Ik hoorde voor het eerst van de cloud breads nadat ik mijn protein fluff cake online plaatste op Instagram. Toen ik vervolgens op onderzoek uitging naar dit low-carb broodje kwam ik vooral bij hartige recepten terecht. Kruiden. Kaas. Niks mis mee hoor maar Monique houdt gewoon 10x meer van zoet.
Een zoet-zuur combinatie leek me nog beter en een lekker luchtig hapje tijdens de paasbrunch. Ik maakte deze Lemon Cloud Cakes dan ook speciaal voor mijn ouders en broertje die vorige week langskwamen maar jij hoeft zeker niet te wachten tot volgend jaar Pasen om deze te maken!
10 druppels vanille Flav Drops, met de code FREUD krijg je 10% korting)
Wat moet je doen
Bedek een ovenplaat met bakpapier en spray eventueel met non-stick bakspray en breng alvast de oven op temperatuur (150ºC).
Scheid eigeel van eiwit en doe in aparte schalen.
Klop eerst het eiwit op met de cream of tartar en bakpoeder. Cream of tartar is optioneel maar zorgt er voornamelijk voor dat de eiwitten goed stevig blijven. Het kan echter ook zonder. Klop het eiwit op tot er zachte pieken ontstaan (als je de klopper eruit haalt blijft het eiwit overeind staan).
Klop vervolgens het eigeel met de cottage cheese en overige ingrediënten op tot een glad geheel.
Giet het eigeel over het opgeklopte eiwit en meng voorzichtig met een spatel (alsof je het erin vouwt; NIET roeren).
Maak kleine hoopjes van het beslag (12), iets van elkaar verwijderd. Het beslag gaat inzakken dus zorg dat er ruimte is om wat uit te spreiden. Eventueel kun je er nu wat hagelslag of andere topping op doen!
Bak de cloud breads/cloud cakes zo'n 15 minuten in de oven op 150ºC en zo'n 2-3 minuten onder de grill (alleen bovenwarmte) om de wolkenbroodjes een bruine topping te geven.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Oh wat heb je toch een fijne stijl van schrijven (en bakken )
Aaah wat lief! <3