Op de derde zondag van september namen mijn broertje en ik mijn ouders mee voor ons jaarlijkse Moederdag-uitje.
❝Monique, hanteer jij soms je persoonlijke kalender? Moederdag is in mei, toch?
Dat klopt, beste oplettende lezer. Ook wij vieren Moederdag in mei (al moet ik eerlijk bekennen dat het over de jaren niet vaak meer op de tweede zondag wordt gevierd). Alleen zat ik in mei 2018 in Vietnam, in juni in Portugal en hadden mijn ouders deze zomer een behoorlijk bezette weekendagenda (allemaal barbecues en feestjes waarvoor ik nooit uitgenodigd word). Dus het duurde even voordat we onze agenda’s op elkaar af hadden gestemd en een datum geprikt.
Dus wandelden mijn ouders met rommelende maag en de (enige) wetenschap dat zij “niet te veel moesten eten van tevoren” door Nijmegen, tot mijn broertje en ik (of vooral ik) de Yoghurt Barn indraaide. Daar kregen we een uitgebreide en heerlijke brunch voorgeschoteld (hoewel ze eerst nog bijna een high tea neerzetten). We genoten van verschillende yoghurtjes, croissantjes, vers fruit en frisse sapjes, en besmeerde broodjes. De avocado toast, míjn favoriet, was niet erg geliefd bij mijn familieleden. Er miste wat.
Smaak.
Avocado op toast is, wanneer je er niet veel mee doet, eigenlijk maar flauw. Zelfs ik miste het beetje peper of iets anders om de snee brood op te peppen. Eigenlijk word ik – hoe erg ik er ook naar crave – steeds weer teleurgesteld. Zoals die keer op Koh Tao, Thailand, toen out of avocados waren dus ik alleen een ei op toast kreeg.
Dus besloot ik deze keer zelf maar aan de slag te gaan. Ik koos ook niet voor toast, maar voor een zoete tegenhanger – namelijk de zoete aardappel – en ik pepte het geheel wat op met cayennepeper. Ook gebruikte ik geen yoghurtsmeersel, maar mijn persoonlijke favoriet: cottage cheese met een beetje geitenkaas. Dít is voor mij nou comfort food.
De klassieke avocado toast kennen we nu wel. Maar wil je eens wat anders dan brood, dan is zoete aardappel toast een goed en gezond alternatief.
Wat heb je nodig
1 zoete aardappel
1 avocado
100 gram cottage cheese
1 schijfje geitenkaas
Peper en zout
Cayennepeper
Wat moet je doen
Maak de zoete aardappel schoon en snijd in de lengte in dunne plekken van 1 à 2 cm.
Airfryer: doe de zoete aardappelschijven in de Airfryer op 200ºC, ongeveer 12 minuten per keer. Oven: doe de zoete aardappelschijven in de oven bij een temperatuur van 180ºC voor ongeveer 25-30 minuten.
Lepel ondertussen de avocado uit en schep in een schaaltje.
Prak de avocado fijn met een vork en breng op smaak met zout en peper.
Laat de zoete aardappelschijven afkoelen en schep vervolgens op elke plak een flinke lepel cottage cheese, geprakte avocado en verkruimel er wat geitenkaas overheen.
Maak af met een snufje cayennepeper of eventueel nog wat extra peper.
3.5.3229
VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: