Hartig ♡ Rode bietenhummus

Rode bietenhummus | Freud and Fries

Slechts een enkeling weet het maar ik heb een grote zwakte voor hummus. Zet mij aan tafel met die bakjes en ik eigen ze me allemaal toe (met valse blikken naar degenen die vragen of ze “heeeeeel misschien even de hummus mogen?”). Soms wil ik ze ook wel verstoppen achter een zak brood (ook míjn brood) of een kuipje boter (“nee, ik heb de hummus niet gezien. Geen idee waar ‘ie is.”).

Gelukkig beperkt dit eigenaardige gedrag zich tot slechts twee maandagen per maand. Dat zijn de middagen dat ik vrijwilligerswerk doe voor Stichting Human Concern. Het komt erop neer dat alleen cliënten weten dat ik verder niet zo’n heel vrijgevig persoon ben. Vooral de rode bietenhummus is echt dikke-vette-favoriet.

Terwijl jij dit leest (dat kan vandaag of morgen zijn, daarna telt het niet meer) sta ik waarschijnlijk op de NAE- of EBZ-dag (google dat maar even) en nog meer waarschijnlijk hebben ze daar geen rode bietenhummus. So just in case… I made my own.

En wil jij weten waarom ik zo’n fan ben?

Rode bietenhummus | Freud and Fries

Rode bietenhummus
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 24
Wat heb je nodig
  • 240 gram kikkererwt (ik gebruikte de kikkererwten van Valle del Sole; verkrijgbaar bij Jumbo of Albert Heijn bij de buitenlandse producten)
  • 315 gram (3 stuks) rode biet
  • 8 gram (1 tl) tahin
  • 5 gram (1½ tl) knoflookpoeder
  • 1 tl peper
  • ⅛ tl zout
Wat moet je doen
  1. Mix alle ingrediënten samen en pureer tot een gladde massa in een keukenmachine of blender.
Serving size: 1* Calorieën: 15 Vetten: 1 Koolhydraten: 2 Vezels: 4 Eiwitten: 1
Extra
Cal: 358; v/k/e/vez: 13g, 43g, 18g, 103g.

* Per 15 gram (totaal was bij mij 360 gram)

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer hartige bijgerechten…

Eiersalade (zonder mayo)

Knäckebröd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: