Feit 2: Zwier (mijn coach) heeft me tijdens onze laatste check up gezegd dat ik misschien toch wat minder pasta moet eten dan ik de laatste dagen heb gedaan.
Moet ik daar wat mee? Nee en ja. Als er een Italiaan aanbiedt (licht door mij gemotiveerd) een van zijn mama’s recepten voor mij in elkaar te flatsen, hoor je mij geen nee zeggen. Al moet ik eerlijk gezegd toegeven dat ik niet had verwacht dat “ja, ik heb honger” gelijk zou staan aan 150 gram spaghetti per persoon (en dat is normaal gesproken enkel het aperitiefje). Maar ook een beetje ja, omdat ik ook bepaalde doelen (zij het niet zo strikt) nastreef.
Dus wissel ik mijn pastagerechten af met af en toe een low carb variatie, zoals deze low carb vega lasagna. En bijkomstigheid is dan dat meneer De Italiaan ook dit pastavrije gerecht erg kan waarderen!
400 gram (1 blik) gepelde tomaten (of meer pastasaus)
150 gram (2 stuks) tomaat
40 gram parmezaanse kaas (ik gebruikte Grana Padano DOP van Lovilio - Lidl)
Oregano en basilicum
Wat moet je doen
Verwarm een koekenpan op het fornuis en versnipper ondertussen het uitje en de knoflook. Spray de pan met non-stickspray of gebruik de olijfolie.
Zodra de pan warm is kan je het uitje en de knoflook toevoegen en bakken tot goudbruin.
Maak in de tussentijd de groenten schoon.
Snijd de aubergine en courgette in dunne - maar wel stevige - plakken.
Snijd de champignons in plakjes en de paprika in kleine stukjes.
Voeg de champignons en paprika toe en bak kort mee.
Voeg dan de pastasaus (en eventueel de gepelde tomaten met saus - even fijnmalen van tevoren) toe en zet het vuur op laag.
Laat nog kort opstaan en zet ondertussen een ovenschaal klaar.
Verwarm ook alvast de over tot 175ºC.
Snijd ook alvast de tomaten in schijfjes.
Vul de ovenschaal met eerst een dunne laag pastasaus, daarna een laag courgette, weer een laag pastasaus, een laag aubergine en weer pastasaus (of neem je eigen volgorde).
Bedek de laatste laag pastasaus met de tomatenschijfjes en strooi hier vervolgens de parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden overheen.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: