Monique op Maandag #10 ♡ Foodhacks

Monique op Maandag #10- Foodhacks | Freud and Fries

Je wordt vanzelf creatief wanneer je aan het cutten bent maar wel enorm dol op (grote borden) eten. Vandaag deel ik een aantal van mijn tips en foodhacks met je!

In the spotlight- jullie protein fluffs 2.0 | Freud and Fries

Protein fluff

Op nummer één staat natuurlijk – hoe kan het ook anders – protein fluff. Er gaat vrijwel geen dag voorbij dat iemand me op Instagram tagt met een eigen fluff-creatie en dat is niet zonder reden: protein fluff is een groot succes! Niet alleen handig, gezond, eiwitrijk en laag in calorieën maar – niet geheel onbelangrijk – ongelofelijk lekker! Lees altijd even goed de tutorial en Q&A door zodat jouw eerste poging meteen slaagt! En heb je geen food processor? Maak hem dan ZO.

Red de protein fluff | Freud and Fries

Shirataki noodles

How low can you go? Nou, zo laag als 7 kcal per 100 gram. Say wut! Shirataki wordt ook wel miracle noodle genoemd en niet zonder reden. Deze noedels zijn gemaakt van konnyaku, of konjak, een wortelknol uit Azië (China, Japan en Indonesië), en wordt voornamelijk gebruikt in de Aziatische keuken. Dit vooral omdat wij Westerse mensen het maar vreemd en raar vinden. De noedels zitten verpakt in water en voelen slimy aan. Het is feitelijk ook een soort gelatine, uit de plant wordt namelijk konnyaku-meel en -gel gehaald.

Shirataki vind je niet snel in de grote supermarkten, maar zie je wel eens liggen in Aziatische toko’s. Ik haal mijne bij Amazing Oriental, waar je zelfs de keuze hebt tussen tofublokjes, vermicelli, noedels en udon (een soort dikke vermicelli). Op het eerste oog zien de noedels er ook niet echt lekker uit. Wit, alienachtig. Ze ruiken hetzelfde: vreemd. Ze smaken ook hetzelfde. Een goede bereiding is dan ook enorm belangrijk om ze te doen smaken. Tips vind je hier!

Shirataki noedels zijn ideaal ter vervanging van pasta- en noedelmaaltijden. Zeker wanneer je low-carb gaat zijn deze witte slierten onontbeerlijk! Ze vullen enorm en, mits goed bereid, zijn echt enorm lekker!

Low carb avocado brood | Freud and Fries

Low carb brood

Brood is helemaal uit den dode wanneer je low carb gaat, carbbomb dat het is. Natuurlijk is er niets mis met brood, maar wanneer je je koolhydratenintake moet verlagen, zul je niet snel naar een bammetje grijpen want dat betekent dat je de rest van de dag niets mee over hebt. Maar er is een oplossing. Of eigenlijk zijn er twee oplossingen:

Cloud bread is een low carb broodje dat echt duizend-en-één mogelijkheden heeft. Zo maakte ik er een paar weken terug pizza van, maar je kunt het ook tot een zoet broodje bombarderen. Daarnaast heb je lijnzaadbrood, wat ook daadwerkelijk op een heel brood lijkt en door de toevoeging van avocado lekker veel vetjes bevat.

Ultra low carb pizza | Freud and Fries

Groenten alles

Een bloemkoolpizzabodem. Pompoen of courgette in je havermout. Avocado door je brownies. Tegenwoordig kan alles. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of… Juist. Het is er. Groenten geven je maaltijden volume maar houden de macro’s laag.

IY- Koolhydraatarme pizza (bloemkool pizza) | Freud and Fries-7

Kruiden als een malle

Niet alleen voor de shirataki geldt dat het belangrijk is op smaak te brengen. Dat geldt zeker ook voor elke andere meal prep. Mijn meal preps zien er tegenwoordig steeds hetzelfde uit, maar op de een of andere manier maakt het niet zoveel uit. Op de een of andere manier, zeg ik? Ik weet wel degelijk hoe het komt: kruiden! Ik heb een heel arsenaal aan kruiden en specerijen in huis en elke week haal ik weer een ander zakje uit de kast. Was het in week één Marokkaanse kipkruiden, week twee gebruik ik BBQ-kruiden en week drie is het een bami-mix.

Niet alleen zorgt het kruiden van je eten voor een gevarieerdere voeding, bovendien geeft het een meer verzadigend gevoel. Dat is mijn ervaring in ieder geval. Een sterkere smaak geeft meer voldoening. Ik moet dan even denken aan de Death day party in Harry Potter waar een verrot en beschimmeld buffet klaarstond voor de geesten zodat ze het toch wat meer konden proeven.

Misschien niet de meest ideale vergelijking…

In ieder geval kunnen kruiden en specerijen van een simpele maaltijd een geweldige (of bijna-geweldige) maaltijd maken!

Broccoli bijvoorbeeld. Saai en smakeloos in eerste instantie, maar met barbecuekruiden erover of kaneel en paprikapoeder wordt het opeens een hoogstandje (of in ieder geval: beter te doen). Shirataki zonder kruiden: ga je niet eten. Maar ook mijn kippetje uit de oven wrijf ik graag in met mijn favoriete kruidenmix.

Zoats & zeggs | Freud and Fries

Zoats & Zeggs

Mijn havermoutje geef ik graag wat volume door er wat groenten in te verwerken. Mijn favoriet is courgette (zucchini) en daarmee maak je dus bijvoorbeeld Zoats en Zeggs.

Andere havermouttips

Ook andere groenten zijn heerlijk in havermout. En daarnaast heb ik nog een andere volumetip voor je!

Frappuccino/ijskoffie

In de ochtend zweer ik bij mijn glas (lees: glazen) frappuccino. Enorm dik en vullend. Je ziet ‘m regelmatig voorbijkomen op mijn Instagram en binnenkort ga ik hierover nog een soort tutorial schrijven!

Flavdrops en Smart drops

Ofwel: nog meer smaakversterkers. In de zomer heb ik absoluut geen moeite met het drinken van water, in de winter sta ik er weinig om te springen. Toch drink ik graag die aantal liters op een dag om gehydrateerd te blijven en omdat je nu eenmaal vaak dorst met honger verward. Smart drops zijn daarvoor ideaal. Net wat smaak aan je drinken, voldoende voor mij om zo weer drie kwart liter achterover te slaan (want ja, ik ben die persoon die nooit enkel een sipje neemt maar meteen de halve fles downt).

Easy peasy eierwrap | Freud and Fries

Eierpannenkoeken, -wraps en -crêpes

Tegenwoordig eet ik dit bijna elke middag: goed gevulde eierwraps. In plaats van een wrap van meel of een pannenkoek met bloem maak ik mijn “koeken” met ei en karnemelk. Ideaal om wat koolhydraten weg te strepen en ook gewoon enorm lekker!

Pindakaaspoeder

Vetten zijn hartstikke goed voor je maar bevatten natuurlijk meer calorieën per gram dan eiwitten en koolhydraten. Wanneer je een calorietekort wilt creëren is het soms handig om wat vetten te schrappen. Belangrijk is wel dat je vetten niet volledig schrapt (ze zijn echt goed voor je!) maar wanneer je toch al wat hoog zit kan het handig zijn. Ben je gek op pindakaas en heb je de neiging halve potten leeg te lepelen? Misschien is pindakaaspoeder dan wel de uitkomst!

Protein fluff cake | Freud and Fries

Protein fluff cake

Last but very certainly not least. Protein fluff cake. Dit is weliswaar de meest ultieme foodporn die er bestaat en WAT.EEN.MACRO’S. I kid you not.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *