Travel ♡ Chiang Mai: Nieuwe vrienden maken

Travel ♡ Chiang Mai: Nieuwe vrienden maken | Freud and Fries

Mijn aankomst in Chiang Mai was verre van bijzonder. Of fijn, to be honest. Mijn hoofd zat vooral bij dichtstbijzijnde wc (“was het mijn eerste semi-Westerse maaltijd aan boord van de nachttrein of toch de kip met noodles van gisterenmiddag?”). Het liefste was ik nu al bij mijn hostel, maar er stond nog een half uur lopen op me te wachten. Bij iSanook was me geadviseerd naar Brickhouse Hostel te gaan en na even Tripadvisor afgespeurd te hebben, leek me dat (voor nu) de beste optie. En op dat moment wilde ik ook niet langer nadenken over andere opties. Als ze een wc hadden, was ik tevreden. I’m not asking for much.

All I want is die toilet.

En snel graag.

Bleken ze te hebben bij Brickhouse. Daar bovenop een vierpersoons slaapkamer, een zwembad met hippe verlichting en verschillende gemeenschappelijke ruimtes. Ook was er de “uitstapjesservice” (bij gebrek aan passend woord), waar je van ‘s morgens tot 18.00 uur je tripjes voor de volgende dag kon boeken (maar ook je pleisters kan krijgen – al is dat een verhaal voor later). ‘s Ochtends is er een ontbijt (voor 100 baht), als je behoefte hebt aan een Westerse maaltijd, en tegenover het hostel is een scooterverhuur slash wasserette (hoewel er ook een wasmachine in het gebouw zelf aanwezig is).

Travel ♡ Chiang Mai: Nieuwe vrienden maken | Freud and Fries Travel ♡ Chiang Mai: Nieuwe vrienden maken | Freud and Fries Travel ♡ Chiang Mai: Nieuwe vrienden maken | Freud and Fries

 

 

 

 

 

Na een korte rondleiding door de eigenaar, Adam (uit het Verenigd Koninkrijk), besloot ik te gaan voor een gemengde kamer voor vier. Ik dumpte mijn spullen in de slaapkamer en sprintte als het ware naar de badkamer (die overigens schoon is!).

Mijn dorm deelde ik met Crista, een meisje uit Amerika dat al een aantal maanden in een dorpje bij Bangkok woonde, Engelse les gaf en nu op vakantie was in het noorden. Na een korte kennismaking besloot ik met haar mee te gaan voor een tweede ontbijt (kon best na mijn tweede avondmaaltijd gisteren, toch?) – zeker omdat ze beloofde dat de fried egg red curry echt fenomenaal was (check even de hotspots van Chiang Mai!). Onder het genot van een beter vullende maaltijd en gekalmeerde darmen probeerde ik enkele Thaise woordjes te onthouden die waarover Crista me een speedcursus gaf (tevergeefs) en iets later namen we afscheid want zij wilde spulletjes kopen en ik wilde naar de oude stad en een bank vinden die mijn Maestro-kaart zou accepteren.

Na van de ene naar de andere bank en vervolgens naar een ATM gestuurd te worden had ik eindelijk een stapeltje geld in mijn portemonnee (de opluchting). Toen ik me vervolgens omdraaide, stuitte ik op een bekend gezicht.

Travel ♡ Chiang Mai: Nieuwe vrienden maken | Freud and Fries

Tony, de Mexicaan.

Ja, voor de oplettende lezer komt nu een bekende naam voorbij. Zo niet, ga dan even terug naar mijn reisverslagje van Ayutthaya. Tony bleek overigens niet alleen, hij was met Ricardo en Fernando (yea, I kid you not), beiden eveneens uit Mexico, Christóbal (Chili?) en Sonia (uit Spanje). We besloten met zijn allen verder te gaan en kwamen iets later Trang tegen, een meisje uit Vietnam, die zich ook bij ons aansloot. Het hoogtepunt van die middag was waarschijnlijk wel Wat Chiang Mai, de olifantentempel, waar we het overgrote deel van de dag doorbrachten, chillend in het gras, foto’s makend en kletsend. Mijn muggenbulten (die had ik sinds dag twee) begonnen steeds erger te worden, en zeker met dit warme weer was het eigenlijk niet te doen. Met alle wilskracht wist ik er vanaf te blijven, maar zelfs als ik ze niet aanraakte leken ze groter te worden en op sommige plekken ontstonden zelfs blaren (iets wat ik nog nooit eerder had gezien). Vreselijke horrorscenario’s in mijn hoofd, maar daar probeerde ik vooral niet aan te denken.

Travel ♡ Chiang Mai: Nieuwe vrienden maken | Freud and Fries Travel ♡ Chiang Mai: Nieuwe vrienden maken | Freud and Fries Travel ♡ Chiang Mai: Nieuwe vrienden maken | Freud and Fries

 

 

 

 

 

Travel ♡ Chiang Mai: Nieuwe vrienden maken | Freud and Fries Travel ♡ Chiang Mai: Nieuwe vrienden maken | Freud and Fries

 

 

 

 

 

Tegen het eind van de middag ging ik terug naar mijn hostel, want Crista en ik zouden samen met een Australische vriend van haar dineren bij Ugo, waar ze blijkbaar het beste en goedkoopste Craft bier van Chiang Mai hadden. Voor mij was het toppunt mijn eerste khao soi – een gerecht dat je echt alleen in het noorden van Thailand vindt. Na dit stukje foodporn liepen we weer gezamenlijk richting het hostel – Crista wilde een mango sticky rice halen en ze wees mij de weg naar de Night Market, waar ik mijn mostly-Spaanstalige groepje zou treffen. Dat lukte echter niet (er bleken namelijk meer night markets te zijn) en dus bracht ik de rest van mijn avond door op Ploen Ruedee, waar live muziek werd gespeeld en verschillende food stands stonden en ik een mango smoothie scoorde. In de verte onweerde het er flink op los – hoewel daar hier in Chiang Mai weer niets van te merken was.

Travel ♡ Chiang Mai: Nieuwe vrienden maken | Freud and Fries

Ik bleef tot er een groepje cowboys op het podium kwam waar ik iets minder mee had en besloot terug en naar bed te gaan, morgen stond er een Thaise kookcursus op de planning…

MEER REISVERSLAGEN OF JUIST OP ZOEK NAAR RECEPTEN EN FITNESS? VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *