Review ♡ Energy bites On-The-Go 2.0 (Snoepgoed)

Wie hield er als kind nou niet van snoepen? Ik net zoveel als ieder ander. Bij mijn ene opa en oma stond er altijd een doos in de kast met al het lekkers. Wanneer je wilde werd uit de kast jouw favoriete zoetigheid tevoorschijn getoverd. En liet je een keer subtiel vallen dat je zo gek was op roze koeken… drie keer raden wat er tijdens het volgende logeerpartijtje op tafel stond.

Mijn andere opa en oma waren wat strikter daarin. In het weekend een schaaltje POM-BÄR (in halve maan-schaaltjes) en als zij koffie dronken werd een pak met van die geleikoekjes geopend. Precies zes (twee abrikoos, twee kers, twee aardbei – al weet ik niet zeker of die smaken kloppen), één voor elk van mijn neefjes, mijn broertje en mij. Snoepjes werden uitgedeeld in porties. In zakjes.

Toen ik een tijdje terug van Snoep Goed een pakketje in huis kreeg met verschillende zoete snacks, kon ik mijn geluk niet op. Als een klein kind dat bij opa en oma op bezoek ging. Alleen dan thuis. En gezonder. Paste precies in het plaatje van nu.

Review ♡ Energy bites On-The-Go 2.0 (Snoepgoed) | Freud and Fries

Snoep Goed ken je misschien al. En misschien ook niet. Je zou het kunnen kennen van Nākd, één van de producten die ze verkopen. Maar daarnaast hebben ze veel meer (zie ook hieronder en de website zelf) én allemaal gezonder en verantwoorder dan je gebruikelijke zoete tussendoortjes. Hoe ideaal?

Ik denk dat ook het mooie aan zo’n bedrijf is dat ze niet alleen maar lekkers willen verkopen (wat ik sowieso al mooi aan een bedrijf vind #teamalwayshungry #nevernoteating #ofzegmaargerustzoetekauw), ze willen bovendien nog een boodschap meegeven. Een bedrijf dat wil inspireren, dat jou goed wil doen voelen door je niet alleen lekkere maar óók gezonde snacks te bieden. Daar kan ik echt blij om worden, want dat is uiteindelijk ook wat ik hier op Freud and Fries hoop te bereiken: jou inspireren om te kunnen kiezen voor gezond én lekker.

So now, without further ado

Clearly Scrumptious – Tangy Dried Golden Berries

Review ♡ Energy bites On-The-Go 2.0 (Snoepgoed) | Freud and Fries

Kleine zakjes snoep maken me blij. Ze doen me denken aan mijn kindertijd, toen je van die uitdeelzakjes had met Goudbeertjes en Colaflesjes. Dat zijn deze zakjes ook een beetje, alleen dan een gezondere of meer verantwoorde versie. In plaats van Goudbeertjes eet je nu dan goudbesjes, which is kind of the same, right? Voor de smaak doet ‘ie niet onder, in ieder geval. En deze “snoepjes” vind ik bovendien nog wat meer bijzonder door de aparte structuur van de gedroogde besjes. Niet alleen licht zoet maar ook wat zurig en eigenlijk houd ik daar wel van.

Scrummies – Raspberry Flavoured Dried Cranberries and Raisins

Review ♡ Energy bites On-The-Go 2.0 (Snoepgoed) | Freud and Fries

Je had vroeger ook van die krentjes. Rode pakjes, als ik me niet vergis, met rozijntjes (of krentjes? Is er een verschil en wat is het verschil?). De Scrummies zijn net zoiets, alleen dan gemixed met cranberries en ander gedroogd fruit. Lekker, 100% natuurlijk en in een leuke, vrolijke verpakking.

Rhythm 108 – Banana Muffin

Review ♡ Energy bites On-The-Go 2.0 (Snoepgoed) | Freud and Fries

Deze verpakking kan je gewoon niet laten liggen. Alleen daarvan ben ik al onder de indruk. Simpel, kleurrijk en best een beetje schattig. Je ziet direct al wat er in je cake’je zit, gewoon rechttoe-rechtaan. Eenvoudige ingrediënten, geen gekke termen.

Helaas ben ik niet zo verzot op het cake’je zelf, als ieder ander lijkt te zijn. I guess I’m the odd one out here. Het is niet dat ik de Banana Muffin vies vind, ik vind alleen de smaken niet sterk genoeg. Iets te aards of te… I don’t know, een soort basic smaak (if that makes sense?), waarbij ik een echt sterke bananensmaak mis.

Het cake’je oogt wel veelbelovend en qua structuur is ‘ie erg goed, maar ik had wel iets meer smaak verwacht.

MOMA – Plain Porridge

Review ♡ Energy bites On-The-Go 2.0 (Snoepgoed) | Freud and Fries

Niet echt een tussendoortje, deze zakjes met havermout, maar wel een mooi kleine en vrolijke verpakking. MOMA komt met verschillende havermoutjes, in potjes en zakjes, zoals Golden Syrup, Cranberry & Raisin en deze normale versie. Wat maakt dit havermoutje net wat anders dan een normale pak havermout die je in de supermarkt koopt?

Ten eerste is MOMA glutenvrij – jeeeeej voor alle Coeliakies onder ons. Daarnaast gaat het hier om havergrutten en niet om havermout (dus in principe zei ik het al fout, pardon me), wat een grovere, nog ongeplette – versie is van haver. En ten derde, wat mij het meest opviel, is dat dit “havermoutje” veel romiger is dan de bakjes die ik normaal klaarmaak.

Deze normale versie is bovendien nog eens suikervrij, mocht je daar de voorkeur aan geven.

Clearly Scrumptious – Sweet Dried Strawberries

Review ♡ Energy bites On-The-Go 2.0 (Snoepgoed) | Freud and Fries

Hoe cute is dit dan? Mini-aardbeitjes, zo voor het oprapen. Wie mij een beetje kent weet dat aardbeien toch wel één van mijn lievelingsfruit is (naast druiven. Oh my, druiven, jongens! #liefde). Elk jaar kijk ik uit naar de nazomer, wanneer mijn mama aankomt met bakken en bakken vol verse aardbeien uit haar eigen moestuintje. Niets gaat boven die enorme rode joekels. Niets zeg ik, maar deze kleine, zoete snoepje komen pretty close. Kleine zoete aardbeien snoepjes waarbij je niet bang hoeft te zijn dat ze snel bederven en die je gemakkelijk in je tas stopt. Mijn favoriete snack voor onderweg, if you ask me.

Review ♡ Energy bites On-The-Go 2.0 (Snoepgoed) | Freud and Fries

MEER REVIEWS? BLIJF OP DE HOOGTE DOOR FREUD AND FRIES TE VOLGEN OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!

Heb je mijn vorige twee On-The-Go reviews ook al gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *