Mijn top 5 supplementen

Supplementen. In de wereld van bodybuilding en fitness is er altijd veel vraag naar en over. Moet je ze nu wel gebruiken of niet? Voegen ze daadwerkelijk iets toe? Wanneer ik een recept voor protein fluff plaats krijg ik geregeld de vraag of het in de ochtend in plaats van het ontbijt gegeten kan worden. Ik moet daar sowieso altijd een beetje om lachen, want fluff is zo vullend dat het verre van chill is dat in de ochtend te eten. Maar belangrijker: het is vooral gemaakt van Micellar Casein en dus een supplement en DUS niet iets wat vervangend is maar je toevoegt aan je voeding. Ofwel: nee, ik zou nooit zeggen dat je een maaltijd moet vervangen voor protein fluff.

Zelf gebruik ik wel supplementen. Soms omdat ik het lekker vind, soms vanwege het nut. Ik heb voor jullie mijn top 5 supplementen hier neergezet, wat ik vrijwel altijd rondom mijn trainingen gebruik. Wat jij?

Pre-workout

Mijn top 5 supplementen | Freud and Fries

Pre-workouts. Sommigen zweren erbij, anderen gebruiken het nooit of zelden. De een wordt met één scoop al helemaal gek, de ander moet er sowieso twee gebruiken om resultaat te merken. Persoonlijk vind ik dat tintelend gevoel voor en tijdens mijn trainingen fijn, de cafeïne die me erna wakker kan houden wel wat minder. Tijdens mijn benentraining gebruik ik graag pre-workout omdat het me die extra boost geeft. Wanneer ik mijn armen train heb ik het eigenlijk niet nodig, tenzij ik echt enorm moe ben of te weinig heb gegeten. Flink eten en pre-workout nemen gaat bij mij ook niet echt samen, dan word ik misselijk en kan ik mijn training beter staken.

Gebruik jij een pre-workout?

Ik gebruik op het moment: C4 Pre-workout en Mr. Hyde, waarbij de watermeloensmaak (tot mijn verbazing) mijn favoriet is. Fruit punch vind ik zelf echt niet.te.doen. 

Citrulline Malaat

Mijn top 5 supplementen | Freud and Fries

Citrulline heb ik nog niet zo lang geleden leren kennen. Het is een onderdeel van verschillende pre-workouts, die ervoor zorgt dat je die pomp krijgt tijdens het trainen. Zelf vind ik dat een heerlijk gevoel, dus om die reden ben ik extra citrulline gaan toevoegen aan mijn pre-workout, of neem ik het gewoon met wat water van tevoren.

Volgens Bodybuilding.com zorgt citrulline voor minder vermoeidheid, minder spierpijn en een beter herstel.

Whey

Mijn top 5 supplementen | Freud and Fries

In mijn schema’s van Health Advies Breda staat dat ik na mijn training een eiwitshake moet nemen, maar truth be told, dat doe ik nooit. Ik houd gewoonweg niet van shakes. Maar elke ochtend meng ik wel trouw mijn whey door mijn havermoutje en dat vind ik dan wel weer heerlijk.

Ik gebruik meestal: het huismerk van Body en Fitshop of het huismerk van My Protein, waarbij ik het liefst een chocolate-y smaak kies, zoals stracciatella, cookies & cream of chocolate caramel.

Micellar Casein

Mijn top 5 supplementen | Freud and Fries

Wie Freud and Fries zegt, zegt protein fluff, dus een goede Micellar Casein mag niet ontbreken. Ik raak nog altijd lichtelijk in paniek wanneer ik de laatste restjes aantref in mijn potten, ook al maak ik tegenwoordig veel minder vaak mijn fluffcreaties dan voorheen (toen ik het nog elke avond at). Protein fluff is ideaal voor de avond, zoals Micellar Casein een ideale eiwit is om voor het slapengaan te nemen, aangezien het hier gaat om langzame eiwitten (lees meer over het verschil tussen whey en caseïne).

Ik gebruik meestal een van deze drie merken: het huismerk van Body en Fit, het huismerk van My Protein of Night Pro van Scitec Nutrition (chocolate for the win!).

BCAA Amino – Body en Fitshop

Mijn top 5 supplementen | Freud and Fries

Het zal waarschijnlijk iets mentaal zijn maar zonder BCAAs bij mijn water train ik minder effectief. Ik voel me wat slapper en de training voelt minder optimaal. Volgens Bodybuilding.com zijn BCAAs belangrijk voor de ondersteuning van het immuun systeem (vanwege de inspanning die je lichaam moet leveren tijdens een gymsesh), voorkomt het tekorten in aminozuren (bijvoorbeeld wanneer je een streng dieet volgt) en voorkomt het verlies van spierweefsel door onder andere het versnellen van het herstelproces.

Daarnaast gebruik ik BCAAs ook omdat ik het gewoon lekker vind een smaakje te hebben aan mijn water.

WAT ZIJN JOUW FAVORIETE SUPPLEMENTEN? OF DOE JIJ LIEVER ZONDER? BLIJF LEKKER MEELEZEN EN VERGEET NIET FREUD AND FRIES TE VOLGEN OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *