Monique Op Maandag #25 ♡ Foodtrucks & jurkjes

We back in town.

Mijn tripje naar Londen voelde als een dikke week van huis, maar maandag mocht ik gewoon weer aan het werk alsof er niets was gebeurd. Het was en is nog redelijk rustig, dus dat is allemaal hartstikke prima. Weer lekker back on track, al voelde Londen eigenlijk niet per se off-track.

Of toch wel? Ik had namelijk ook een meting. Maar meer daarover hieronder!

Maandag • Snack attack

Monique Op Maandag #25 ♡ | Freud and Fries

In het weekend had ik mijn nieuwe eetschema gekregen van Zwier, maar omdat ik bij thuiskomst geen mogelijkheid had een supermarkt te bezoeken, had ik maandag amper iets in huis om aan mijn (nieuwe) schema te voldoen. Dan kan je in paniek raken of juist helemaal los gaan (iets met zwart/wit-denken), OF je kiest ervoor gewoon te roeien met de riemen die je hebt (en niet riemen met de roeien, Monique). In het weekend had mijn buurjongen een pakketje voor me opgehaald en ik was nu dus de blije bezitter van een nieuwe doos Clean Protein Bars, smaak: Peanut Butter & Chocolate.

Monique Op Maandag #25 ♡ | Freud and Fries

ERG goed te doen (ik houd sowieso enorm van deze repen), al moet ik zeggen dat ik de smaak redelijk vind lijken op de andere smaken (maar: ik houd sowieso enorm van deze repen). Even nog een dagje extra voordat ik weer back on track ga.

Dinsdag • Keep your eye on your progress

Monique Op Maandag #25 ♡ | Freud and Fries

Ik kreeg laatst van een vriendin een artikeltje toegestuurd dat mensen die gymselfies en hun workout routine plaatsen wat psychologische problematiek hebben. Ehh #guilty?! Wat het ook mag zijn, of het ook zo mag zijn, ik plaatste wel gewoon een back progress pic want hallooooo, echt wel dat ik daar trots op ben.

Ik herinner me nog de tijd dat ik écht never nooit niet aan krachttraining zou doen want dan werd je toch zeker wel breed?! En natuurlijk verandert je lichaam wat. Natuurlijk word je breder in de schouders (mits je ze traint). En weet je, eigenlijk vind ik dat best tof om te zien!

Woensdag • Quaker Ontbijtboek

My Cruesli Crush | Freud and Fries

Vorig weekend las ik op Instagram iets over het Quaker Ontbijtboek en dat je met een goede foto de kans had om in het ontbijtboek van deze ontbijtgranenproducent te komen. Nou, I’m one for challenges, dus op het allerlaatste moment fixte ik nog een foto met een Quaker product weten te maken. Woehoe, de foto sloeg aan en over een tijdje zie je mij (of in ieder geval mijn foto) verschijnen in hun boek!

Donderdag • Jurken passen

Monique Op Maandag #25 ♡ | Freud and Fries

Op donderdag ging ik met een collegaatje de stad in op zoek naar een leuke chique jurk. Eerst lekker gegeten bij Rawsome (waar we in het begin wat sceptisch over waren) en vervolgens naar Dreamdresses. Beetje overweldigend wel, zo’n enorme winkel met rijen en rijen aan jurken. Ik ben er natuurlijk nog helemaal niet uit. Prinsessenjurken zien er tof uit maar ga ik uiteindelijk toch niet dragen. Dus deze week ga ik maar weer…

Vrijdag • Benentraining

Vrijdag had ik gewoon weer een heerlijke benentraining (die je hier kunt vinden). Ik vind het “grappige” dat ik tijdens die oefeningen echt helemaal dood ga, vervolgens nog abs doe en wegloop alsof ik m’n benen nooit getraind heb (dus in de veronderstelling dat het allemaal wel meeviel), tot ik dan een dag later opsta en in beweging kom… Heb jij mijn benentraining al eens geprobeerd? Als je ‘m uit gaat proberen, let me know!

Zaterdag • (Health Advies) Breda

Monique Op Maandag #25 ♡ | Freud and Fries

Er stond een extra training op de planning deze week, namelijk met Patty, weer bij Chasséveld. Natuurlijk hoort een bezoekje aan Health Advies daar ook bij en hoewel ik niet per se kwam voor een meting en daar ook niet heel veel hoge verwachtingen van had (ik was immers pas sinds dinsdag weer begonnen met mijn voeding en daarvoor lukte het me steeds maar niet mijn schema op te pakken – vanwaar ik ook een nieuw schema had gevraagd), hees ik me toch op het krukje tegenover Zwier en vervolgens achter het gordijn.

Maar nou had ik net de dag ervoor voor het eerst sinds tijden weer wat lijntjes in mijn buik opgemerkt (om vervolgens ‘s avonds lekker wat extra’s te eten, ghehe) en blijkbaar waren ze er zaterdagochtend nog steeds. Zwier blij, Monique blij, Patty blij, iedereen blij. Of zo. In ieder geval tof om te horen dat ook mijn coach vindt dat het goed gaat, er vertrouwen in heeft en dat we daadwerkelijk al progressie aan het maken zijn. Geen nieuw voedings- of trainingsschema, alleen mijn noten in de avond (sorry, ik heb gewoon écht niets met noten) vervangen voor twee rijstwafels met pindakaas (HEUJ) na m’n werk.

Waarom? Ja, dat verdient nog extra uitleg. Niet alleen omdat ik gewoon écht niets met noten heb, maar vooral omdat ik direct na mijn werk wil gaan trainen, nog vóór het avondeten. Maar dat betekent vervolgens dat ik vanaf 15.30 uur tot na mijn training niets meer eet. Beetje te grote time lapse. Nu at ik natuurlijk zelf toch nog wel iets (buiten mijn schema om) om genoeg energie te krijgen, en neem ik vrijwel altijd wel een pre-workout, maar het is ook wel fijn dat het nu “geoorloofd” is.

Monique Op Maandag #25 ♡ | Freud and Fries

Gebruik jij overigens ook pre-workouts?

Vervolgens gaan trainen met Miss Patty, een goede rugtraining en bij haar thuis geluncht. ‘s Avonds nog een bezoekje gebracht aan Nijmegen Kookt in surprise surprise Nijmegen.

Zondag • Nijmegen Kookt

Monique Op Maandag #25 ♡ | Freud and Fries

Maar op zondag ging ik pas écht naar Nijmegen Kookt. Officieel. Of zo. In ieder geval met telefoon paraat voor foto’s. Sjoerd kwam deze keer vanuit Utrecht naar Nijmegen voor een training in MIJN gym en een (eet)wandeling door het Goffertpark.

Na een goede (vond ik in ieder geval) borst- en schouderworkout (inclusief gaint set raises en 5×20 shoulder press), een late lunch en omkleden, vertrokken we naar het food truck festival. Hoewel ik er zaterdag al was geweest, had ik nog niets geproefd en dat kan natuurlijk niet als self-proclaimed foodie. Dus muntjes ingeslagen en rondjes gelopen over het terrein (want #indecisive much).

Monique Op Maandag #25 ♡ | Freud and Fries

Eerste stop werd Dirty Duck. We besloten te gaan voor de Pulled Duck Nachos, aangezien ik dus nog nooit échte nacho’s op heb.

En nog steeds niet. Want het bleken weer de chips-uit-zak te zijn met daarover wat saus. Er was geen kaas meer dus extra eend. En blijkbaar was er ook geen extra eend meer. We vonden beiden de eend toch wat tegenvallen (en waarschijnlijk ook nog eens mijn eerste keer eend, don’t ask). We hadden wel een sfeervol plekje gevonden om de bak leeg te eten, namelijk bij de kindertent. Fijn detail was dat op het moment dat ik mijn eerste nacho naar binnen stak, er een meisje naast me op het potje werd gezet.

YUM.

Sarcasme inbegrepen.

Monique Op Maandag #25 ♡ | Freud and Fries

Tweede stop was bij de Libanees. Daar namen we een Libanese Tsjakh wat er geweldig uitzag en net zo goed smaakte. Libanese flatbread met kruidig lamsgehakt, groenten en een tahinedip. Dus, kom je nog eens op een foodtruck festival, breng dan in ieder geval wél een bezoekje aan Peperwortel! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Tegen de avond vertrok Sjoerd weer naar Utrecht en ik richting mijn bed. Mijn rustige weekendje was toch weer aardig gevuld en dan is die slaap best wel hoognodig…

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

2 reacties op “Monique Op Maandag #25 ♡ Foodtrucks & jurkjes”

  1. Tamara schreef:

    Lol, een foodie? Iemand die nog nooit eend, nacho’s, burgers heeft gegeten? Meid… Kom uit die sportgrot en ga eens een beetje leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *