Zoet ♡ Oreo Bliss Balls

Oreo bliss balls | Freud and Fries

Toen ik nog op kamers woonde, ging ik regelmatig in Nijmegen Hatert naar de supermarkt. Logisch, want daar woonde ik in de buurt. Naast de gebruikelijke bezoekjes aan de Lidl en Emté, dook ik ook regelmatig de Turkse supermarkt in die net iets buiten het winkelcentrum zat. Gewoon af en toe, weet je wel, gewoon af-de-eigenaar-weet-inmiddels-wie-ik-ben-en-toe. Maar na twee verhuizingen kwam ik er eigenlijk nooit meer. Tot ik afgelopen week na het sporten weer eens in Hatert terechtkwam en ik dezelfde winkel – zo’n vier jaar later – op de hoek van de straat zag.

Ik kon niet anders dan erheen gaan.

Het mooie verhaal had kunnen zijn dat de eigenaar me nog steeds herkende. Zou leuk zijn geweest.

Maar dat was uiteraard niet zo, ik was gewoon de zoveelste klant. De zoveelste klant die zich stond te verlekkeren tussen de schappen. Karamelspread, Iraanse dadels, vers fruit. Buitenlandse koekjes en snoep. Ik vind winkelen in een supermarkt oprecht leuker dan voor kleding shoppen.

Nou zijn Oreo’s natuurlijk niet het meest inheems van alle koekjes die daar lagen, maar ik besloot ze maar weer eens in huis te halen (doe ik normaal nooit want je weet… #noselfcontrol). Tijd voor een nieuw receptje, lekker simpel omdat het warm weer was en niemand dan staat te springen om te bakken.

Oreo bliss balls. Drie ingrediënten, that’s all!

Oreo bliss balls | Freud and Fries

Zoet ♡ Oreo Bliss Balls
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 12
Wat heb je nodig
  • 6 Oreo biscuits
  • 100 gram (11 stuks) Iraanse dadels
  • 25 gram havermout of havermeel (bijvoorbeeld Instant Oats (My Protein) of Ultra Fine Oats (Body en Fitshop))
Wat moet je doen
  1. Haal van elk Oreo-koekje een zijde af. Schraap de vulling eraf en voeg bij de andere zes helften (je hebt dus zes zijdes mét en zes zijdes zonder vulling).
  2. Maal de Oreo-helften zonder vulling in een (kleine) keukenmachine tot een fijne kruimel en zet apart op een plat bordje.
  3. Doe de overige ingrediënten samen in de keukenmachine en maal tot het een stevige bal vormt.
  4. Maak twaalf kleine balletjes uit de grote bal.
  5. Rol de balletjes door het gemalen Oreo-poeder et voilà!
Serving size: 1 Calorieën: 49 Vetten: 1 Koolhydraten: 8 Vezels: 1 Eiwitten: 1
Extra
Totale recept:
Kcal: 586; v/k/e/vez: 18g, 92g, 12g, 13g.

VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!


Ook hier kan jij vast van genieten…

Cream cheese ball

Zoete cream cheese bal | Freud and Fries

Snickers ballen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: