Event ♡ Nationale Gezondheidsbeurs + Review ♡ Lifefood’s Lifebars

Lifefood's Life bars | Freud and Fries

Afgelopen weekend bracht ik samen met een vriendin een bezoekje aan de Nationale Gezondheidsbeurs. Nou ga ik zelden naar de Jaarbeurs Utrecht (al lijkt het me wel grappig eens naar de Huishoudbeurs te gaan), maar iets aan de combinatie gezondheid, voeding en beweging trok me wel – ja, ik weet ook niet wat het is.

Dus om tien uur sharp, of eigenlijk, nog iets vóór tienen stonden we in de lange wachtrij (geweldige timing) te discussiëren of we een shopper boodschappenkarretje moesten aanschaffen voor alle goodies die we deze dag zouden inslaan. Je weet wel, samples alles jonge!

Eenmaal binnen was het nog best rustig en liepen we meteen door naar het food-gedeelte. Ik mocht dan niet gedacht hebben aan een tas om spullen in te slaan, ik had er zeker wel aan gedacht mijn snacks thuis te laten zodat ik voldoende ruimte had voor wat proefjes. Van de Eat Natural-stand naar het gedroogde fruit (afblijven, vooral niet inslaan, Monique, houd je in – ik kan het nooit bij maar een paar stukjes houden dus ik heb het liever gewoon helemaal niet in huis) en belanden we bij Lifefood, die met hun nieuwe bars op de beurs staan.

Ik raak aan de praat met een van de mensen van Lifefood en stond ik met de nieuwe repen in mijn hand en de vraag of ik ze eens wilde testen. Dat doe ik natuurlijk maar wat graag – ik ben echt dol op repen, protein repen, rawfood repen, energierepen, kom maar op – en laten we eerlijk zijn: deze zien er echt geweldig uit!

So, let’s get down to business.

Lifefood's Life bars | Freud and Fries

De Lifebars

Lifefood komt met twee nieuwe Lifebar Plus repen – Acai Banana en Blueberry Quinoa – en twee nieuwe Lifebar repen (oké, ik zeg nu dus eigenlijk reepreep, maar goed) – Apple en Carob Hazelnut. Pure ingrediënten, vegan, glutenvrij, lactosevrij en geen toegevoegde suiker (gezoet met bijvoorbeeld dadels). Met een calorische waarde van 189 tot 213 is het een perfecte snack die je voorziet van een flinke dosis koolhydraten met suikers afkomstig uit fruit (dadels, banaan, appel). De repen zijn niet bijzonder hoog in eiwit (4 gram bij elk) – het zijn immers ook geen eiwitrepen – maar bevatten wel zo’n 5-6 gram vezels.

Acai Banana

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit vond ik de minste van de vier. Wat dus wil zeggen dat het beter wordt vanaf hier, dus blijf even lezen! Misschien doordat ik niet bekend ben met de smaak van açaí (al had het iets vaag bekends wat ik niet kon plaatsen) en ik wat meer banaan had verwacht. Banaan is dikke favoriet hier (waar ik vroeger juist nooit banaan at) en als ik geen duidelijke banaan proef, mist er iets. In tegenstelling tot de overige repen is deze reep minder zoet, of heeft in ieder geval een ondertoon die wat bitterder (?) is. Wel een goed stevige bite!

Per bar van 55 gram: 213 kcal, v: 9 / k: 28 / e: 4 / vez: 5 (afgerond).  

Blueberry Quinoa

Deze vind ik dan juist wel enorm lekker! Niet alleen ziet deze reep er echt heel tof uit met al die kleine “pitjes” (de quinoa uiteraard) maar het geeft ook een bizar mondgevoel. Het is een beetje wat ik me voorstel bij het eten van dat knetterijs (van vroeger?), hoewel ik dat dus nog nooit op heb, zover ik me kan herinneren. De structuur springt er voor mij dus echt uit en is heel anders dan de overige repen. Deze bar is lekker zoet, de blauwe bes is aanwezig en vind ik enorm lekker.

Per bar van 55 gram: 189 kcal, v: 4 / k: 31 / e: 4 / vez: 6 (afgerond).  

Carob Hazelnut

Bij de stand werd gezegd dat deze reep wat naar karamel smaakt en dat wilde ik in eerste instantie niet geloven. Ik ben wel bekend met carobe – heb er zelf een pot van in huis staan – en vind het vooral wat aards smaken. Maar hier, in combinatie met de hazelnoot wellicht, doet het echt een beetje aan karamel denken. Met de grote stukken hazelnoot in de bar geeft deze reep echt een goede crunch (en you know, daar houd ik van!). Ook is deze reep wat beter te snijden (dus ook makkelijker door te bijten) dan de andere repen.

Per bar van 55 gram: 206 kcal, v: 8 / k: 30 / e: 4 / vez: 6 (afgerond).  

Apple

Favoriet! Houd je van appeltaart? Dan vind je deze reep helemaal te gek. Wat taaier dan de rest misschien maar OH MY, die appel-kaneel, so good! Van deze reep heb ik echt dubbel-en-dwars genoten.

Per bar van 55 gram: 206 kcal, v: 8 / k: 30 / e: 4 / vez: 6 (afgerond). Hetzelfde als die hiervoor?


 

Ben jij bekend met de Lifebars en heb je ze wel eens geprobeerd? Welke zou jij eens graag willen proberen? Check eens op de website van Lifefood voor de verschillende smaken (en andere producten)!


 

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *