Zoet ♡ Speculoos bliss balls

Speculoos bliss balls | Freud and Fries

De tijd is weer aangebroken dat ik uit mijn raam kan kijken. Dat betekent niet dat ik EIN-DE-LIJK mijn ramen heb gepoetst, maar wel dat de bladeren van de bomen zijn gedwarreld en nu een kleurrijke herfstpalet vormen op grond. Ik houd niet van herfst, want ik houd niet van kou en regen en de donkere dagen.

Maar ik houd ook wél van herfst want ik houd van de kleuren, kaarsjes aansteken en opwarmen met mijn rug tegen de verwarming tot ik rode vlekken heb van de hitte. Dus meer van dit en minder van het ongure weer, pretty please.

Waar ik ook van houd is de geuren en smaken van de herfst. Appeltjes met kaneel, sinaasappel en kruidnagel, geroosterde kastanjes, pompoen juist uit de oven en gedoofde kaarsen (yay or nay, voor die geur?). Speculoos is voor mij ook iets wat bij de herfst hoort, of het nu werkelijk zo is of dat ik het associeer met speculaas, I don’t know. Ik weet dat het niet hetzelfde is, speculoos zijn koekjes uit België die zonder specerijen (dus loos) werden gemaakt, maar met gekarameliseerde suiker of kandijstroop.

Bij mij thuis in de kast staat nu zo’n zak speculoos. Niet een zak koekjes maar een zak speculoos whey. Deze Limited Edition zakken vind je nu bij My Protein en ik kon het niet laten daar eens wat receptjes mee te maken.

WAT IS JOUW FAVORIETE SEIZOEN?

Zoet ♡ Speculoos bliss balls
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 16
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Maal de amandelen fijn in een kleine keukenmachine.
  2. Voeg de pindakaas, whey, dadels en het water toe.
  3. Mix tot een stevig geheel. Mocht het beslag te watering zijn, voeg dan wat extra whey toe. Mocht het te korrelig zijn en niet samen plakken, voeg dan wat extra water toe.
  4. Vorm tot 16 kleine (of grotere als je wilt) balletjes.
  5. Je kunt het al direct zo in de koelkast plaatsen en na ongeveer een uur opstijven serveren, of optioneel de balletjes door een laagje chiazaden rollen.
Serving size: 1 Calorieën: 41 Vetten: 2 Koolhydraten: 5 Vezels: 0 Eiwitten: 2
Extra
Totale recept:
Kcal: 662; v/k/e/vez: 26g, 78g, 33g, 5g.

MEER RECEPTEN EN FITNESS? VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: