Pepernoten cheesecake
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 8**
 
Deze pepernoten cheesecake is zowel uniek en nieuw als speciaal. Een heerlijke combinatie tussen cheesecake en pepernoten: perfect voor Sinterklaas alsook de rest van het jaar!
Wat heb je nodig
Cheesecake bodem
Cheesecake vulling
  • 400 gram cottage cheese
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 tl speculaaskruiden of Koek- en Speculaaskruiden
  • 30 druppels stevia of ander vloeibare zoetstof
  • 2 eiwitten
Wat moet je doen
Voor de cheesecake bodem
  1. Volg eerst het recept voor de proteïne pepernoten volgens de link hierboven maar voeg nog een extra eetlepel amandelmelk toe. In plaats van pepernoten van het deeg te rollen neem je ½ van het deeg om deze uit te rollen tot een cirkel ter grootte van je springvorm te maken (ik gebruikte een springvorm van 16 cm doorsnee). Het overige deeg kun je gebruiken om eventuele gaten te vullen en van het overige deeg pepernoten te maken.
  2. Plaats het uitgerolde deeg om de springvorm te bekleden (de bodem en ongeveer 2 cm van de rand.
  3. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160ºC. De pepernoten kun je tegelijkertijd bakken (en laat je nog even in de oven staan terwijl je de cheesecake vulling in de bodem giet, je kunt het beste dan ook de cheesecake vulling klaarmaken in de 10 minuten dat de cheesecake bodem in de oven staat om zo min mogelijk temperatuur te verliezen).
Voor de cheesecake vulling
  1. Maal eerst de cottage cheese in een blender of keukenmachine tot het glad is. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en mix goed.
  2. Giet/schep de vulling in de bodem en plaats de overgebleven vulling eventueel in kleine ovenschaaltjes en bak het gehele recept (dus inclusief de pepernoten en extra cheesecake) nog 40 minuten extra op 160ºC. Laat dan volledig afkoelen en plaats in de koelkast tot moment van serveren.
Extra
Cheesecake bodem:
Cal: 755; v/k/e: 39g, 64g, 34g.

Cheesecake vulling:
Cal: 692; v/k/e: 39g, 17g, 76g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 105** Vetten: 5.6** Koolhydraten: 5.4** Eiwitten: 8.4**
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/pepernoten-cheesecake/