In het eerste jaar op de middelbare school hadden we een schoolreisje naar het Verenigd Koninkrijk, ergens bij Cambridge. Met de boot naar dat eiland aan de andere kant van de Noordzee en vervolgens met de bus naar een kostschool in Suffolk. Of wellicht was het niet precies daar, maar ik herinner me de naam van die plaats en hoe we in de bus erom gniffelden want het klonk wel een beetje als fuck, wáaaaaat.
GRAP-PIG.
Wat ik me ook nog herinner is dat we een avond witte bonen in tomatensaus kregen (my childhood’s favorite) en… de volgende ochtend weer. Heel normaal in Engeland. Iets minder normaal – en minder appetijtelijk – voor Monique.
Wat me wel lekkerder lijkt zijn de English muffins. Klinkt ook stukken beter dan witte bonen in tomatensaus for breakfast. En jij, heb je ooit witte bonen in tomatensaus gehad als ontbijt?
75 gram havermeel (chocoladesmaak) (bijvoorbeeld Instant Oats (My Protein) of Ultra Fine Oats (Body en Fitshop)) of fijngemalen havermout met een beetje cacaopoeder
Als je diepvriespompoen gebruikt, doe deze in de magnetron, ongeveer 2-3 minuten tot volledig ontdooid.
Prak de pompoen fijn tot een moes.
Voeg hieraan het eiwit, havermout, bakpoeder en kaneel toe.
Meng goed tot een glad beslag.
Schep steeds een volle lepel in een schaaltje (zodat er een klein bodempje in zit) - ik deed ongeveer 35 gram per keer - en doe dit voor 2 minuten in de magnetron (1000W).
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: