Dinner ♡ Gele Thai curry met falafel

Gele Thai curry met falafel | Freud and Fries

De eerste week nadat ik terugkwam uit Thailand, ben ik enthousiast naar de grote Aziatische supermarkt hier in de buurt geweest. Lemon grass, garnalenpasta, korianderwortels – ik kocht het allemaal. De komende tijd zou ik Thais gaan koken, zoals ik had geleerd tijdens de kookcursus die ik in Chiang Mai volgde. Dacht ik.

Ik maakte precies één keer een gele curry pasta en toen nooit meer. Het idee was leuk, de uitwerking wat minder. Ik zag mezelf niet avond – en ook niet enkele avonden per week – bij het aanrecht staan om curry’s voor te bereiden. Niet voor niets ben ik fan van de Italiaanse cuisine, dat heb ik zo in elkaar geflatst. Maar hetzelfde kan natuurlijk ook voor de Thaise keuken; dat is ook wat gebeurde wanneer ik in Thailand in een restaurant aan tafel schoof. Je moet alleen de curry pasta’s klaar voor gebruik hebben staan.

Hoewel deze gele Thaise curry is dus niet from scratch gemaakt, smaakt het wel echt als een Thaise curry. Minus de falafel dan, want die komt uit het Midden-Oosten. Maar waarom ook niet, een goede mix-and-match?

Dinner ♡ Gele Thai curry met falafel
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Wat heb je nodig
  • 1 el sojaboon olie (of andere olie)
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 middelgrote ui
  • 120 gram kastanje champignons
  • 175 gram courgette
  • 200 gram falafel (bijv. Vivera)
  • 2 el (40 gram) gele Thai curry paste (bijv. Lidl)
  • 250 ml kokosmelk (light)
Wat moet je doen
  1. Doe de olie in een verhitte koekenpan.
  2. Snijd de lente-ui en ui in kleine stukjes en voeg toe aan de pan zodra de olie op temperatuur is.
  3. Snijd de champignons in plakjes en vervolgens grove stukken en snijd de courgette klein, terwijl je af en toe door de pan roert. Zodra de uitjes licht gebakken zijn, kan je champignons en courgette toevoegen.
  4. Voeg vervolgens ook de falafel toe en de curry paste. Meng kort.
  5. Giet ten slotte de kokosmelk erbij en meng het geheel goed. Laat nog zo'n 10-15 minuten opstaan.
Serving size: 1 Calorieën: 463 Vetten: 21 Koolhydraten: 51 Vezels: 8 Eiwitten: 15
Extra
Totale recept:
Kcal: 925; v/k/e/vez: 42g, 101g, 29g, 15g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: