Brood ♡ Low carb lijnzaadbroodjes

Low carb lijnzaadbroodjes | Freud and Fries

Elke zaterdagavond zette papa de kleine televisie in de keuken aan op Eigen Huis en Tuin en haalde mama de bijna-verse broodjes uit de kelder. Doordeweeks aten we altijd ‘s avonds warm, maar op zaterdag hadden we brood. Niets was zo lekker als die vierkanten maïsbroodjes met gesmolten kaas uit de magnetron, nog een beetje krokant van buiten maar zacht en warm van binnen.

Soms stelde ik zelfs mijn ontbijt uit omdat mama rond tienen naar de supermarkt vertrok om de luxebroodjes voor die avond te halen en ze bij thuiskomst natuurlijk het verst waren. Alvast zo’n broodje in de ochtend. Mmm…

Tegenwoordig zijn broodjes een luxe die ik me niet echt meer veroorloof en dat maakt deze burger buns extra speciaal. Maar niet alleen dat, deze lijnzaadbroodjes zijn in tegenstelling tot elk ander brood gemaakt zonder meel. Ja, dat las je goed: broodjes zonder meel. Vrijwel geen carbs dus, maar wel rijk aan vezels!

Low carb lijnzaadbroodjes | Freud and Fries


Low carb lijnzaadbroodjes
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 6
Wat heb je nodig
 • 3 eieren
 • 50 gram (gebroken) lijnzaad
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl shaormakruiden*
 • ½ tl knoflookpoeder*
 • 1½ el water
 • 12 gram geurloze kokosolie (gesmolten of hard, dat maakt niet uit)
Wat moet je doen
 1. Mix alle droge ingrediënten in een schaal. Mocht je hele lijnzaad gebruiken, maal deze dan eerst in een keukenmachine of "grinder" tot een poeder.
 2. Voeg de eieren, kokosolie en het water toe. Maal goed - zeker als je ongesmolten kokosolie gebruikt! - tot je een mooi dun papje hebt.
 3. Vul muffinvormpjes of grotere vormen (ik gebruikte zelf een bakschaal met donutvormpjes) met het beslag. Muffinvormpjes zijn natuurlijk wat klein dus heb je vanzelfsprekend kleinere broodjes.
 4. Bak 15-20 minuten (meer richting 15 minuten) op 160ºC in de oven.
 5. Snijd horizontaal doormidden en doe hier de burger en wat sla of vulling naar keuze in!
Serving size: 1 Calorieën: 97 Vetten: 8 Koolhydraten: 1 Vezels: 3 Eiwitten: 5
Extra
Cal: 584; v/k/e/vez: 47g, 8g, 31g, 17g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Voor alle broodaddicts…

Walnoot dadel brood

Frambozen cheesecake broodje

Frambozen cheesecake broodje-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: