Het heeft even geduurd voor ik ging beseffen hoe je het beste bananen invriest. Klinkt wat raar misschien, want wat kan er nu werkelijk zo lastig aan zijn? Het zal wellicht aan mij liggen, maar ik eindigde altijd met klompen aan elkaar geplakte banaan waar geen beginnen mee was. Wie gaat nu een enorme brok van een kilo or so in de blender gooien?
Tot ik tot het inzicht kwam hoe je het daadwerkelijk doet. En misschien ben jij daar ook naar op zoek. Al ben je hopelijk wat sneller dan ik.
Ontdoe de bananen van hun schil en snijd in plakken of parten.
Verdeel de bananen over een snijplank (die in je diepvries past). Bij voorkeur van elkaar gescheiden, maar zoals op de foto kan ook.
Plaats de snijplank met bananenpartjes zo'n 3-4 uur in de diepvries.
Haal uit de diepvries, breek los van elkaar en maak los van de snijplank en doe in een bakje. Belangrijk is dat de bananen niet ontdooien in de tussentijd (dus niet een halfuur laten liggen buiten de diepvries).
Vries nu opnieuw in en voilà: ingevroren bananen die niet aan elkaar blijven plakken.
3.5.3226
VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: