Muffin ♡ Smart cake muffins met pudding

Smart cake muffins met pudding | Freud and Fries

“Wat als ik nou…”

Zo beginnen mijn recepten meestal.

“Wat als ik nou die chocolade pudding combineer met een cakemix?”
“Wat als ik nou die cakemix in muffinvormpjes giet?”

Het kan vervolgens drie kanten uitgaan: een succes, room for improvement of we-vergeten-dat-we-het-ooit-geprobeerd-hebben. Dat laatste komt nog geregeld voor, hoor. Ik wil absoluut niet beweren dat ik een ongelofelijke keukenprinses ben. Het mooie is, dat maakt dat ik durf te beweren dat jij net zo goed als ik alle receptjes op mijn blog kunt maken. Daar is geen speciaal talent voor nodig.

❝What if?

Het enige wat je nodig hebt is durf. Durf om te experimenteren. Met de mogelijkheid dat het faliekant de mist in gaat – of in ieder geval imperfect is. En laat dat nu precies zijn wat ik dus doe – durf. Als ik ergens van houd is het wel een experiment. Wellicht toch iets wat ik mee heb genomen van mijn universiteittijd (mooi woord trouwens).

Op sommige momenten is het wel fijn dat experimenten wat makkelijker worden gemaakt voor je. Doordat er bijvoorbeeld Smart Cake Mix bestaat waarvoor ik natuurlijk geen ene bal hoef te doen buiten het toevoegen van een ei en een banaan (of kokosolie dan). Maar hey, het resultaat mag er wezen!

Smart cake muffins met pudding | Freud and Fries

Smart cake muffins met pudding
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12
Wat heb je nodig
  • 1 pak Smart Cake Mix (ik kan hem nu niet meer vinden in het assortiment helaas!)
  • 4 (L) eieren (of kleiner en voeg dan nog wat water toe zoals op het pak staat)
  • 40 gram (1/2 stuk) banaan (of gewoon kokosolie zoals op het pak staat)
  • 1 bakje chocolade Smart Protein Pudding
Wat moet je doen
  1. Maak het beslag volgens de instructies op het pak - ofwel, voeg alles samen en mix.
  2. Vul 12 muffinvormpjes met een eerste laag beslag, tot ongeveer ⅓ van het vormpje.
  3. Schep vervolgens een volle theelepel van de chocolade pudding in het midden en bedek deze weer met het overige beslag (tot ongeveer ⅔ van het vormpje, het beslag gaat uiteraard nog rijzen).
  4. Bak 20-22 minuten in de oven op 160ºC en laat buiten de oven afkoelen.
Serving size: 1 Calorieën: 138 Vetten: 3 Koolhydraten: 24 Vezels: 6 Eiwitten: 5
Extra
Cal: 1.655; v/k/e/vez: 31g, 285g, 58g, 70g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Wat ook lekker is…

Chocolate chip nicecream

Chocolate chip nicecream | Freud and Fries

PB&J muffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: