Ontbijt ♡ Overnight oats (chocolade en pindakaas)

Chocolade overnight oats | Freud and Fries

Pindakaas overnight oats | Freud and Fries

Toen ik jong was en nog bij mijn ouders woonde, werd ik regelmatig vroeg in de ochtend wakker – wanneer het nog niet de bedoeling was om uit bed te komen – omdat papa’s radiowekker dan afging en hij zijn bed uit rolde. Dat waren vaak onmenselijke tijdstippen, zoals rond een uur of vijf, en ik luisterde vanuit mijn warme bedje hoe hij door het huis rommelde, zich waste en binnen enkele minuten in de bus stapte en wegreed. Wanneer het gebrom van de motor in de verte verdween, viel ik weer in een vredige slaap. Gelukkig dat ik nog LANG niet mijn bed uit hoefde.

Ik zou echt nóóit op zo’n tijdstip opstaan, niet voor werk in ieder geval.

Dacht ik.

Pindakaas overnight oats | Freud and Fries

Maar toen er plots een mooie baanmogelijkheid op mijn pad kwam, was dat ineens veranderd.

Deze week ben ik gestart met deze nieuwe baan, waardoor ik een aantal ochtenden per week om – jawel – vijf uur mijn bed uit moet. Niet half slapend luisteren hoe iemand anders de kwelling moet doorstaan, maar half slapend mijn dekbed naar achter slaan en twee hongerige katten voeden. Nu ben ik zelf best een ochtendmens – half negen wakker worden is voor mij uitslapen – maar om vijf uur hoef ik nog echt geen ontbijt achter mijn kiezen te hebben. In tegenstelling tot Meeko en Jip natuurlijk.

Meeko & Jip | Freud and FriesMeeko & Jip | Freud and Fries Meeko & Jip | Freud and Fries Meeko & Jip | Freud and Fries

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovendien ben ik vervolgens bijna twee uur aan het reizen, zodat ik gegarandeerd weer honger ga krijgen zodra ik op mijn werk kom. Tijd voor ontbijt nummer twee?

Niet dat er iets mis is met twee ontbijtjes – heb ik vaak genoeg gedaan, zeker wanneer ik terugkom van hardlopen – maar ik betwijfel ook of ik om vijf uur ‘s ochtends zin en tijd wil maken om nog snel te ontbijten. Dus heb ik de afgelopen weken wat geëxperimenteerd met lekkere breakfasts-on-the-go en een potje overnight oats trok me daarbij het meest. Gewoon mijn gebruikelijke havermoutje in de ochtend, maar nu al de avond van tevoren bereid, dus ik hoef niet meer te doen dan mijn koelkast opentrekken en mijn “broodtrommel” mee te nemen, zoals papa dat vroeger ook deed.

 

Maak jij wel eens overnight oats voor jezelf klaar? Ben jij überhaupt een havermout-eter, of pak je liever wat anders in de ochtend?

Pindakaas overnight oats | Freud and Fries


Ontbijt ♡ Overnight oats (chocolade en pindakaas)
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
Of je nu 's ochtends geen tijd hebt om ontbijt klaar te maken, bij het opstaan iets nodig hebt om naar uit te kijken of gewoon zin hebt ik een koud bakje havermout, overnight oats zijn het antwoord.
Wat heb je nodig
Chocolate overnight oats
Pindakaas overnight oats
Wat moet je doen
  1. Doe alle ingrediënten voor de overnight oats in een schaal en meng tot een geheel.
  2. Schep de havermoutmix in een mason jar, kommetje of goed afsluitbare beker of glas (indien je het on-the-go opeet).
  3. Laat een nacht in de koelkast staan en geniet er de volgende dag van.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Meer overnight recepten…

Overnight oats appeltaartje

Overnight oats | Freud and Fries

Overnight ontbijtkoek

Overnight ontbijtkoek | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: