Review ♡ Energy bites On-The-Go (BoxBites)

Energy bites | Freud and Fries

Een paar weken terug kreeg ik van Box Bites een enorm pakket vol met heerlijke snacks toegestuurd. Nou ja, heerlijk moest ik nog even afwachten natuurlijk. Er is even wat tijd overheen gegaan voordat ik alle snacks geprobeerd had zeker met die low carb dagen tussendoor, maar hier is ‘ie dan!

Ken jij Box Bites al? Een organisatie die een samengestelde box met snacks (18 stuks) naar je opstuurt zodat je elke dag weer iets anders hebt. Niet een doos met twaalf dezelfde repen, maar daadwerkelijk allemaal verschillende soorten en smaken. Je kunt een box kiezen per 2 weken voor €28,00 per 4 weken voor €29,00 of een losse box van €30,00 Bovendien, en een dikke plus dus, het zijn allemaal gezonde snacks. Vaak glutenvrij, lactosevrij, gemaakt met rauwe producten en weinig (rare) ingrediënten. De meeste snacks bevatten rond de 100 calorieën, dus passen vrijwel zonder problemen binnen je macro’s.

Maar hey, without further ado, de SNACKS!

Energy bites | Freud and Fries

Nakd bar – Bakewell Tart

Wow, het is alsof ik een gevulde koek zit te eten. Een zoete reep, stevig in de hand maar zacht wanneer je erin bijt. Geen crunch, prettige textuur. Dit was de eerste snack die ik uitprobeerde en ik was er enorm blij mee. Hell yes, Nakd, doe mij meer van deze! Deze repen van Nakd zijn gluten- en lactosevrij en is gemaakt met rauwe vruchten en noten (49% dadel, 35% cashew, 16% rozijn en natuurlijke aroma’s).

Voedingswaarden per 100 gram: 391 kcal; v/k/e: 17 g, 50.3 g, 7.5 g (per reep van 35 g: 137 kcal; v/k/e: 5.9 g, 17.6 g, 2.6 g). 

Vielhappy – Fruity Dried Mango Pieces

Over het algemeen kan ik best uitkijken naar gedroogd fruit. Ik blijf er meestal ver uit de buurt omdat ik het verrekte lekker vind en het meestal niet bij een beetje blijft. Daarvoor zijn deze zakjes ideaal want het blijft hoe dan ook bij een beetje (tenzij je de beschikking hebt over meerdere zakjes ghehe). Helaas vond ik zelf deze gedroogde mango behoorlijk tegenvallen. In de eerste plaats al de geur die er vanaf kwam toen ik het zakje opende. Daarnaast was de mango wat taai (maar dat is wellicht logisch?) en viel de smaak me ook behoorlijk tegen. Deze snack was dus niet zo mijn ding, maar wie weet vind jij het wel lekker! On the positive side, geen rare, onuitspreekbare ingrediënten. It’s just… mango.

Voedingswaarden per 100 gram: 316 kcal; v/k/e: 2.3 g, 66.2 g, 3.1 g (per zakje van 35 g: 111 kcal; v/k/e: 0.8 g, 23.2 g, 1.1 g). 

Energy bites | Freud and Fries

Greenday – Crispy Grapes

Ik weet niet wat ik had verwacht bij het openen van deze verpakking maar in ieder geval niet dit. Op het eerste oog lijken het net nootjes, alleen zijn ze dan lichter. Gedroogde druiven, 100% fruit, geen vetten, glutenvrij. In tegenstelling tot de gedroogde mango vond ik deze echt vreselijk lekker. Superzoet (en dan zit je goed bij deze extreme zoetekauw), heerlijk crispy (I’m a sucker for crispy) en het valt me nog niet tegen hoe veel van die druiven erin zitten. GENIETEN!

Voedingswaarden per 100 gram: 380 kcal; v/k/e: 0 g, 88 g, 4 g (per zakje van 18 g: 70 kcal; v/k/e: 0 g, 16 g, <1 g). 

Energy bites | Freud and Fries

Roo’Bar – Maca Cranberry

Een heerlijk zoete, platte reep met 80% raw + superfoods; ook weer veganistisch, organisch en glutenvrij. Wat ik er lekker aan vind is vooral de textuur (je proeft allemaal kleine stukjes) en een lichte crunch.

Voedingswaarden per 100 gram: 362 kcal; v/k/e: 9.9 g, 58 g, 6.1 g (per zakje van 30 g: 109 kcal; v/k/e: 3 g, 17 g, 1.8 g). 

Energy bites | Freud and Fries

Yu! Fruit – Strawberry Chews

Deze chews zijn kleine hartvormige (how cute!) snoepjes gemaakt van gepureerd fruit en een “gelling agent”. Wat me overigens wel doet afvragen waarom er dan op staat dat het 100% from real fruit is, maar wellicht mis ik hier iets? Anyway, een lekker snoepje, ik vind het zelf wel wat weinig om op te snacken.

Voedingswaarden per 100 gram: 320 kcal; v/k/e: 2.1 g, 65.3 g, 1.6 g (per zakje van 24 g: 77 kcal; v/k/e: 0.5 g, 15.7 g, 0.4 g). 

Yogi & Yousef’s Dadels

Jullie kennen ze al wel, de dadels van Yogi & Yousef. Ik vind ze heerlijk en ik gebruik ze het liefst in allerlei recepten. Het grote nadeel van deze vind ik wel: het zijn er zo weinig! Lekker gevuld met pindakaas of (personal favorite) cottage cheese! Ik gebruikte ze zelf in dit recept: chocolate chip nicecream!

Voedingswaarden per 100 gram: 240 kcal; v/k/e: 0 g, 63 g, 4 g (per drie stuks: 72 kcal; v/k/e: 0 g, 19 g, 1 g).

Energy bites | Freud and Fries

Rude Health – The Beetroot

Een glutenvrije reep met dadels, rode biet en cashews. Ik vind het zelf een prettige smaak hebben, de rode biet is duidelijk aanwezig, dus daar moet je dan wel van houden. Deze kleine reep heeft een lichte crunch en is niet overdreven zoet, wat ik zelf ook wel lekker vind! Wat me steeds verbaasd bij producten met rode biet is dat het misschien wat vreemd klinkt maar vrijwel altijd lekker is. Wat vind jij?

Voedingswaarden per 100 gram: 385 kcal; v/k/e: 14.7 g, 51.4g, 9 g (per reep van 35 g: 135 kcal; v/k/e: 5.2 g, 18 g, 3.1 g). 

Energy bites | Freud and Fries

Made Good – Chocolate Banana Muesli Minis

Een zakje met ongeveer (bij mij in ieder geval) zes kleine muesli-balletjes. De chocolade en banaan is duidelijk aanwezig en de balletjes zijn lekker crunchy, zoals jullie inmiddels weten dat ik lekker vind. Interessant is dat in de balletjes een mix zit van spinazie, broccoli, wortel, tomaat en rode biet, iets waar je echt helemaal niets van merkt.

Voedingswaarden per 100 gram: 395 kcal; v/k/e: 17 g, 61 g, 7 g (per zakje van 24 g: 95 kcal; v/k/e: 4 g, 15 g, 0.01 g). 

Just Nuts

In dit zakje een combinatie van pompoenzaden, cranberries en cashews. Van de ene kant denk ik: “ja oké, dit kun je ook gewoon zelf maken. En goedkoper waarschijnlijk.” Van de andere kant is het ook gewoon lekker dat zoiets bestaat en is het handig. En ook echt lekker ja, want de combi van crunchy, zoet en zout is geweldig!

Voedingswaarden per 100 gram: 514 kcal; v/k/e: 27.1 g, 37.8 g, 15.5 g (per zakje van 40 g: 206 kcal; v/k/e: 10.8 g, 15.1 g, 6.2 g).

Energy bites | Freud and Fries

Nakd – Cacao Delight

Waarschijnlijk is dit het reepje waar iedereen gek op is. Die leuke, lekkere Nakd bars met cacao. Maar eerlijk gezegd vond ik deze wat tegenvallen door de wel erg lichte cacaosmaak. Ik had liever een wat intensere chocosensatie gehad. Verder is het wel, zoals geldt voor alle Nakd bars, een kleine stevige reep met prima macro’s.

Voedingswaarden per 100 gram: 385 kcal; v/k/e: 15 g, 52 g, 9 g (per reep van 35 g: 135 kcal; v/k/e: 5 g, 18 g, 3 g.

Rhythm 108 – Lemon Cake

Een kleine lemon cake in een eenpersoonsverpakking. Dit is ook een beetje een protein snack en rijk aan calcium en vezels. Een dessert bar, noemen ze het ook wel. Ik vind het zelf niet écht heel zoet, de citroensmaak is wel goed aanwezig. Tegelijk moet ik daarbij zeggen dat ik de citroensmaak nét niet vind doorbreken. Dat klinkt misschien een beetje raar maar het is alsof het zure niet helemaal tot uiting komt. Een redelijk zachte structuur met af en toe een stukje crunch van de noten.

Voedingswaarden per 100 gram: 419 kcal; v/k/e: 21.8 g, 39.4 g, 13.2 g (per cake van 42 g: 176 kcal; v/k/e: 9.2 g, 18.5 g, 5.5 g).

Energy bites | Freud and Fries

Roo’bar – Inca Berry

Wat ik aan deze reep vooral erg lekker vind is het lichte zuurtje en de crunch. Mogelijk is het gewoon de incabes (waarschijnlijk is het gewoon de incabes) maar het doet me wat aan sinaasappel denken.

Voedingswaarden per 100 gram: 326 kcal; v/k/e: 7.9 g, 53 g, 5.6 g (per reep van 30 g: 98 kcal; v/k/e: 3.2 g, 16 g, 1.7 g).

Energy bites | Freud and Fries

Made Good – Almond Apricot

Op elkaar geperste granen, noten en gedroogd fruit in reepvorm. Dat is eigenlijk wat dit product is en daardoor vind ik structuur zelf niet zo prettig. Niet een erg zoete reep, maar dat kan natuurlijk ook gewoon je voorkeur zijn. Zelf vond ik ‘m ietwat tegenvallen, kleverig is wellicht niet het juiste woord maar doordat alles zo op elkaar geplakt is, een beetje dense, denk ik toch aan kleverig.

Voedingswaarden per 100 gram: 355 kcal; v/k/e: 21 g, 39 g, 9 g (per reep van 36 g: 130 kcal; v/k/e: 7 g, 14 g, 3 g.

Energy bites | Freud and Fries

Just Nuts – Positive Energy Snack

Hoewel deze reep er ongeveer hetzelfde uitziet als de vorige met noten, granen en gedroogd fruit, vind ik deze juist wel een prettige structuur hebben. Een erg dunne reep met qua smaak een duidelijke aanwezigheid van noten en pitten. Doet een beetje denken aan een klein appeltaartje met de combinatie appel-kaneel. Een echte energiereep voor “gotta run run run” mensen.

Voedingswaarden per 100 gram: 525 kcal; v/k/e: 31.5 g, 43.5 g, 13.7 g (per reep van 30 g: 158 kcal; v/k/e: 9.5 g, 13.1 g, 4.1 g).

Energy bites | Freud and Fries

De Nieuwe Koekenbakker – Appel Limoen

Een reepje in een wel aparte verpakking: een plastic folie en daarover een toplaag van karton waardoor de reep er wel erg aantrekkelijk uitziet maar tegelijkertijd ook wat onhandig is om uit te pakken. De combinatie appel-limoen vind ik zelf erg lekker, misschien ook wat nieuw. Een stevige reep met een goede bite.

Voedingswaarden per 100 gram: 350 kcal; v/k/e: 7.7 g, 59.8 g, 5.8 g (per reep van 35 g: 123 kcal; v/k/e: 2.7 g, 20.9 g, 2 g).

ZOU JE GRAAG MEER REVIEWS WILLEN ZIEN OP FREUD AND FRIES? LAAT HET ME WETEN HIER, OP FACEBOOK OF VIA INSTAGRAM EN WAT JE GRAAG REVIEWT ZOU WILLEN ZIEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *