Travel Hotspots ♡ Koh Pha Ngan

Koh Pha-Ngan is het eiland van de feesten, maar ik kwam er niet om te feesten, en zelfs ik vermaakte me er. Misschien niet het allermooiste eiland (zelf geef ik ook de voorkeur aan Koh Tao), maar wel de moeite waard. En ik ga je vertellen waarom.

#FOOD

Pantip Food Market

Koh Phangan | Freud and Fries

Ken je de food courts in de Verenigde Staten? Nou, het is een beetje van dat, maar dan beter. Minder KFC en McD, meer Thais keuzemenu. Je vindt er vega en pizza, Mexicaans maar ook verschillende Thaise tentjes. Daarnaast staan er doordeweeks in de avond nog verschillende food stands buiten op het plein. Ik heb hier verschillende Thaise maaltjes gedeeld (want wat is er nou fijner dan je eten delen?) en steeds afgesloten met een smoothie bestaand uit drie stuks fruit (met misschien wel honderd verschillende opties).

Jumpahom

Koh Phangan | Freud and Fries

Na een bezoekje aan Haad Salad ga je langs bij Jumpahom. Een hutje waarin reggae wordt gedraaid en de ruimte gevuld is met lage tafels, kussens en hangmatten. Je begrijpt het: de perfecte plek om helemaal tot rust te komen. Da, je gastvrouw, houdt niet erg van koken – zegt ze – maar ze kan het wel enorm goed. De lekkerste curry tijdens mijn hele reis heb ik bij haar gegeten (chicken massaman!). Maar buiten dat ze – zij het met tegenzin – geweldig kan koken, is ze ook een echte entertainer. Wanneer er genoeg tijd is, nodigt ze je uit voor een potje (of vijftig) kaarten. Do you know Jumanji? En zo ben je ineens drie uur aan het kaarten met “Da en Dan.”

Fat Cat Coffee & More

Koh Phangan | Freud and Fries

Voor een Westers ontbijtje of lunch breng je een bezoek aan Fat Cat. Geen loslopende katten, maar wel veel liefde voor katten aan de muren. Lekkere yoghurt met fruit en zelfgemaakte muesli (welke schijnbaar een aanrader is).

The Canteen

Enorme salades bij The Canteen, maar ook lekkere warme panini’s. Wisten jullie overigens dat panini (= sandwich) het meervoud is van panino (= boterham)? Lieve Thaise vrouwen die je bedienen en de liefste glimlach toewerpen. Ideaal omdat het vlakbij de pier ligt en je dus zo vanuit de boot er naartoe kan, of direct na je lunch op de boot kan stappen.

The Sweet Cafe

Koh Phangan | Freud and Fries

In dit tentje heb ik de laatste uren op Koh Pha Ngan doorgebracht. Gerund door een Duitse dame en blijkbaar vol heerlijk Duits brood. Ik dronk er echt twee heerlijke espresso’s met vanille ijs en slagroom. Impressive, really, want je zult mij niet snel horen zeggen dat espresso (of elke soort koffie) heerlijk is. Maar wanneer je het ijs laat smelten en vermengt met de koffie, is de smaak echt geweldig. Daarnaast draait er hier fijne muziek en kun je lekker chillen met een goed boek.

#SLEEP

Angkana Hotel Bungalows (€€)

Koh Phangan | Freud and Fries

Als je gaat backpacken, verblijf je meestal in hostels. Op Koh Pha Ngan besloot ik het even anders te doen en huurde samen met een jongen die ik op Koh Tao had leren kennen een bungalow bij Angkana, op loopafstand van de pier. Elke avond een prachtig uitzicht op de ondergaande zon, een zwembad en barretje, een kleine boekenkast en je eigen bungalow met veranda en hangmat. Eindelijk eens een schone douche en wc en een enorm bed waar je best met zijn vieren in zou kunnen. Ze maken onderscheid tussen garden en sea sight bungalows. Wij kozen de garden vanwege de afsluitbare badkamer en het was heerlijk om hier te verblijven.

#BEACH

Secret Beach/Haad Son

Niet het fijnste snorkelwater (niets in te zien), maar een heerlijk klein strandje met eigen secret bar. Je kan je er laten masseren, maar vooral ook gewoon lekker – met weinig toeristen – zonnen en zwemmen. Rechts hangt een enorme schommel boven het water.

Haad Salad

Weer een fijn wit strand met fijn zwemwater en een grote schommel om te relaxen bij het water.

Mae Haad (Ko Ma)

Koh Phangan | Freud and Fries

Dit is het mooiste strand wat we hebben gezien op Koh Pha Ngan. Het strand is groter, maar het stuk waar ik op doel is het strookje dat van Mae Haad naar Ko Ma loopt. De ene zijde (west) is wat viezer en troebel vanwege de stroomrichting, de andere kant is heerlijk rustig om in te zwemmen en goed snorkelgebied. Je kan ook over de stenen naar de grote rotsblokken op het eiland lopen voor wat leuke foto’s en een fijn uitzicht.

#TODO

Scooter huren

Koh Phangan | Freud and Fries

Gewoon lekker op de scooter het eiland rondgaan (of achterop, zoals ik deed), om de leukste plekken te ontdekken. Koh Phangan is nu eenmaal groter dan Koh Tao, dus het is wel handig als je dan een vervoersmiddel hebt. Scooters zijn veelgebruikt op Thailand en je ziet ze dan ook voortdurend voorbij komen. Maak wel even op de voorhand foto’s van je scooter, zodat eventuele al bestaande deukjes en krasjes niet op jou verrekend worden.

Zwemmen

Gewoon lekker dobberen in het water, daar kan je mij intens gelukkig mee maken.

Snorkelen (Mae Haad)

Dit is vooral van horen zeggen, want wij hadden onze snorkelsetjes niet bij ons. Maar schijnbaar was er echt veel moois onder water te zien, zeker in de buurt van het schiereilandje.

#VIEW

Ko Ma

We zijn over de rotsen geklommen tot we ergens bovenop zaten en een heerlijk uitzicht over Koh Phangan zelf hadden. Zeker even doen, de klim is niet echt hoog, maar vooral even wat geklauter tegen een rotsblok op.

Than Sadet Viewpoint

Koh Phangan | Freud and Fries

Dit ligt in een stukje park met ook een waterval (helaas niet toen wij er waren). Als je helemaal bovenin bent, klim je op de rots (zie foto) en heb je een prachtig uitzicht vanuit ergens in het midden van het eiland over de bossen en in de verte het water.

MEER REISVERSLAGEN EN REISTIPS OF JUIST OP ZOEK NAAR RECEPTEN EN FITNESS? VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *