De eerste week nadat ik terugkwam uit Thailand, ben ik enthousiast naar de grote Aziatische supermarkt hier in de buurt geweest. Lemon grass, garnalenpasta, korianderwortels – ik kocht het allemaal. De komende tijd zou ik Thais gaan koken, zoals ik had geleerd tijdens de kookcursus die ik in Chiang Mai volgde. Dacht ik.
Ik maakte precies één keer een gele curry pasta en toen nooit meer. Het idee was leuk, de uitwerking wat minder. Ik zag mezelf niet avond – en ook niet enkele avonden per week – bij het aanrecht staan om curry’s voor te bereiden. Niet voor niets ben ik fan van de Italiaanse cuisine, dat heb ik zo in elkaar geflatst. Maar hetzelfde kan natuurlijk ook voor de Thaise keuken; dat is ook wat gebeurde wanneer ik in Thailand in een restaurant aan tafel schoof. Je moet alleen de curry pasta’s klaar voor gebruik hebben staan.
Hoewel deze gele Thaise curry is dus niet from scratch gemaakt, smaakt het wel echt als een Thaise curry. Minus de falafel dan, want die komt uit het Midden-Oosten. Maar waarom ook niet, een goede mix-and-match?
Snijd de lente-ui en ui in kleine stukjes en voeg toe aan de pan zodra de olie op temperatuur is.
Snijd de champignons in plakjes en vervolgens grove stukken en snijd de courgette klein, terwijl je af en toe door de pan roert. Zodra de uitjes licht gebakken zijn, kan je champignons en courgette toevoegen.
Voeg vervolgens ook de falafel toe en de curry paste. Meng kort.
Giet ten slotte de kokosmelk erbij en meng het geheel goed. Laat nog zo'n 10-15 minuten opstaan.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: