Met de Metro onder mijn ene arm en een zware zwarte schoudertas onder de andere loop ik op mijn dooie gemakje richting de trein naar Den Helder. Ik ben altijd ruim tien minuten te vroeg, een oude gewoonte van toen ik nog vanuit mijn ouders naar de uni vertrok. Ik heb een hekel aan haasten en ben iemand die ook weigert op haar horloge te kijken tot ze óp het station is, zodat ze niet hoeft te versnellen om op het nippertje toch de trein te missen. Het is buiten nog donker en ik neem een van de eerste treinen van die dag en het blijft me verbazen dat er toch altijd mensen zijn die net als ik zo vroeg al onderweg zijn. Mannen in pak met stylistische laptoptassen die wellicht naar Amsterdam onderweg zijn en een meisje met een grote weekendtas, die van haar ouders nog snel even langs haar kamer gaat alvorens een nieuw college start.
Ik klap mijn tafeltje open en blader door de Metro. Helemaal van begin tot eind lees ik het door en ergens bij Ede-Wageningen schuif ik het krantje in het rek boven me. Ik duik in mijn enorme tas en haal daar mijn eerste maal van de dag uit. De persoon die naast me is komen zitten, werpt een nieuwsgierige blik opzij wanneer ik het aluminiumfolie lostrek.
Ontbijt.
Na een maand lang geleerd te hebben op mijn overnight oats (wat overigens absoluut geen straf was, check maar even!), werd het tijd voor wat verandering. En wat is nu beter dan een paar plakken kleffe, zoete bananenbrood?
Chocolade bananenbrood. En ook nog eens vegan!
Ik maakte deze vegan bananabread om mee te nemen in de trein omdat het lekker makkelijk is en ik wel eens met een veganistisch recept wilde experimenteren. Zelf ben ik vegetariër en probeer daarnaast af en toe veganistisch te eten, hoewel ik nog niet echt afstand kan nemen van kwark en cottage cheese.
Bananenbrood is eenvoudig te maken en ideaal om mee te nemen naar werk of als ontbijt on-the-go. Door eieren te vervangen door lijnzaad heb je een heerlijk veganistische optie.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: