Hotspot in Nijmegen ♡ Yoghurt Barn

Yoghurt Barn | Freud and Fries

Brakkie-breakfast.

Misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je het over de Yoghurt Barn hebt. Zelf zie ik eerder hippe young adults en studentjes uit de buurt die in de middag binnenhoppen voor een bakje yoghurt. Maar voor mij was het afgelopen zaterdag wel een brakkie-breakfast – al kan ik misschien niet stellen dat je (zelfs ík niet) na twee glaasjes aan het begin van de nacht helemaal brak wordt. Na krap vier uurtjes slapen, vijf uurtjes dansen en met een hese stem zat ik er echter niet op mijn meest fris bij.

Ik was uitgenodigd bij de nieuwe Yoghurt Barn, die ongeveer een week geleden een vestiging heeft geopend in – jawel – my hometown Nijmegen. Eindelijk eens een event dat bij wijze van om de hoek is, georganiseerd door Milou van Healthinut. Samen met een stel andere bloggers mochten we genieten van een ontbijtje slash brunch slash high tea slash gewoon-heel-veel-voedsel.

Kon ik best gebruiken, na zo’n nacht.

Yoghurt Barn | Freud and Fries

Nadat alle vrouwen (want tja, alleen vrouwen) aan tafel waren geschoven, Milou ons welkom heette en Benthe een en ander vertelde over Yoghurt Barn – hoe de eigenaren Wouter en Esther hun inspiratie voor dit Nederlandse concept uit Spanje haalden – mochten we ons eindelijk wagen aan de groene en roze smoothies. Ik nam de spinazie-mango-appelsap-kokosmelk-combinatie – YUM – en in no time werden er al enorme dienbladen met NOG MEER lekkers binnengebracht.

Natuurlijk kwamen de camera’s, telefoons en statieven direct tevoorschijn en met rommelende maag probeerde ik ook maar mijn Instagram-vriendjes ervan op de hoogte te brengen dat ik me bevond in foodie heaven.

Talkin’ about discipline.

Yoghurt Barn | Freud and Fries

Maar aan alles komt een eind – zo ook het geklik – en foto’s van aangegeten voedsel is toch minder aantrekkelijk dan wanneer het nog onaangeraakt is, dus we konden losgaan.

Carrotcake, brownies, Sharp Sharp gebakjes, yoghurt van de barn, broodjes met zelfgemaakte smeersels, glutenvrije broodjes, verse sapjes en heel veel thee. Het stond allemaal zo voor het grijpen. Ikzelf koos natuurlijk meteen voor het Tony Chocolonely yoghurtje (wel even braaf rondgevraagd of er meer gegadigden waren, of course), gevolgd door een croissantje.

Yoghurt Barn | Freud and Fries

De carrotcake en brownies waren helaas niet aan mij besteedt – want walnotenallergie – en blijkbaar ook niet alle Sharp Sharp gebakjes, maar daar kwam ik pas later achter toen mijn keel opeens vervaarlijk begon te kriebelen. Gelukkig heb ik geen ernstige vorm van (wal)notenallergie (en jup, alleen van walnoten ook, andere noten kan ik gewoon hebben), dus na een tijdje trok het alweer bij.

Ondertussen gezellig kletsen en elkaar leren kennen en zo heb ik alsnog kunnen leren waarom je je armen gekruist moet houden wanneer je uit het vliegtuig glijdt bij een noodgeval en of het verhaal van verhoudingen tussen stewardessen en piloten (tegenwoordig nog) werkelijk waar is.

Yoghurt Barn | Freud and Fries

Een geslaagd event in een leuke tent (ghehe). Mijn hart leeft weer wat op met een volgende hotspot in Nijmegen. Best een beetje trots om in Nijmegen te wonen, zelfs al kom ik alleen maar af en toe in het centrum.

Het leuke is dat ik deze week ook nog eens 2x een ontbijtje mag weggeven bij Yoghurt Barn Nijmegen, dus als je mee wilt doen, ga dan snel naar mijn Instagram!

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *