Dinner ♡ Low carb vega lasagna

Low carb lasagna | Freud and Fries

Feit 1: ik houd van Italiaans eten.

Feit 2: Zwier (mijn coach) heeft me tijdens onze laatste check up gezegd dat ik misschien toch wat minder pasta moet eten dan ik de laatste dagen heb gedaan.

Moet ik daar wat mee? Nee en ja. Als er een Italiaan aanbiedt (licht door mij gemotiveerd) een van zijn mama’s recepten voor mij in elkaar te flatsen, hoor je mij geen nee zeggen. Al moet ik eerlijk gezegd toegeven dat ik niet had verwacht dat “ja, ik heb honger” gelijk zou staan aan 150 gram spaghetti per persoon (en dat is normaal gesproken enkel het aperitiefje). Maar ook een beetje ja, omdat ik ook bepaalde doelen (zij het niet zo strikt) nastreef.

Dus wissel ik mijn pastagerechten af met af en toe een low carb variatie, zoals deze low carb vega lasagna. En bijkomstigheid is dan dat meneer De Italiaan ook dit pastavrije gerecht erg kan waarderen!

Low carb lasagna | Freud and Fries


Dinner ♡ Low carb vega lasagna
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Wat heb je nodig
  • 85 gram ui
  • 1 knoflook teentje
  • Non-stick spray of een scheutje olijfolie
  • 310 gram (1 stuk) aubergine
  • 275 gram (gele) courgette
  • 150 gram champignons
  • 160 gram (groene) paprika
  • 225 gram pastasaus (ik gebruikte Traditionale)
  • 400 gram (1 blik) gepelde tomaten (of meer pastasaus)
  • 150 gram (2 stuks) tomaat
  • 40 gram parmezaanse kaas (ik gebruikte Grana Padano DOP van Lovilio - Lidl)
  • Oregano en basilicum
Wat moet je doen
  1. Verwarm een koekenpan op het fornuis en versnipper ondertussen het uitje en de knoflook. Spray de pan met non-stickspray of gebruik de olijfolie.
  2. Zodra de pan warm is kan je het uitje en de knoflook toevoegen en bakken tot goudbruin.
  3. Maak in de tussentijd de groenten schoon.
  4. Snijd de aubergine en courgette in dunne - maar wel stevige - plakken.
  5. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in kleine stukjes.
  6. Voeg de champignons en paprika toe en bak kort mee.
  7. Voeg dan de pastasaus (en eventueel de gepelde tomaten met saus - even fijnmalen van tevoren) toe en zet het vuur op laag.
  8. Laat nog kort opstaan en zet ondertussen een ovenschaal klaar.
  9. Verwarm ook alvast de over tot 175ºC.
  10. Snijd ook alvast de tomaten in schijfjes.
  11. Vul de ovenschaal met eerst een dunne laag pastasaus, daarna een laag courgette, weer een laag pastasaus, een laag aubergine en weer pastasaus (of neem je eigen volgorde).
  12. Bedek de laatste laag pastasaus met de tomatenschijfjes en strooi hier vervolgens de parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden overheen.
  13. Plaats nog zo'n 30 minuten in de oven op 175ºC.
Serving size: 1 Calorieën: 158 Vetten: 4 Koolhydraten: 19 Vezels: 6 Eiwitten: 10
Extra
Totale recept:
Kcal: 632; v/k/e/vez: 16g, 77g, 38g, 24g.

VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!


Meer Italiaans…

Magiona pizza met geitenkaas

Magioni pizza | Freud and Fries

Low carb pizza

Ultra low carb pizza | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: