Breakfast ♡ Eggy oats

Eggy oats | Freud and Fries

Met het koude weer van de afgelopen dagen heb ik ‘s ochtends zin in een warm en comfy ontbijt. Tijdens de wintermaanden maak ik meestal al wel een schaaltje havermout, maar voorheen voegde ik daar dan een schep whey aan toe voor de eiwitten. Alleen was ik op zoek naar een manier om wat minder eiwitpoeders te eten de laatste tijd, dus besloot ik eens een havermoutje met ei te maken.

Het klinkt misschien wat raar…

… maar het geeft je wel lekkere fluffy oats en met een paar druppels vanille is het ook meteen op smaak. Als je een keer wat anders wilt dan een schaaltje havermout, kan je bovendien dezelfde mix maken, er een banaan aan toevoegen en in een koekenpan omtoveren tot banaanpannenkoekjes.

Breakfast ♡ Eggy oats
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • 40 gram havermout
  • 250 ml water
  • 1 ei
  • +/- 10 druppels vanille Flav Drops
  • Topping: een stuk fruit of andere toppings naar keuze
Wat moet je doen
  1. Mix water en havermout in een schaaltje en zet ongeveer 2,5 minuut in de magnetron tot het al wat dik en fluffy begint te worden.
  2. Voeg het ei en de Flavdrops toe en klopt het ei goed los.
  3. Doe het schaaltje opnieuw in de magnetron voor ongeveer 1 minuut (blijf natuurlijk steeds goed in de gaten houden of het niet overloopt).
  4. Open de magnetron, roer je ontbijtje nog eens goed door en verwarm nog eens 20 seconden.
  5. Voeg toppings naar keuze toe.
Serving size: 1 Calorieën: 232 Vetten: 8 Koolhydraten: 23 Vezels: 4 Eiwitten: 11
Extra
Totale recept (zonder topping):
Kcal: 232; v/k/e/vez: 8g, 23g, 11g, 4g

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: