Monique Op Maandag #30 ♡ Hotspots in Machico

Monique Op Maandag #30 ♡ Hotspots in Machico | Freud and Fries

Zoals je vorige week al kon lezen in Monique Op Maandag #29 ♡ Alleen op Madeira ben ik eind april in mijn eentje naar Madeira vertrokken voor een week wandelvakantie. De eerste dagen verbleef ik in Machico, vervolgens vertrok ik naar Funchal. Hier lees je over mijn eerste dagen en de hotspots van Machico. Lees je mee?

Filete de Espada com Banana Frita e Maracujá ♡ O Casco

Monique Op Maandag #30 ♡ Hotspots in Machico

De eerste avond werd ik door een animator van het hotel uitgenodigd om uiteten te gaan en hoewel ik wat bijbedoelingen vermoedde, ben ik toch maar op het verzoek ingegaan. Na een eerste (en enige) glaasje Poncha (waarschijnlijk enorm lekker voor alcoholliefhebbers maar ik heb een dikke distaste voor alles wat ook maar iets naar alcohol smaakt) – wat gemaakt wordt van citroen, sinaasappel, passievrucht, honing, sugarcane en dat alcoholspul (schijnbaar 50%) – werd ons een of andere special dish uit Madeira geserveerd. Een gefileerde zwarte zwaardvis met banaan en passievrucht.

Monique Op Maandag #30 ♡ Hotspots in Machico

Zelfs voor de niet-visliefhebbers (me) onder ons best een appetijtelijk maaltje, moet ik toegeven. Die avond ook nog de eerste binnenkomer van de MIUT (Madeira Island Ultra-Trail) gespot die ook daar kwam eten.

Zoete wijn ♡ Gonçalves

Geen idee wat dit was (ik dacht eigenlijk dat dit die Poncha was) maar het was gratis (van het huis) én eigenlijk best lekker. Gewoon flink zoet – wellicht ook gewoon geen wijn – en smaakte weinig naar alcohol #thankgod.

Ponta de São Lourenço

Op dag één had ik een hike over dit schiereiland. Flink wat klimmen en dalingen maar dat was het helemaal waard. Af en toe alsof ik in een scène van Wuthering Heights liep, maar voor het grootste deel van de tijd liep ik tussen de andere toeristen. Overigens was de reis ernaartoe al spanning en sensatie genoeg met een bus die me aan de Knight Bus deed denken – alleen dan een smaller gangpad (zo eentje dat ik me bijna Brede Barrie voelde) – en die zijn deur pas sloot tijdens het rijden.

Levada dos Maroços

Monique Op Maandag #29 ♡ Alleen op Madeira | Freud and Fries

Dit vond ik waarschijnlijk nog wel de mooiste hike. Niet zwaar, want je loopt steeds langs de levada’s en dat betekent vaak dat de paden horizontaal lopen, maar wat.een.prachtig,uitzicht! ‘s Morgens vroeg begon ik en dan hoor je de hanen kraaien en honden blaffen, alle ochtendgeluiden van het dorp Maroços waar je begint. Je hebt echt een prachtig zicht op de “akkerveldjes” en moestuinen van de bevolking, wat speciaal is ingericht voor de bergachtige omgeving. Stiekem wilde ik de hele tijd omlaag kijken, maar dat is op sommige stukken met smalle paden en diepe afgronden niet zo ideaal. Je eindigt uiteindelijk bij Pico do Facho waar je een prachtig uitzicht hebt over Machico en de luchthaven van Madeira in de verte (over je schouder zie je het schiereiland van je vorige hike liggen vanwaar de vliegtuigen komen!).

Levada do Caldeirao Verde

Monique Op Maandag #30 ♡ Hotspots in Machico | Freud and Fries

Als de vorige hike op één staat is dit zeker een close call. Door mijn transfer werd ik helemaal naar boven gebracht naar Queimadas. Vanaf daar maak je een tocht door prachtige natuur, in het eerste deel door een bos en vervolgens (nog steeds bos) langs bergafgronden. Soms best flinke dieptes en smalle paden, dus bij hoogtevrees misschien niet zo aan te raden. Je loopt tot Caldeirao Verde, een waterval, en vervolgens maakte ik rechtsomkeer. Dat is wel spannend omdat je dan alle andere wandelaars tegenkomt op diezelfde smalle paadjes. Onderweg kom je vier tunnels tegen, waarvan je er drie een tweede keer door moet. Voor de eerste drie tunnels heb je een zaklamp nodig! Vervolgens loop je zelf naar beneden, richting Ilha. Ik raakte hier een beetje verdwaald (lees: liep niet helemaal volgens de routebeschrijving van Kras want daar kwam ik niet uit), maar zolang je een rechtdoorgaande weg naar beneden blijft volgen kom je uiteindelijk ook in Ilha aan!


Al met al een heerlijke reis vol hotspots en hotwalks (alhoewel het tijdens mijn vakantie nou niet superheet was). Stay tuned voor het vervolg in Funchal!

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *