed door.
  3. Giet de vulling in de taartbodem en laat minstens twee uur in de koelkast opstijven.
  4. De bevroren vruchtjes (of gewoon lekker vers natuurlijk!) kan je vóór het opstijven of erna plaatsen (ervoor kan bij diepvriesfruit wel betekenen dat het wat gaat vlekken.
Serving size: 1 Calorieën: 116.6 Vetten: 2.9 Koolhydraten: 14.3 Vezels: 2.8 Eiwitten: 8.8
Extra
Bodem:
Cal: 800; v/k/e/vez: 23g, 105g, 45g, 20g.

Vulling
Cal: 133; v/k/e/vez: 0g, 9g, 25g, 2g.

MEER RECEPTJES? VOLG FREUD AND FRIES DAN OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!


Meer taart, meer taart…

Appelkruimel Plaattaart

Strawberry Cheesecake

Strawberry cheesecake | Freud and Fries-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: