Ik heb al weken niet meer een gewoon schaaltje havermout gegeten. Tegenwoordig is het allemaal zoats, proats of beet root oats. Maar soms verlang ik best naar een ouderwets havermoutje. Zo min mogelijk poespas. Maar nog wel steeds een flinke kom vol.
Dan heb je eigenlijk aan die 40 gram havermout niet genoeg. Gelukkig kwam ik laatst deze tip tegen:
Extra water.
Ja, zo simpel is het. Extra veel water toevoegen (wel tien keer zoveel gram als je havermout) en een extra lange kooktijd.
Kleine WAARSCHUWING: houd echt je havermout in de gaten zodat het niet allemaal gaat overlopen en je hele magnetron een kliederboel wordt. Dat is wat ik van veel mensen hoor die het ook proberen te maken en ook mijn eerste eigen ervaring met zo’n lange magnetrontijd! Zorg er ook voor dat je een flink grote schaal hebt (minder kans van overlopen én je hebt gewoon echt een grote schaal nodig omdat je meer havermout maakt!).
Ik maak ze met melk en vanille stokje old fashioned way in de pot op het vuur. Als je dan steel cut oats neemt ipv bijna fijngemalen Quaker krijg je een soort van havermout vanilleroom
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Ik maak ze met melk en vanille stokje old fashioned way in de pot op het vuur. Als je dan steel cut oats neemt ipv bijna fijngemalen Quaker krijg je een soort van havermout vanilleroom
Klinkt extreem goed! Ik heb niet het geduld voor roeren en koken in een pan maar het is te overwegen voor een keertje hihi!
Tip: met een thee-/eetlepel fijne volkoren Bambix erbij wordt het nog romiger!
Leuke site!
Dank je voor de tip! Ik heb nog nooit Bambix op eigenlijk! 😮