Maar nu val ik even stil. Want natuurlijk kan ik je mijn standaard – nooit in twijfel getrokken – antwoord geven, maar de laatste dagen heb ik het júist sterk in twijfel getrokken. Houd ik wel écht zo van pizza en pasta, óf wordt de Italiaanse keuken van de eerste plaats gestoten? Laten we wel wezen: zo vaak tover ik geen Mediterraanse pasta op tafel. Ik bestel ook eigenlijk vrijwel nooit een grote bord pasta, als ik de keuze heb. Ja, pizza. Oké, pizza. Maar dan kan ik beter antwoorden “de pizza keuken,” maar dat zou wat vreemd zijn (wel toepasselijk, though).
❝Wat is nou JOUW favoriete keuken?”
Misschien is dat wel helemaal niet (meer?) de Italiaanse keuken. In ieder geval niet meer sinds ik in Antwerpen een Libanees/Syrisch buffetrestaurant binnenstapte en mij te goed deed aan enorme schalen hummus, baba ghanoush en Libanees platbrood. I was in love, in love met de Libanese keuken.
Je had het misschien al kunnen raden na mijn ode aan falafel en wat is falafel nu eigenlijk zonder een diepe dip in zelfgemaakte hummus? En dat is precies wat ik dan ook ernaast op tafel heb staan: mijn eigen homemade hummus. Want ja, je kan ze gemakkelijk in de supermarkt kopen – in duizend-en-één smaken, waaronder zelfs (yuk) chocolade en dadel – maar er gaat toch helemaal NIETS boven een eigengemaakte versie. En om heel eerlijk te zijn: het is werkelijk supersimpel! Je wilt nooit meer anders…
Combineer de tahini en citroensap in een food processor en mix voor ongeveer 30 seconden tot het wat romig begint te worden. Schraap langs de randen en over de bodem met een spatel.
Voeg de overige ingrediënten, BEHALVE de kikkererwten (en het water), toe en mix nog eens 30 seconden.
Doe nu de helft van de kikkererwten bij het mengsel en mix 1 minuut tot het weer redelijk glad is. Schraap weer even langs de rand.
Doe nu ook de overige kikkererwten erbij en mix nog eens 2 minuten op vol volume. Schraap eventueel tussendoor nog eens langs de rand en mix net zo lang tot de hummus (zo goed als) glad is. Voeg eventueel nog twee eetlepels water toe (kan ook één of drie lepels zijn, maar na meerdere pogingen blijkt voor mij twee het beste te werken).
3.5.3229
VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: