Hotspot in Den Bosch ♡ Yalla Yalla

Hotspot in Den Bosch ♡ Yalla Yalla | Freud and Fries

Na ons Eftelingavontuur afgesloten te hebben bij de 1001 Arabische Nachten en de bus en trein naar Den Bosch genomen te hebben, besloten mijn vriendinnetje en ik afgelopen zaterdag het sprookje voort te zetten bij Yalla Yalla, een Arabische foodbar.

Het lege tafeltje waaraan we dachten plaats te kunnen nemen, bleek echter al gereserveerd, maar gelukkig wilden een stelletje bij het raam wat schuiven zodat we knus naast elkaar aan het barretje in de etalage konden zitten. Met zicht op de voorbijgaande inwoners van Den Bosch – van echtpaar met dikke Mercedes tot man van middelbare leeftijd op vuile, blote voeten – vulden we onze hongerige magen.

En hongerig als we mochten zijn, zeker na zo’n dag vol adrenaline en schuifelen in de wachtrij (al viel dat nog behoorlijk mee voor een zonnige zaterdag), werd het al snel duidelijk dat we hier te maken met écht goed voedsel. Geen menukaart, geen idee wat we zouden krijgen. De eigenaresse – een vriendelijke, gastvrije vrouw die even persoonlijk met je kwam praten – beloofde eerst een schaal met een mezze met onder andere falafel (my first try) en hummus (#liefde) en daarna verschillende kleine gerechtjes, waarbij we konden kiezen tussen vis, vlees en vegetarisch, maar de mix ons werd aangeraden. Wat we uiteraard namen, aangezien we beiden geen voorkeur hadden.

Hotspot in Den Bosch ♡ Yalla Yalla | Freud and Fries

Hotspot in Den Bosch ♡ Yalla Yalla | Freud and Fries

Falafel, Libanees brood met hummus, een tomatenpuree met knoflook, een zoet tomatensausje en nog een vierde dip, en een ander balletje waarvan ik helaas alweer de omschrijving ben vergeten (vond ik zelf iets minder lekker omdat er stukjes munt in zaten).

Ik had water besteld en je krijgt – zoals ik vind dat het eigenlijk hoort – gewoon een hele fles water op tafel, zodat je je niet aan je bescheiden glaasje Spa Blauw hoeft te houden.

Nieuwsgierig vroegen we ons af of wij ook een tafel vol lekkers kregen als de mensen achter ons of dat zij misschien iets speciaals hadden besteld. Het “voorgerecht” voelde immers al als behoorlijk wat. Dat het nu al zo lekker was, beloofde nog wat voor het volgende deel. Ik herinnerde me nog de keer dat ik in Antwerpen bij een Libanees en Syrisch buffet aanschoof en daar ook al zo heerlijk gegeten had en dit leek er verdacht veel op.

Hotspot in Den Bosch ♡ Yalla Yalla | Freud and Fries

Hotspot in Den Bosch ♡ Yalla Yalla | Freud and Fries

En jawel, niet veel later werden bordjes en bestek klaargelegd en kwam een jongen aan met wel zeven schaaltjes. Hoe konden we dat in godsnaam kwijt op deze smalle bar, met ook nog ons drinken en eigen borden? Maar je weet, waar een wil is is een weg en even later zaten we met een heerlijke variëteit aan gerechten voor ons.

Het dinner heeft de vorm van Shared Dining, waarbij je dus alle gerechtjes met elkaar deelt. Op de voorhand weet je niet wat je krijgt en laat je je verrassen door de combinaties die deze keer worden gemaakt. Wat wij hadden? Een deeghoorntje met stoofvlees (hier niet op de foto), een salade met gefrituurd Libanees brood, bloemkool met tahinsaus en granaatappelpitjes, gegrilde aubergine met geitenkaas en walnoot (dus moest ik helaas overslaan), kabeljauw, rijst (we dachten met krenten, maar dat was het niet, meer een soort linzen?) en kip sugnah op Libanees brood.

Hotspot in Den Bosch ♡ Yalla Yalla | Freud and Fries

Zo goed als het eruit zag, smaakte het ook.

❝Oh ja, dit is waarom ik zo van eten houd – mijn vriendinnetje

Yalla Yalla Foodbar is wat mij betreft echt een aanrader. Voor €27,50 per persoon heb je dit hele (verrassings)menu en nog een toetje (wat wij oversloegen deze keer) na. Ben jij er al eens geweest?

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *