Personal Body Plan ♡ Week 16

Mijn Personal Body Plan | Freud and Fries

Op tweederde van de reis. Daar bevind ik me nu. Het is nog geen tijd om dit hoofdstuk af te sluiten, maar ik gooi wat graag een blik over mijn schouder. Niet om te checken of die ene jongen naar me keek; wel om oude koeien uit de sloot te halen. Ben ik goed in (vraag menigeen ex maar).

Aan het begin van Personal Body Plan, toen ik me inschreef en deel werd van #team5oktober, was ik sceptisch; ik twijfelde of ik wel die foto rechts zou kunnen worden en hoewel ik mezelf vertelde dat het niet uitmaakt of ik nou dat spectaculaire resultaat zou behalen dat Personal Body Plan vol trots wilde presenteren op hun Instagram en vervolgens Tom Barten op zijn account (en nee, ik ben daar inderdaad niet voor gevraagd), wilde ik ook zeker niet foto links blijven. Niet omdat er iets mis was met foto links maar diezelfde persoon blijven (zowel fysiek als mentaal) betekende stilstaan. En, rusteloos persoon dat ik ben, sta ik niet graag stil.

❝Ben ik de uitzondering op de regel?

Ik leerde dat ik niet de enige was die zichzelf die vraag had gesteld, en nog steeds hoor ik anderen die overwegen zich in te schrijven bij PBP zichzelf dezelfde vraag stellen. Ga ik resultaat boeken? Ga ik die fysieke of mentale verandering die ik voor ogen heb daadwerkelijk ervaren?

Zoals elke start van iets nieuws weet je het antwoord niet. Ik kan je ook geen 100% garantie geven, zelfs niet al heb ik zelf ervaren dat ondanks twijfels, ondanks struggles, ondanks mijn bedenkingen over bepaalde aspecten, er wel degelijk een progressie heeft plaatsgevonden. Naar mijn mening moet je het antwoord op de vraag ook niet zozeer zoeken bij Personal Body Plan maar bij jezelf. Er leiden meerdere wegen naar Rome – je kent het wel – en daarvan is PBP er één. Een uitspraak die ik vandaag in mijn #team5oktober tegenkwam past hier mooi bij: “het heet Personal Body Plan maar je moet het zelf personal maken.”

Jij kan en mag het heft in handen nemen, zoals dat jij bepaalt welke aspecten van Personal Body Plan voor je werken. Zelf heb ik bijvoorbeeld behoorlijk geknokt tegen mijn caloriebudget en ondanks dat ik meer at dan werd aanbevolen, zag ik alsnog mijn gewicht omlaag gaan. Ook al kleurde ik buiten de lijntjes, mijn lichaam kreeg haar eigen lijntjes. Ik paste het plan voor mezelf aan zodat realistisch en haalbaar werd en zodat ik langzaam maar zeker kon toewerken naar het balans waar ik begin oktober nog enkel van kon dromen.

Heeft het resultaat geboekt? Ja. Heeft Personal Body Plan mij dat resultaat doen boeken? Ja. Maar wellicht had het ook op een andere wijze gekund, dat durf ik niet te zeggen. Het is voor mij in ieder geval een enorme trigger geweest om te werken aan onderdelen van mijn leven waar ik steeds tegenaan bleef lopen.

De laatste twee maanden gaan in en in die laatste twee maanden kan ik nog even gericht en met coaching werken aan bepaalde doelen. Wat ga ik nog aanpakken?

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *