Mijn gym prep

mijn-gym-prep-freud-and-fries

Of ik nu thuiskom van mijn werk of ik een uur of halve dag geleden uit mijn bed rolde, er is altijd dat moment dat ik switch van “gewoon-Monique” naar “gym-Monique”. Gewoon je jas aan en gaan, zou je zeggen, maar elke gymsesh vraagt (in mijn geval) om een beetje voorbereiding, zodat ik steeds weer mentally prepared ben. Hoe ziet dat eruit, mijn gym routine?

Wanneer ik me klaarmaak om naar de gym te gaan, is dat niet alleen praktisch, maar ik merk ook dat het ervoor zorgt dat ik écht zin krijg om te gaan. Alsof er een soort rush door mijn lichaam gaat, want alleen al het uitvoeren van “dit gedrag” roept associaties bij me op. Herken jij dit? Dat je bijvoorbeeld je legging over je billen trekt, je preworkout achterover gooit of misschien je hardloopschoenen vastbindt en je weet “I’m ready!”?

Snelle hap

Wanneer ik thuiskom van mijn werk ben ik meestal behoorlijk uitgehongerd, soms heb ik niet meer gegeten sinds de lunch of alleen wat kleins, maar voor mijn gevoel ook al uren en uren terug. Toch neem ik eigenlijk nooit de tijd om echt te gaan zitten om iets te eten, want dan word ik lam en verdwijnt mijn zin – jep, I tried. Ik heb er bovendien een hekel aan om op volle maag te trainen, dus ook in de weekenden probeer ik niet erg uitgebreid te ontbijten voordat ik ga. Liever een banaan dan een ontbijtbuffet.

Als ik eiwitrepen in huis heb, wil ik er daarvan eentje pakken, maar anders is het een stuk fruit of een boterham (het liefst toch wel met pindakaas en jam, woeps!).

Gym wear

Ondertussen bepaal ik wat ik draag. Ik hoef in de gym niet op mijn opperbest eruit te zien, maar aangezien ik overal met mezelf geconfronteerd word, is het ook wel fijn als ik blij van dat spiegelbeeld word. Maar ook dat mijn sportkleding een beetje matcht met mijn trainingsdag. Dus een goede stevige legging tijdens mijn benentraining die zeker niet afzakt of doorschijnt, een tanktop die goed mijn schouders laat zien wanneer ik schouders en borst train en een ietwat open rug op backday.

gym-gear | Freud and Fries

Preworkout

Wanneer ik dan bijna klaar ben om te gaan, neem ik mijn preworkout in. Voorheen was dat wel eens een Monster, maar daar zie ik tegenwoordig weer vanaf. Niet alleen kost het me werkelijk klauwen met geld, ik vind het ook niet meer lekker en haal meer energie uit mijn preworkouts.

Meestal combineer ik mijn preworkout met citrulline malaat. Die laatste voeg ik zeker toe op mijn rug- en schouders-/borstdagen omdat je er zo’n lekkere pomp van krijgt. Call me crazy, maar ik vind even dat gevoel alsof je armen, rug of schouders helemaal strak en op knappen staan echt heerlijk. In mijn benen voel ik het meestal niet zo, hoewel mijn 5×20 leg extensions nog wel eens willen werken.

Op het moment gebruik ik C4 (Fruit Punch, maar op de smaak ben ik eerlijk gezegd niet echt dol, doet een beetje denken aan van die roze kauwgomballen) en daarbij voel ik echt de tintelingen wanneer ik naar mijn sportschool loop. Lekker!

Gear

Mijn rugzak staat eigenlijk meestal al wel klaar, al voeg ik er dan nog even een handdoek, bidon (eventueel met BCAA) en mijn postworkout-banaan aan toe. Wat er al in zit zijn mijn elastieken, flesje vloeibaar krijt, notitieboekje (met pen), straps (al heb ik ze nog nooit gebruikt) en een tasje om de boel bij elkaar te houden als ik het allemaal mee de gym in neem. Verder neem ik mijn iPod en koptelefoon (JBL) mee, natuurlijk mijn telefoon, en trek ik vaak nog een trui aan voordat ik ga.

Warming up

Afhankelijk van mijn trainingsdag – upper vs. lower – heb ik een vaste warming up. Op legday doe ik vooral veel strekoefeningen en nog wat bodyweight squats of kickbacks. Mijn favoriete strekoefening is als volgt: ik plaats één been naar voren, voet plat op de grond en knie gebogen; mijn andere been gaat gestrekt naar achter met de bovenkant van mijn voet op de grond. Zo ver mogelijk gestrekt, het onderbeen van het voorste been enigszins verticaal en mijn heupen druk ik dan zo ver mogelijk naar de grond. Als ik deze oefening een paar tellen heb gedaan beweeg ik naar voren zodat het onderbeen van mijn voorste been op de grond komt te liggen en ik als het ware in een spagaat zit met mijn voorste been naar binnen gevouwen.

(Terwijl ik dit typ besef ik dat je hoogstwaarschijnlijk echt geen flauw idee hebt, misschien moet ik het maar eens filmen of zo…)

Op dagen dat ik mijn bovenlichaam train rek ik met mijn elastiek en doe wat oefeningen met lichte gewichtjes. Meestal neem ik de twee kleinste schijfjes en maak roteer mijn armen net iets van mijn lichaam af, ongeveer een minuut. Vervolgens doe ik side raises met dezelfde gewichten, ongeveer 25 keer. Daarna houd ik de beginpositie van de raises vast (dus parallel met je schouders) en mijn ellebogen in een hoek van 90º waarbij mijn onderarmen omhoog wijzen. Ik laat dan steeds mijn onderarmen omlaag zakken waarbij ik de hoek van 90º behoud. Dat ook een stuk of 25 keer. Ten slotte doe ik nog wel eens bent over raises maar dan met mijn armen in een soort W-vorm waarbij ik mijn rugspieren goed probeer aan te spannen bij het raisen.

Ik hoop dat ik enig idee heb gegeven van wat ik doe en dat het niet gewoon allemaal super wazig is. Maar misschien heb jij sowieso wel je eigen routine, daar ben ik dan ook enorm benieuwd naar! Wat doe jij voordat je gaat trainen? Hoe warm jij op?

OP DE HOOGTE BLIJVEN? VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *