Monique Op Maandag #29 ♡ Alleen op Madeira

Monique Op Maandag #29 ♡ Alleen op Madeira | Freud and Fries

Alleen op reis.

❝Stoer van je.

Dat is wat vrijwel iedereen tegen me zei toen ik vertelde dat ik alleen op reis zou gaan. Dat is ook wat vrijwel iedereen zei toen ik alleen naar de Verenigde Staten vloog zes jaar geleden. Zelf vind ik het niet zo heel bijzonder, dus ik glimlach maar wat. OK, thanks.

Alleen op reis gaan is blijkbaar best spannend. Misschien moet ik dat ook vinden, maar ben ik daar te rationeel voor. I just deal with it, ik zie wel hoe het gaat lopen en dán maak ik me er druk over. Meestal komt het ook wel gewoon goed. Zonder al te veel uit te zoeken, want al ben ik een vreselijke perfectionist at some points, kan ik ook heel onvoorbereid te werk gaan. Maar mocht jij iemand zijn die zich wel wat meer wil voorbereiden (of gewoon over mijn “avontuur” wil lezen), lees dan lekker met me mee.

Plannen

Eerst maar eens bedenken waar ik naartoe wilde. Ik gooide een balletje op bij mijn reislustige familie tijdens mama’s verjaardag en opeens waren er ideeën – Tenerife, Barcelona, Bali, Madeira? In ieder geval zou ik gaan rondreizen, want op één plek blijven heb ik na een paar dagen vaak wel gezien. Van jongs af aan ben ik gewend actieve vakanties te hebben – veel wandelingen, grotten en kliffen bezoeken – en hoewel ik het destijds vervloekte, was dat nu precies wat ik wilde. De natuur in, dingen zien en dagelijkse legdays (yay, my very favorite). Een zon-zee-strand-persoon ben ik sowieso al niet.

Boeken

Madeira werd het. Ik ging op zoek naar reisorganisaties die zulke toeren aanboden en kwam bij SNP (op aanraden van mijn oom en tante) en Kras. Vanwege de ervaringen van mijn familie heb ik me in eerste instantie vooral op de eerste organisatie gefocust, maar voor zover ik het goed begrepen heb was het bij SNP exclusief vliegreis en bij Kras inclusief (but I could be mistaken), dus de tweede partij is het geworden.

Voorbereiding

Mijn voorbereiding bestond eigenlijk voornamelijk uit het tussen de bedrijven (werk, trainingen en een slecht getimed bezoekje aan Amsterdam) door mijn koffer volgooien met wat ik mogelijk nodig kon hebben. Geen afritsbare broeken, Nordic walking stokken of legergroene wandelschoenen. Gewoon op sportschoenen, met simpele shirtjes en shorts. Oh ja, en even een koffer kopen. Wel zo handig. Ik heb nog wat documenten geprint (reispapieren, documenten van Kras). Geen informatie hoe of door wie (en OF) ik zou worden opgehaald van het vliegveld om naar mijn hotel te gaan.

Monique Op Maandag #29 ♡ Alleen op Madeira | Freud and Fries

Aankomst

Dus misschien had ik wat gespannen kunnen zijn toen ik van Schiphol wegvloog of op het vliegveld van Madeira neerstortte (zo voelde het in ieder geval). Geen idee hoe ik naar mijn hotel moest komen, waar het hotel zou zijn en of het – mocht het echt nodig zijn – te lopen was. Ja, zo goed was ik voorbereid. Maar zoals ik al zei, I just deal with it. En in de aankomsthal bleek paniek ook helemaal niet nodig te zijn want aan de zijkanten staan de organisaties je al op te wachten (ik liep natuurlijk eerst op de verkeerde af, maar ach) – iets wat me vroeger nooit is opgevallen maar waarschijnlijk op elk vliegveld zo is. Ik mocht opzij gaan staan – met een geheimzinnige envelop in mijn handen – om te wachten op mijn transfer, die vijf minuten later kwam.

De uitleg

Of nee, toch niet. Niet mijn chauffeur. Terwijl de rest van de wachtenden met Meneer De Chauffeur vertrokken, vroeg ik nog maar eens aan Mevrouw Kras of dat wel écht klopte (voordat ik dadelijk helemaal alleen zou achterblijven om het tóch wel mijn chauffeur was). Maar nee, míjn chauffeur zou twee minuten later komen. En dat klopte. Een rit van tien minuten later was ik bij mijn hotel en liet Mijn Meneer De Chauffeur me zien hoe mijn dagen er zouden uitzien. In de geheimzinnige envelop zaten een boekje met routebeschrijvingen (inclusief vage foto’s), timetables van de bussen, een kaart van het eiland met de wandelroutes en nog wat andere papieren.

Alleen op reis is ready for take-off!

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *