Als ik mensen dat hoor zeggen krijg ik spontaan kotsneigingen. Terwijl ik eigenlijk zelf meestal ook best wel happy single ben. Meestal zeg ik, want er zijn echt wel momenten dat ik graag knus tegen iemand aan zou willen kruipen op de bank (al heb ik daarvoor eerst wel een kattenpisvrije bank nodig maar dat is een verhaal voor later).
Ik ben eigenlijk ook een behoorlijke ramp op datingsgebied, wat mijn kansen zo ongeveer op 0 brengt. Een discussie aangaan met een jongen is waarschijnlijk niet de meest aantrekkelijke eigenschap.
Random jongen die me aanspreekt.
❝Wat heb je mooie groene ogen.
❝Ik heb blauwe ogen.
❝Ja, echt mooie groene ogen.
❝Blauwe.
Gelukkig gebeurde dit ruim acht jaar geleden toen ik nog wel eens ging stappen. Inmiddels heb ik natuurlijk een hoop geleerd. Ik spreek bijvoorbeeld niet meer in het donker af. Ik draag nooit zonnebrillen. Ik stel mezelf voor met een “ik ben Monique met de blauwe ogen.” Je weet wel, dat soort voorzorgsmaatregelen. Nee, eigenlijk date ik vooral gewoon niet zoveel. Wat het hele “ik zou graag met eens knus tegen iemand op de bank aankruipen” meteen een stuk ingewikkelder maakt.
Maar eerlijk gezegd, wat me toch een beetje afschrikt is dat er een moment zou kunnen komen waarop ik vertel dat ik ook gewoon maar een beetje raar ben. Zijn er jongens die zitten te wachten op een meisje dat het liefst elke avond in de sportschool staat, haar tijd verder vult met een blog en in de weekenden haar eten prept voor de rest van de week? Die eigenlijk liever niet spontaan uiteten gaat want “dat past niet binnen de macro’s” en het liefst de hele dag in haar sportoutfit rondloopt? En weet je, eigenlijk heb ik ook helemaal geen tijd om in een relatie te steken. Ik heb al nauwelijks tijd om mijn katten voldoende aandacht te geven (wat die bank enigszins zou kunnen verklaren).
Wat ik wel kan is koken. Koken, bakken en een enorme feederuithangen. Dus wellicht moet ik niet op zoek naar een date maar een proefpersoon-voor-al-mijn-baksels. Ja. Beter idee.
½ tl cream of tartar (optioneel, zorgt ervoor dat het eiwit wat steviger wordt)
60 gram cottage cheese
2 tl rozemarijn
1 tl knoflookpoeder
1 tl gevriesdroogde bieslook (of andere kruiden naar keuze!)
Wat moet je doen
Breng de oven op temperatuur (150ºC).
Als je dat nog niet gedaan hebt: scheid het eiwit van het eigeel. Doe het eiwit in een grote schaal en het eigeel in een aparte (kleine) schaal.
Voeg bakpoeder (en cream of tartar) toe aan het eiwit en klop in 3-4 minuten op tot er stijve pieken ontstaan.
Voeg aan het eidooier de cottage cheese toe en de knoflook plus de helft van de rozemarijn. Klop in ongeveer 30-60 seconden tot luchtig en klontvrij.
Giet het losgeklopte eierdoor bij het eiwit en vouw voorzichtig het geel door het wit tot het volledig gemengd is en er geen witte stukken meer in het beslag zitten.
Bedek een kleine taartvorm met bakpapier en spray goed in met non-stickspray (ook de zijkanten).
Vul vervolgens met het beslag, strijk af en bestrooi met de overige kruiden.
Bak ongeveer 30-35 minuten in de oven (150ºC) tot goudbruin en gaar van binnen en laat ook in de oven (met de deur geopend) afkoelen.
Lekker in stukken gesneden met een laagje cream cheese!
Klinkt super lekker. Jammer genoeg kan ik niet tegen lactose, dus ook niet tegen cottage cheese. Toch maar eens daar iets op verzinnen…
Klein foutje in het recept trouwens: 2. Als je dat nog niet gedaan hebt: scheid het eiwit van het eigeel. Doe het eiwit in een grote schaal en het eiwit in een aparte (kleine) schaal.
Denk dat het eigeel in de kleine schaal moet.
Merel, voor jou hetzelfde antwoord als bij Sharon: wellicht een lactosevrije cream cheese? Misschien zou het zelfs kunnen met zachte tofu, stel ik me zo voor (maar heb ik geen 100% garantie voor natuurlijk). En thanks voor je tip, ik heb het aangepast!
Hey Sharon, je kunt het recept ook maken met bijvoorbeeld cream cheese in plaats van cottage cheese en dus ook een lactosevrije variant. Ik ben niet zo bekend in lactosevrije producten, maar wellicht is er een cream cheese versie op de markt waarin geen lactose zit?
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Klinkt super lekker. Jammer genoeg kan ik niet tegen lactose, dus ook niet tegen cottage cheese. Toch maar eens daar iets op verzinnen…
Klein foutje in het recept trouwens: 2. Als je dat nog niet gedaan hebt: scheid het eiwit van het eigeel. Doe het eiwit in een grote schaal en het eiwit in een aparte (kleine) schaal.
Denk dat het eigeel in de kleine schaal moet.
Merel, voor jou hetzelfde antwoord als bij Sharon: wellicht een lactosevrije cream cheese? Misschien zou het zelfs kunnen met zachte tofu, stel ik me zo voor (maar heb ik geen 100% garantie voor natuurlijk). En thanks voor je tip, ik heb het aangepast!
Is dit ook te maken zonder cottage cheese ivm een lactose/melk allergie?
Hey Sharon, je kunt het recept ook maken met bijvoorbeeld cream cheese in plaats van cottage cheese en dus ook een lactosevrije variant. Ik ben niet zo bekend in lactosevrije producten, maar wellicht is er een cream cheese versie op de markt waarin geen lactose zit?