Begin met het crushen van de ijsklontjes en het diepvriesfruit.
Voeg de caseïne toe zodra het ijs en fruit is gemalen tot het bijna zo fijn is als sneeuw.
Maal kort en voeg dan beetje bij beetje het water toe (check deze post voor betere instructies en waar op te letten).
Zet de elektrische klopper erop zodra het geheel wat weg heeft van een romig ijs.
Klop voor ongeveer 5-10 minuten tot flink toegenomen in volume en luchtig. Soms moet je nog wat extra vloeistof toevoegen als het vrij dik is.
Mocht het toch niet heel stevig worden (fluff kan je in principe op zijn kop boven je hoofd houden als het écht goed is), kan je de xanthan gum toevoegen.
Verdeel je protein fluff over drie schalen en voeg aan elke schaal de kleurstof toe. meng en voeg toe tot de gewenste kleur.
Verdeel over één of meerdere glazen (de foto bevat ongeveer ½ van het recept en is een glas waar zo'n 0,5 L in kan).
Extra
Met 160 ml karnemelk: Kcal: 181; v/k/e: 0g, 20g, 25g.
1. Door xantan gum toe te voegen krijgt de protein fluff een dikkere en romigere structuur.