Monique Op Maandag #28 ♡ Rome

Monique Op Maandag #28 ♡ Rome | Freud and Fries

❝Eigenlijk zou ik vaker een weekendje erop uit moeten.

Woorden uitgesproken door ondergetekende in 2011 waar vervolgens jarenlang niets mee gedaan werd. Toen ik tijdens mijn laatste Bachelorjaar (wat vervolgens mijn op één na laatste Bachelorjaar werd omdat ik nog verplichte vakken moest inhalen) in de Verenigde Staten verbleef, boekte ik geregeld een lang weekend naar een andere staat en zo vloog ik soms naar Chicago, soms naar Atlanta en pakte ik een andere keer de Greyhound naar New York. No big deal.

De tickets waren in die tijd eigenlijk al niet veel goedkoper dan ze in Europa zijn (vroeger schijnbaar wel) en hoe lekker was het niet om je opeens weer in een andere stad te bevinden? Waarom zou ik dat niet doen wanneer ik weer in Nederland was?

Ja, waarom niet?

Pas in 2016 deed ik wat ik me eens had voorgenomen, een beetje noodgedwongen omdat al mijn kostbare vakantiedagen op gingen aan de VGCt-cursus die ik naast mijn werk volgde. Mijn eerste reisje was met mama naar Lissabon, vervolgens vloog ik met mijn broertje naar Londen en dan was er nog de trip naar Antwerpen met een vriendinnetje.

Monique Op Maandag #28 ♡ Rome | Freud and Fries

Het is alweer een tijd geleden dat een Monique Op Maandag online kwam, maar here it is. Over mijn mini-weekend in Rome, waar we hebben gegeten, geslapen en rondgelopen.

Pizza ♡ Rome

Monique Op Maandag #28 ♡ Rome | Freud and Fries

De eerste avond was meteen een groot succes. We hadden een specifiek restaurant op het oog, maar niet eraan gedacht te reserveren, dus onze goede hoop was al gauw gedoofd toen we te horen kregen dat “ja, we konden er eten” maar “wel binnen een uur klaar zijn graag.” Dus op naar nummer twee (wat we ter plekke uitkozen), maar daar bleek zonder reservering niets mogelijk te zijn.

Ronddwalend door de stad, ik in poging niet direct mijn hangry state tentoon te stellen, kwamen we uiteindelijk bij een of ander tentje uit waar ze – surprise, surprise – pizza hadden. We moesten nog wel even wachten – buiten, want binnen was het echt te klein – maar even later zaten we (ruim na de tijd dat we bij het eerste restaurant al weg hadden moeten zijn, maar dus óók al gegeten zouden hebben) aan een minitafeltje in een minirestaurantje met een licht aangebrande pizzabodem.

Beter dan in Nederland, true that, maar een hotspot durf ik het niet te noemen.

Waar we hadden willen eten: Trattoria Vecchia Roma. Mocht jij daar nog eens komen, let me know!

Touristy ♡ uithangen

Monique Op Maandag #28 ♡ Rome | Freud and Fries

Zaterdag was de enige dag dat we écht de toerist konden uithangen. Aangezien ik al twee keer eerder in Rome was, zou ik wel een stukje van mijn favoriete Europese stad laten zien, en als eerste trokken we dan ook richting het welbekende Colloseum.

Stiekem een beetje gelachen (of wacht, laat dat stiekem maar achterwege) toen ik met het amfitheater vol in zicht vroeg of het nog ver zou zijn en het antwoord was dat het nog maar een stukje zou zijn, een bocht om of zo.

“Oh ja, echt?”

Monique Op Maandag #28 ♡ Rome | Freud and Fries

(Misschien niet zo veel op je tablet kijken? #justsaying)

Na ons een weg te hebben gebaand tussen de honderden skip-the-line-mensen (obstacle runs zijn er niets bij) waren we binnen de kortste keren, zonder überhaupt veel line, in het Colloseum. Vervolgens brachten we nog een bezoekje aan Forum Romanum en Palatijn daar in de buurt, waar mijn camera werd “gecamnapt” zodat ik niet eens meer zelf foto’s hoefde te maken. #luxepaardje

Monique Op Maandag #28 ♡ Rome | Freud and Fries

Monique Op Maandag #28 ♡ Rome | Freud and Fries

Monique Op Maandag #28 ♡ Rome | Freud and Fries

Hierna gingen we op zoek naar de Trevi Fontein en wonder boven wonder (for real, ik ben in de jaren hiervoor altijd verdwaald) leidde ik ons meteen naar de juiste plek. Zowel de Trevi als het Pantheon werden uitgebreid bekeken en we brachten nog een bezoekje aan Piazza Navona waar we, heel fout, in een van de toeristententjes belandden voor een (gedeelde) pasta carbonara.

Monique Op Maandag #28 ♡ Rome | Freud and Fries

Monique Op Maandag #28 ♡ Rome | Freud and Fries

Rome ♡ at night

De eerste keer dat ik in Rome kwam hebben we zowat de eerste dag de hele stad afgestruind. Ergens tegen de avond, toen het al schemerde, kwamen we bij de Engelenburcht aan. Mijn allermooiste herinnering aan die vakantie is het moment dat ik me omdraaide van de burcht en recht de verlichte straat in keek die naar het Vaticaan loopt. Dat vond ik zo’n belachelijk mooi moment, dat ik Tico – bij gebrek aan blinddoek – naar de grond heb laten staren om diezelfde ervaring te hebben (alleen dan wat minder spontaan).

Monique Op Maandag #28 ♡ Rome | Freud and Fries

Monique Op Maandag #28 ♡ Rome | Freud and Fries

Fancy diner ♡ Amedeo

All dressed up en deze keer wél met reservering vertrokken we ‘s avonds richting een restaurantje een paar honderd meter van onze AirBnB, Sunny Home Roma (want halloooo, hakken) waar we aan het vlees, de wijn en (CARBS!) gebakken aardappeltjes gingen. Heerlijk gegeten, ietwat klunzige serveerster die geen wijn kon inschenken en een kaart waar een pagina miste, maar in ieder geval een geslaagde avond.

Monique Op Maandag #28 ♡ Rome | Freud and Fries

Pre Airport Lunch ♡ Bar Cottini

Hoewel we op zondag nog naar de Spaanse trappen wilden gaan, stond de tijd en het weer ons wat tegen. Voor we het beseften stond er zelfs als een schoonmaakster in het appartement (die zich overigens kapot schrok van ons, woeeeeps) en moesten we met onze tassen en koffer de straat op. Nog even geluncht bij Bar Cottini met twee broodjes salami en bruschetta en een huge ass donut.

En daarmee zat de reis er alweer op.

Ik hoop dat jullie – net als ik – ook een beetje genoten hebben van deze reis. Ben jij al in Rome geweest en wat zijn jouw favoriete plekjes? Of zou je er graag nog eens naartoe willen?

Rome, when will we meet again?

MEER TRAVEL, HOTSPOTS EN FOOD? VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *