DIY ♡ Bevroren banaan

DIY bevroren banaan | Freud and Fries

Het heeft even geduurd voor ik ging beseffen hoe je het beste bananen invriest. Klinkt wat raar misschien, want wat kan er nu werkelijk zo lastig aan zijn? Het zal wellicht aan mij liggen, maar ik eindigde altijd met klompen aan elkaar geplakte banaan waar geen beginnen mee was. Wie gaat nu een enorme brok van een kilo or so in de blender gooien?

Tot ik tot het inzicht kwam hoe je het daadwerkelijk doet. En misschien ben jij daar ook naar op zoek. Al ben je hopelijk wat sneller dan ik.

Maar ach, if not, here you go!


DIY ♡ Bevroren banaan
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Wat heb je nodig
  • Een hoop rijpe bananen
Wat moet je doen
  1. Ontdoe de bananen van hun schil en snijd in plakken of parten.
  2. Verdeel de bananen over een snijplank (die in je diepvries past). Bij voorkeur van elkaar gescheiden, maar zoals op de foto kan ook.
  3. Plaats de snijplank met bananenpartjes zo'n 3-4 uur in de diepvries.
  4. Haal uit de diepvries, breek los van elkaar en maak los van de snijplank en doe in een bakje. Belangrijk is dat de bananen niet ontdooien in de tussentijd (dus niet een halfuur laten liggen buiten de diepvries).
  5. Vries nu opnieuw in en voilà: ingevroren bananen die niet aan elkaar blijven plakken.

VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!


En dit is dan vervolgens lekker met banaan…

Bananenbrood

Framboos-Oreo bananenbrood | Freud and Fries

Peanut butter banana protein fluff

Peanut butter banana protein fluff with caramel | Freud and Fries

Banana pops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: