Monique Op Maandag #26 ♡ Antwerpen

monique-op-maandag-26--antwerpen

Mijn laatste Monique Op Maandag is ook alweer even geleden (tijdens Nijmegen Kookt was dat nog) en mijn weekendje Antwerpen is ook alweer ruim een week terug. Ik had er al eerder over willen schrijven, maar afgelopen week was ik ziek en heb ik mijn tijd gevuld met andere dingen (hele seizoenen van Suits, New Girl en Downtown Abby bijvoorbeeld).

Maar we back (we always back) en het wordt tijd om de food hotspots op een rijtje te zetten. Want laten we wel wezen, in feite hebben Sofie en ik niet meer gedaan dan geshopt, geNetflixed en gegeten. #myentirelifebasically

Voordeel?

FOOD.

Lots of.

En natuurlijk de tips voor jullie.

Esco*Bar

monique-op-maandag-26--antwerpen

Ons eerste ontbijt was bij Esco*Bar, waar we met Gudrun (van thefittestyou.com) hadden afgesproken. Maar die chick was een uur vertraagd, dus wij hadden alvast ons ontbijt besteld (ja halloooooo, zo lang kan ik niet wachten, 10.30 uur zou ze er pas zijn!).

Een heerlijk uitgebreid ontbijt met fruitsalade (met niet het gebruikelijke fruit maar echt wat aparts), een zachtgekookt eitje en toast. Genieten! Helaas wel wat prijzig, als ik eerlijk ben, maar voor een keertje is dat prima!

monique-op-maandag-26--antwerpen

En de echte zoetekauw kan zich natuurlijk helemaal uitleven bij al deze taarten en cakes!

Tarbouch

monique-op-maandag-26--antwerpen

OH. MIJN. GOD.

Ik heb echt nog nooit zo intens genoten. Het was Kaiseki of Tarbouch die avond en JA, vooruit, we waren enorm uitgehongerd, maar wie zou er niet helemaal in love vallen bij het zien van dit buffet?

We waren vroeg (zes uur) en het leek helemaal uitgestorven op de gastvrouw en twee mannen in een hoek na maar even later stroomde het helemaal vol. Gelukkig kregen we nog uitgebreid uitgelegd wat al het eten was en jup, we mochten alles proberen voor slechts €15,-. LIKE WHAT? Niet zoals op de kaart staat “vier gerechtjes voor 15” (of iets dergelijks) maar gewoon oneindig opscheppen. En alles is lekker. De hummus, het Libanese brood, de enorme hoeveelheden salades. WOW. Dit is echt een dikke vette aanrader.

monique-op-maandag-26--antwerpen

Kaiseki

monique-op-maandag-26--antwerpen

Een All-you-can-eat sushibar met eenzelfde soort concept als in Nederland, alleen kan je hier bestellen zonder limiet. Als je een sushifanaat bent, moet je hier zeker eens heengaan en alle sushi proberen (oneindig lang). Zelf vond ik de sushi niet echt spectaculair, als ik eerlijk ben, maar ik ben dan ook niet your average sushi-loving fitgirl (als dat een ding is, en ik geloof nog altijd dat dat een ding is). Chill was bovendien dat we enorme haast hadden (want het was onze lunch en we wilden op tijd weer terug thuis zijn) en daar goed op werd ingespeeld. Eten staat in no-time op tafel.

Even een grappig momentje waarop een serveerster zes ziewiersalades bij ons op tafel deponeerde, bleek gelukkig niet voor ons te zijn. WOEPSIE.


Ben jij al eens in Antwerpen geweest? Wat zijn jouw favoriete food hotspots?

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *