Salade ♡ Lichte herfstsalade

Salade ♡ Lichte herfstsalade | Freud and Fries

Ik zit al uren naar de druppels op het raam te kijken, de kleurloze lucht en de heen en weer zwiepende takken, gehuld in een warme “schapen”kleedje en een enorm glas thee – welke ook best dienst zou kunnen doen als vaas. Heerlijk, zeggen sommigen, maar geef mij maar een hete zomerdag. Het is prima wanneer ik niet uit huis moet, maar ik ga gráág uit huis en daar kan ik me nu nauwelijks toe zetten.

Etenstijd komt dichterbij – ik voel mijn maag wat rommelen – en je zou met dit weer denken dat ik zin heb in een gloeiendhete soep. En ja, dat is op vele dagen ook zo, maar af en toe heb ik toch intens veel zin in een salade. Geen zomerse salade, zoals ik die een paar weken geleden nog at, maar eentje met de zoete smaak van licht aangebrande pompoen (dan is ‘ie het lekkerst) en gesmolten geitenkaas. Ik heb ook nog een portie zelfgemaakte falafel liggen, die ik om de zoveel tijd klaarmaak en invries voor luie dagen als deze.

Vandaag is zo’n dag dat ik een enorme schaal vul met een heerlijke lichte herfstsalade. Ik kocht deze saladeschaal, net als de andere tafelaccessoires in deze foto bij de HEMA. Ik was eigenlijk al een tijdje aan het azen op de schaal omdat ik niet voldoende heb aan die kommetjes die ik meestal voor mijn havermout gebruik en mijn “protein fluff schalen” zijn juist weer te diep.

Check ook hier voor de olie-/azijnfles en waterkaraf

Salade ♡ Lichte herfstsalade | Freud and Fries

 


Salade ♡ Lichte herfstsalade
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
De pompoen ligt weer in de schappen, dus het wordt tijd voor een heerlijke herfstsalade met als middelpunt de prachtige oranje pompoen.
Wat heb je nodig
 • ¼ pompoen
 • 2 handjes verse spinaziebladeren
 • 5-6 falafel (check het recept voor de falafel hier)
 • 4-5 cherrytomaatjes
 • ⅓ komkommer
 • 2 schijfjes geietenkaas
 • Evt. olijfolie
Wat moet je doen
 1. Verwarm de oven tot 200ºC.
 2. Snijd de pompoen in kleine blokjes en verdeel over een bakplaat bedekt met bakpapier.
 3. Plaats de pompoen in de oven voor 20-25 minuten in het bovenste rek.
Maak ondertussen de saladeschaal op:
 1. Verdeel de spinaziebladeren over de schaal.
 2. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel over de spinazie.
 3. Snijd dunne, lange plakken komkommer (in de lengte) en leg in een hoek op het bord.
 4. Verwarm de falafel (die je al eerder hebt gemaakt, zie recept in ingrediëntenlijst) en verdeel.
 5. Zodra de pompoen klaar is (licht aangebrand is het lekkerst) kan je deze ook over het bord verdelen, verkruimel je de geitenkaas erover en voeg je eventueel nog wat olijfolie toe.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer herfstinspiratie…

Tortizza met rode biet, pompoen en geitenkaas

Tortizza met rode biet, pompoen en geitenkaas | Freud and Fries

Gevulde pompoen

Pompoen-bloemkool soep

Pompoen-bloemkool soep | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: