Hartig ♡ Oudjaarshapjes

Oudjaarshapjes | Freud and Fries

Het is de dag voor 2016. Met een enorm geluksgevoel kijk ik terug op 2015. Niet elke dag was even mooi en leuk misschien, maar dit is een jaar dat ik desondanks met een goed gevoel afsluit. Een jaar waarin ik veel pijn heb mogen ervaren, maar wat ik ook heb kunnen omzetten naar geluksmomenten. Een beetje zoals het leven is: pijn en verdriet kun je onmogelijk vermijden maar het gaat erom wat je ermee doet.

Ik heb van 2015 genoten.

Waar ik vanavond ook van ga genieten (ongelofelijk goed ezelsbruggetje hier) zijn de hapjes die ik op het laatste moment nog in elkaar “flats.” Ik geef ze je op de valreep nog even mee omdat er vast nog wel meer mensen rondlopen als ik die niet zo vooruit denken en plannen en dus over een halfuur nog snel even naar de winkel snellen.

Drie easy peasy – en bovendien nog best verantwoorde – hapjes voor vanavond (of elke andere avond)!

Romig zalmtoastje

Snijd wat gebakken afbakbroodjes, stokbrood of panini-broodjes in grove stukken. Beleg met zo’n 10 gram cream cheese (light) per broodje, hierop een flinke plak gerookte zalm (of kipfilet, dat kan ook) en wat bos-ui ringetjes. Maak af met een beetje paprikapoeder.

Oudjaarshapjes | Freud and Fries

Komkommerstengels met rookvlees

Snijd een komkommer in twee lange repen en vervolgens in kwarten. Verwijder de zaden. Wikkel om het ene eind van de komkommerstengels een plak rookvlees. Leg op een schaal met de rookvleeseindes naar elkaar toe en decoreer met wat ringetjes bos-ui.

Oudjaarshapjes | Freud and Fries

Gevulde komkommer met cream cheese

Snijd een hele komkommer in dikke plakken en hol deze uit met een klein lepeltje (of meloenlepel). Zorg dat in ieder geval de onderkant nog erin blijft. Klop 100 gram cream cheese light (of gewone) op en voeg hieraan wat Provençaalse kruiden toe. Schep steeds wat cream cheese in de komkommer en sprenkel er wat paprikapoeder overheen.

VOLG FREUD AND FRIES OOK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *