Irritaties in de sportschool

Irritaties in de sportschool | Freud and Fries

Oké, mag ik even?

Mensen die hun gewichten niet opruimen

Als ik dikke muscles wilde hebben van sjouwen, was ik verdorie wel verhuizer geworden. Of verhuisde ik elk jaar naar een nieuwe woning (oh wacht. Sorry pap en mam). Een stapel schijven naast het powerrack, náást het storage rackdumbbells die niet op volgorde liggen, zelfs een setje dat ik nergens kan terugvinden; mijn “lichte” OCD-trekken beginnen al flink te jeuken.

Afgelopen week stond ik dus netjes schijven te verzamelen tussen mijn sets door, al is het even hopeloos als een appartement stofzuigen wanneer je twee katers hebt die op random momenten elkaar de haren uittrekken.

De wereld zou zoveel beter (orde en regelmaat!) zijn wanneer iedereen gewoon ook even zijn spullen opruimde. Thank you very much.

Mensen die bicep curls doen in het squatrek

I kid you not, ik heb het zien gebeuren. Ik stond erbij en keek ernaar. Met ogen als schoteltjes. En mijn mond wagenwijd open. I kid you notit actually happened. Ik wist niet zeker of ik moest lachen of intens hard moest huilen. Want jongens, seriously, dat kan dus echt niet hè.

Noem eens één goede reden om het powerrack te gebruiken. Een betere beginpositie telt niet, want als jij het gewicht voor je bicep curls niet van de grond kunt krijgen is er iets wel heel erg uit proportie, lijkt me. Keep your bicep curls where they belong. Alsjeblieft.

Mensen die biceps curls doen met hun gehele lichaam

Over bicep curls gesproken, er zijn dus nog steeds mensen die de voorkeur geven aan gewicht over uitvoering. Mannen die de gewichten naar achteren gooien alsof ze altijd al eens een hernia wilden uitproberen. Of is het eigenlijk een verkeerd uitgevoerde hyperextension?

Er is echt zoveel meer winst te behalen wanneer je je oefeningen correct en met volledige ROM (Range Of Motion) uitvoert. Je gelooft toch niet dat iemand ervan onder de indruk is wanneer jij je dumbbell achterover zwaait met je gehele lichaam? Ik geloof dat het zelfs zo is dat je sneller progressie boekt wanneer je een volledige beweging maakt in plaats van ophoogt in gewicht, maar correct me if I’m wrong.

Mensen die je aanspreken nét tijdens je set

En ik maar denken dat het enorm belangrijk is. “Monique, de tent staat in brand, we moeten vluchten” of “Monique, het squatrek is eindelijk vrij, tijd om te rennen.” Dus ik leg mijn gewichten aan de kant, haal mijn oortjes uit mijn oortjes oren en kijk vragend op.

“Ehhh. Wanneer ben je klaar?”

Ja verdorie zeg, als je even had gewacht hoefde ik nog maar één setje, nu tien.

Mensen die de gym gebruiken als datingsplek

Zwoele blikken, een man die me elke keer gedag komt zeggen als hij gaat en me daarbij even kort aanraakt, iemand die herhaaldelijk vraagt wanneer ik ga trainen en “ik zou wel eens een keer met je willen trainen. Hoe heet je eigenlijk?” Hoewel ik het misschien als een dik compliment moet zien dat deze reactie ook ná mijn training (lees: make-up all gone, bezweet en mijn haren ontploft), ga ik dus niet naar de sportschool met de intentie met een jongen terug te komen.

So you better leave me alone. Geen pick-up in mijn gym.

Mensen die elastieken jatten uit de gym

Ik was dus ZO BLIJ dat ik weer een nieuwe sportschool had gevonden met elastieken, is de rode (die dunne) na twee weken plots verdwenen. Iemand die het waarschijnlijk harder nodig had dan wij allen. Fijn.

Mensen die heel veel selfies staan te maken

Oh nee, wacht. That’s me…


 

Nu denk je misschien: “Jezus, Monique, wat ben jij een vreselijke zeikerd.”

En misschien ben ik dat inderdaad oeps. Maar eigenlijk verkeer ik tijdens het trainen meestal zo in mijn eigen wereldje dat het hierboven genoemde langs me heen gaat. En vaak kan ik er ook wel om lachen (alhoewel, elastieken stelen, wanorde in gewichten…?!).

The gym is my happy place. Maar zou je vragen naar mijn grootste irritaties: dit zijn ze.

En jij? Wat zou je er nog aan toevoegen; waar kan jij je écht over irriteren?

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *