Ik zit al uren naar de druppels op het raam te kijken, de kleurloze lucht en de heen en weer zwiepende takken, gehuld in een warme “schapen”kleedje en een enorm glas thee – welke ook best dienst zou kunnen doen als vaas. Heerlijk, zeggen sommigen, maar geef mij maar een hete zomerdag. Het is prima wanneer ik niet uit huis moet, maar ik ga gráág uit huis en daar kan ik me nu nauwelijks toe zetten.
Etenstijd komt dichterbij – ik voel mijn maag wat rommelen – en je zou met dit weer denken dat ik zin heb in een gloeiendhete soep. En ja, dat is op vele dagen ook zo, maar af en toe heb ik toch intens veel zin in een salade. Geen zomerse salade, zoals ik die een paar weken geleden nog at, maar eentje met de zoete smaak van licht aangebrande pompoen (dan is ‘ie het lekkerst) en gesmolten geitenkaas. Ik heb ook nog een portie zelfgemaakte falafel liggen, die ik om de zoveel tijd klaarmaak en invries voor luie dagen als deze.
Vandaag is zo’n dag dat ik een enorme schaal vul met een heerlijke lichte herfstsalade. Ik kocht deze saladeschaal, net als de andere tafelaccessoires in deze foto bij de HEMA. Ik was eigenlijk al een tijdje aan het azen op de schaal omdat ik niet voldoende heb aan die kommetjes die ik meestal voor mijn havermout gebruik en mijn “protein fluff schalen” zijn juist weer te diep.
De pompoen ligt weer in de schappen, dus het wordt tijd voor een heerlijke herfstsalade met als middelpunt de prachtige oranje pompoen.
Wat heb je nodig
¼ pompoen
2 handjes verse spinaziebladeren
5-6 falafel (check het recept voor de falafel hier)
4-5 cherrytomaatjes
⅓ komkommer
2 schijfjes geietenkaas
Evt. olijfolie
Wat moet je doen
Verwarm de oven tot 200ºC.
Snijd de pompoen in kleine blokjes en verdeel over een bakplaat bedekt met bakpapier.
Plaats de pompoen in de oven voor 20-25 minuten in het bovenste rek.
Maak ondertussen de saladeschaal op:
Verdeel de spinaziebladeren over de schaal.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel over de spinazie.
Snijd dunne, lange plakken komkommer (in de lengte) en leg in een hoek op het bord.
Verwarm de falafel (die je al eerder hebt gemaakt, zie recept in ingrediëntenlijst) en verdeel.
Zodra de pompoen klaar is (licht aangebrand is het lekkerst) kan je deze ook over het bord verdelen, verkruimel je de geitenkaas erover en voeg je eventueel nog wat olijfolie toe.
3.5.3229
VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: