Breakfast ♡ Chocolade-kaneel ontbijtkoek

Chocolade-kaneel ontbijtkoek| Freud and Fries

Taart als ontbijt is voor mij geen onbekend gebruik. Ja, ik zal eerlijk zijn, er waren tijden dat ik mezelf als eerste maaltijd van de dag een punt (of twee, drie) voorschotelde van appelgebak of zelf-(lees: door mama )gemaakte kwarktaart. Met mijn ogen gericht op de televisie gezeten aan een uitklaptafel waar nog enkele verdwaalde kruimels lagen, die de nacht ervoor over het hoofd was gezien door mijn niet-meer-helemaal-nuchtere mama. Ja, mijn ouders zijn het type mensen dat na een feest – al is het midden in de nacht – nog even de hele kamer van kant maken (het stofzuigen daargelaten) zodat je de volgende dag bijna zou vergeten dat er ooit een verjaardagsfeest was geweest. Het moge duidelijk zijn dat daarom mijn eigen huis altijd zo’n opgeruimde bende is, al weet ik nu even niet of ik de nadruk moet leggen op opgeruimd of bende.

Eigenlijk was het een soort post-party-ochtendritueel, dat taart eten als ontbijt. Een heerlijke nostalgie – datgene doen wat eigenlijk normaal gesproken niet geoorloofd was.

Zoals koekjes eten als ontbijt. Wie doet dat nou? We willen het allemaal toch? maar houden ons elke ochtend weer braaf in en pakken ons schaaltje havermout, yoghurt of die oude, vertrouwde boterham. Maar eigenlijk wil je het? Je wilt het en je weet het. Of ik weet het.

En vandaag heb ik de oplossing voor je – geloof het of niet – want vandaag nemen we een koek als ontbijt. Een heuse overnight breakfast cookie, of zoals wij Nederlands dan zeggen, een heuse overnight ontbijtkoek. Niet te verwarren met peperkoek.

Chocolade-kaneel ontbijtkoek| Freud and Fries

Breakfast ♡ Chocolade-kaneel ontbijtkoek
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Verwarm de appel in de magnetron (ongeveer 1 minuut) tot je het makkelijk kunt pureren. Doe de zacht geworden appel met de courgette in een kleine keukenmachine en maal fijn.
  2. Doe nu alle ingrediënten samen in een schaaltje en meng goed.
  3. Verspreid het beslag over een ondiep bord en maak eventueel af met toppings (kan ook de volgende dag).
  4. Laat een nacht lang in de koelkast staan en enjoy in de ochtend!
Serving size: 1 Calorieën: 472 Vetten: 16 Koolhydraten: 49 Vezels: 9 Eiwitten: 30
Extra
Totale recept:
Kcal: 472; v/k/e/vez: 16g, 49g, 30g, 9g.

VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!


Nog meer chocolade-ontbijtideeën…

Chocolate-baked zoats

Chocolate baked zoats

Smoothiebow

Smoothie bowl | Freud and Fries

Protein Snickers ontbijt

2 reacties op “Breakfast ♡ Chocolade-kaneel ontbijtkoek”

  1. Lisa schreef:

    Momenteel mijn favoriete ontbijt! Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: