Zoet brood ♡ Vegan bananabread

Vegan banana bread | Freud and Fries

Met de Metro onder mijn ene arm en een zware zwarte schoudertas onder de andere loop ik op mijn dooie gemakje richting de trein naar Den Helder. Ik ben altijd ruim tien minuten te vroeg, een oude gewoonte van toen ik nog vanuit mijn ouders naar de uni vertrok. Ik heb een hekel aan haasten en ben iemand die ook weigert op haar horloge te kijken tot ze óp het station is, zodat ze niet hoeft te versnellen om op het nippertje toch de trein te missen. Het is buiten nog donker en ik neem een van de eerste treinen van die dag en het blijft me verbazen dat er toch altijd mensen zijn die net als ik zo vroeg al onderweg zijn. Mannen in pak met stylistische laptoptassen die wellicht naar Amsterdam onderweg zijn en een meisje met een grote weekendtas, die van haar ouders nog snel even langs haar kamer gaat alvorens een nieuw college start.

Ik klap mijn tafeltje open en blader door de Metro. Helemaal van begin tot eind lees ik het door en ergens bij Ede-Wageningen schuif ik het krantje in het rek boven me. Ik duik in mijn enorme tas en haal daar mijn eerste maal van de dag uit. De persoon die naast me is komen zitten, werpt een nieuwsgierige blik opzij wanneer ik het aluminiumfolie lostrek.

Ontbijt.

Vegan banana bread | Freud and Fries

Na een maand lang geleerd te hebben op mijn overnight oats (wat overigens absoluut geen straf was, check maar even!), werd het tijd voor wat verandering. En wat is nu beter dan een paar plakken kleffe, zoete bananenbrood?

Chocolade bananenbrood. En ook nog eens vegan!

Ik maakte deze vegan bananabread om mee te nemen in de trein omdat het lekker makkelijk is en ik wel eens met een veganistisch recept wilde experimenteren. Zelf ben ik vegetariër en probeer daarnaast af en toe veganistisch te eten, hoewel ik nog niet echt afstand kan nemen van kwark en cottage cheese.

Vegan banana bread | Freud and Fries


Zoet brood ♡ Vegan bananabread
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 14
Bananenbrood is eenvoudig te maken en ideaal om mee te nemen naar werk of als ontbijt on-the-go. Door eieren te vervangen door lijnzaad heb je een heerlijk veganistische optie.
Wat heb je nodig
Topping
  • 1 banaan
  • Een handje pompoenpitten
Wat moet je doen
  1. Verwarm je oven tot 150ºC en zet alvast een groot (ingevet/non-sticking spray) cakevorm klaar.
  2. Maak de appels schoon, snijd in vieren, verwijder het kroontje en verwarm ongeveer 2-3 minuten in de magnetron.
  3. Doe de bananen en opgewarmde appels in een grote schaal en pureer met een staafmixer.
  4. Voeg vervolg het lijnzaad en de melk toe, alsook het zout, en mix tot een dik beslag.
  5. Doe nu het havermeel en het bakpoeder erbij en roer goed door.
  6. Giet het bananabread beslag in je cakevorm.
  7. Snijd een banaan in de lengte doormidden en plaats op het beslag. Strooi wat pompoenpitten erover als topping.
  8. Bak 60 minuten in de oven. De binnenkant van je bananenbrood hoort stevig maar zompig te zijn.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Ook heel lekker…

Peanut butter banana cups

Peanut butter banana cups | Freud and Fries

Protein banana wraps

Tony’s Salted Caramel banana bread 

Tony's Salted Caramel banana bread | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: