Hartig ♡ No fuss hummus

No fuss hummus | Freud and Fries

❝Wat is nou JOUW favoriete keuken?”

“Ita – ”

Maar nu val ik even stil. Want natuurlijk kan ik je mijn standaard – nooit in twijfel getrokken – antwoord geven, maar de laatste dagen heb ik het júist sterk in twijfel getrokken. Houd ik wel écht zo van pizza en pasta, óf wordt de Italiaanse keuken van de eerste plaats gestoten? Laten we wel wezen: zo vaak tover ik geen Mediterraanse pasta op tafel. Ik bestel ook eigenlijk vrijwel nooit een grote bord pasta, als ik de keuze heb. Ja, pizza. Oké, pizza. Maar dan kan ik beter antwoorden “de pizza keuken,” maar dat zou wat vreemd zijn (wel toepasselijk, though).

❝Wat is nou JOUW favoriete keuken?”

Misschien is dat wel helemaal niet (meer?) de Italiaanse keuken. In ieder geval niet meer sinds ik in Antwerpen een Libanees/Syrisch buffetrestaurant binnenstapte en mij te goed deed aan enorme schalen hummus, baba ghanoush en Libanees platbrood. I was in lovein love met de Libanese keuken.

No fuss hummus | Freud and Fries

Je had het misschien al kunnen raden na mijn ode aan falafel en wat is falafel nu eigenlijk zonder een diepe dip in zelfgemaakte hummus? En dat is precies wat ik dan ook ernaast op tafel heb staan: mijn eigen homemade hummus. Want ja, je kan ze gemakkelijk in de supermarkt kopen – in duizend-en-één smaken, waaronder zelfs (yuk) chocolade en dadel – maar er gaat toch helemaal NIETS boven een eigengemaakte versie. En om heel eerlijk te zijn: het is werkelijk supersimpel! Je wilt nooit meer anders…

Hartige dip ♡ No fuss hummus
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 395 gram
Wanneer je deze hummus eenmaal zelf hebt gemaakt, wil je gewoon niet meer terug.
Wat heb je nodig
 • 1 blik kikkererwten
 • 60 ml citroensap
 • 60 ml tahini
 • 1 teentje knoflook
 • 2 el olijfolie
 • ½ tl komijnpoeder
 • ½ tl zout (ik gebruikte Keltisch Zeezout)
 • 2 el gevriesdroogde bieslook (of vers natuurlijk)
 • Evt. 2 el (30 ml) water
Wat moet je doen
 1. Combineer de tahini en citroensap in een food processor en mix voor ongeveer 30 seconden tot het wat romig begint te worden. Schraap langs de randen en over de bodem met een spatel.
 2. Voeg de overige ingrediënten, BEHALVE de kikkererwten (en het water), toe en mix nog eens 30 seconden.
 3. Doe nu de helft van de kikkererwten bij het mengsel en mix 1 minuut tot het weer redelijk glad is. Schraap weer even langs de rand.
 4. Doe nu ook de overige kikkererwten erbij en mix nog eens 2 minuten op vol volume. Schraap eventueel tussendoor nog eens langs de rand en mix net zo lang tot de hummus (zo goed als) glad is. Voeg eventueel nog twee eetlepels water toe (kan ook één of drie lepels zijn, maar na meerdere pogingen blijkt voor mij twee het beste te werken).

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


En voor de echte hummus liefhebbers…

Bietenhummus

Rode bietenhummus | Freud and Fries

Nog een zelfgemaakte hummus (deze was nog iets klonteriger)

Homemade hummus | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: