Onvoorstelbaar. Mijn laatste (sporadische) foodpost was nog begin april en we zijn alweer een half leven verder. Zo voelt het in ieder geval, voor mij. Waar ik mezelf een tijdlang nog heb opgelegd om minimaal drie keer per week te posten, ben ik dat regime op een gegeven helemaal gaan loslaten. Baan, opleiding, reizen, het leven – je weet wel, dat soort prioriteiten. Vind ik prima overigens, het is immers altijd een hobby geweest.
Maar soms mis ik het wel. En jullie ook, blijkbaar (of in ieder geval, ik krijg af en toe nog wel de vraag waar mijn berichtjes blijven).
Met soms bedoel ik eigenlijk vooral dat ik het de laatste tijd weer begin te missen. Nu ik bezig ben met een fotografiecursus en er met mijn camera op uit trek, maar ook nu mijn hoofd opeens weer vol begint te stromen met nieuwe ideeën en ik al een tijdje weer wat op papier aan het zetten ben. Mijn creatieve knobbel begint te kriebelen, zogezegd (of ja, ik weet niet of je dat ook werkelijk zo zegt?).
Anyway, anyhow.
Gisteren kwam een lang gekoesterde droom uit. Misschien moet je even giechelen als je het leest (zo’n heuse meisjesgiechel dan), ik ging namelijk… picknicken!
I know, I know, hoe spannend is dat.
Nee, maar serieus, ik kan me niet herinneren dat ik ooit een echte picknick heb meegemaakt (ja, misschien toen ik nog heel jong was dan). En dan bedoel ik niet die keren dat ik met een vriendinnetje in het park belandde met misschien een handdoek om op te zitten en een bakje druiven net uit de supermarkt gehaald. Nee, ik bedoel zo eentje waarbij je sandwiches hebt klaargemaakt en fruit mooi opdient. Een echte. Het liefst met rieten mand en roodgeruit kleedje, maar die bewaar ik dan maar voor de volgende keer.
Gisteren had ik echter mijn eerste heuse picknickdate en ik ging ervoor aan de slag in de keuken. En ik ging ervoor aan de slag met mijn camera en besefte ineens wat ik al die tijd stiekem toch wel gemist heb.
EN DIT. DIT. Dit is het verhaal hoe deze pressed sandwiches zijn geboren.
Bak de aubergine en paprika aan beide kanten in een grillpan tot een goede grilllijn zichtbaar is. Leg apart om te laten afkoelen.
Snijd de broodjes open en besmeer eerst met de pesto.
Doe er vervolgens - in deze volgorde - op: de plak aubergine, twee plakjes mozzarella, gegrilde paprika, gekruimelde geitenkaas, rucola sla en natuurlijk de bovenkant van het broodje.
Druk goed samen en bindt bij elkaar met een stuk bakpapier en een touwtje.
3.5.3229
VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: