Fluffy havermout 101

Fluffy havermout | Freud and Fries

Ik heb al weken niet meer een gewoon schaaltje havermout gegeten. Tegenwoordig is het allemaal zoatsproats of beet root oats. Maar soms verlang ik best naar een ouderwets havermoutje. Zo min mogelijk poespas. Maar nog wel steeds een flinke kom vol.

Dan heb je eigenlijk aan die 40 gram havermout niet genoeg. Gelukkig kwam ik laatst deze tip tegen:

Extra water.

Ja, zo simpel is het. Extra veel water toevoegen (wel tien keer zoveel gram als je havermout) en een extra lange kooktijd.

Kleine WAARSCHUWING: houd echt je havermout in de gaten zodat het niet allemaal gaat overlopen en je hele magnetron een kliederboel wordt. Dat is wat ik van veel mensen hoor die het ook proberen te maken en ook mijn eerste eigen ervaring met zo’n lange magnetrontijd! Zorg er ook voor dat je een flink grote schaal hebt (minder kans van overlopen én je hebt gewoon echt een grote schaal nodig omdat je meer havermout maakt!).

Fluffy havermout | Freud and FriesFluffy havermout | Freud and Fries

Fluffy havermout 101
5.0 from 1 reviews
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • 40 gram havermout
  • 400 gram (ongeveer 400 ml) water
Wat moet je doen
  1. Giet 400 gram/ml water bij je havermout in een grote schaal.
  2. Plaats 4-5 minuten in de magnetron (houd laatste minuut wel in de gaten zodat het niet overloopt).
  3. Laat nog zo'n 5 minuten in de magnetron staan. Roer even goed door.*
  4. Om nog fluffier te maken: laat na roeren nog een paar uur in de koelkast staan (maak bijvoorbeeld de avond van tevoren klaar!).
Serving size: 1 Calorieën: 140 Vetten: 3 Koolhydraten: 22 Eiwitten: 5
Extra
Cal: 140; v/k/e: 3g, 22g, 5g.

* Uiteraard is hetzelfde mogelijk door je havermout met deze hoeveelheid water in een pan op het fornuis te koken!

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

4 reacties op “Fluffy havermout 101”

  1. Lies Gijbels schreef:

    Ik maak ze met melk en vanille stokje old fashioned way in de pot op het vuur. Als je dan steel cut oats neemt ipv bijna fijngemalen Quaker krijg je een soort van havermout vanilleroom

    • Monique schreef:

      Klinkt extreem goed! Ik heb niet het geduld voor roeren en koken in een pan maar het is te overwegen voor een keertje hihi!

  2. Beckxie schreef:

    Tip: met een thee-/eetlepel fijne volkoren Bambix erbij wordt het nog romiger!

    Leuke site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: