Monique Op Maandag #15 ♡ Nieuwe dingen doen

Goedemorgen!

Ik schrijf niet vaak mijn weekupdates op de dag zelf, maar bij gebrek aan tijd wil het nog wel eens voorkomen. Vandaag is zo’n dag en aangezien ik toch extra vroeg ben opgestaan voor de eerste dag van mijn traineeship, maak ik er maar meteen gebruik van om met jullie afgelopen week door te nemen. Afgelopen week was een week van nieuwe dingen doen.

Een nieuwe baan

Niet alleen het hoofdthema van afgelopen week, maar ook eentje van deze week aangezien ik nu van start zal gaan. Vorige week stond eigenlijk meer in het thema van afscheid nemen, want door mijn nieuwe baan zal ik andere dingen moeten laten. Hoe graag ik ook wil, er passen nu eenmaal geen vier banen in mijn week. Dus doe ik er drie. Exclusief blog. Al neemt die inmiddels soms meer tijd in beslag dan een gemiddelde baan.

https://www.instagram.com/p/BGC31QaGp2Y/?taken-by=freudandfries%20

Afscheid nemen vind ik vreselijk. Zoals ik al eerder zei: soms zou ik gewoon liever weg willen sluipen, doen alsof ik helemaal niet wegga en opeens buiten staan, zonder dat iemand beseft dat ik ben verdwenen. Niet dat ongemakkelijke moment van “ehh, nou… doei dan, hè.”

Maar ik heb het verteld. Wel zo netjes. En iedereen reageerde positief, dus dat is fijn. Die ervaringen moet ik opslaan, als bewijs tegen mijn angst dat het een vervelende gebeurtenis zal zijn. Eigenlijk gewoon weer dat stukje exposure wat ik normaal met mijn cliënten aanga.

Een nieuwe mindset

❝There’s nothing more powerful than a changed mindset.

Een keer wat te veel eten: “niet zo’n grote ramp. Pak ik het volgende moment weer op. Het gaat nu niets meer veranderen. Just let it be.” Een rustdag: “prima. Heb ik extra tijd om dingen te doen die ik nog moet doen. Of kan ik eens lekker ontspannen tv kijken en met de katjes spelen.” Met de dingen die me vroeger in paniek zouden krijgen, me onrustig zouden maken, me van mijn apropos zouden brengen, weet ik nu (most of the time, want nee, echt niet altijd!) om te gaan.

Hoe het precies zo is gekomen weet ik niet, maar wellicht is het een blogpostje waard?

Langzaamaan ben ik ook gaan beseffen (en toegeven) dat ik het best wel tof vind om een fitchick te zijn. Het is een term waar ik stiekem een hekel aan heb vanwege allerlei associaties, maar eigenlijk omschrijft het ook een persoon met een flinke dosis energie, kracht en die positieve mindset die ik hierboven al noemde.

Een nieuwe video

Ofwel, mijn eerste video. Ik had het beloofd, er zou een video komen van mijn favoriete avondsnack: protein fluff. En die kwam dus. Zouden jullie nog meer video’s willen zien en zo ja, waarover? Of hebben jullie nu zoiets van: eens en nooit meer, haha.

De video vind je HIER.

Hoe maak je protein fluff video | Freud and Fries

Een nieuw jasje voor mijn protein fluff

Shaved protein fluff, zo je wilt. Protein fluff ijs. Geschaafde protein fluff. Ik experimenteerde met mijn protein fluff recept en vroor het in. Hier het resultaat en binnenkort een receptje!

https://www.instagram.com/p/BGHMnDCGpwA/?taken-by=freudandfries

Overigens vind ik het echt heel tof om te zien dat protein fluff echt een eigen leven gaat leiden. Zelfs Women’s Health en My Killer Body Motivation pikten het op, alhoewel je van mij kunt aannemen dat protein fluff géén goede preworkout-snack is (tenzij je graag met een opgezette maag sport, and who am I to judge?).

Mijn voedingsschema

Niet nieuw maar steeds meer on point. Meer over het voedingsschema lees je in mijn vorige Monique Op Maandag, ik volg een carb cycling schema, en het bevalt me goed. Vooral doordat niet elke dag low carb is maar ik het kan afwisselen met high carb en daardoor vrijwel nooit de energie mis. Gisteren had ik mijn low carb dag en ondanks dat ik moest werken, trainen en veel op en neer heb gefietst (zo’n 20-25 km op mijn racefietsje), was het goed uit te houden.

https://www.instagram.com/p/BGQ5cG-mp7l/?taken-by=freudandfries

Tip: ik heb mijn voedingsschema van die week op papier op mijn keukenkastje hangen zodat ik altijd een overzicht heb van wat ik klaar moet maken. Dus ga ik preppen, hoef ik niet moeilijk te doen met My Fitness Pal openen en steeds mijn telefoon checken (want ja, dat vind ik dus een gedoe). En ook op prepvrije dagen heb ik meteen duidelijk wat ik “moet” eten en is het nog een extra stok achter de deur!

MEER UPDATES? VOLG MIJ OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *