Review: Eiwitrijke snacks on-the-go

Review- Eiwitrijke snacks on-the-go | Freud and Fries

Hoe dol ik ook ben op het creëren van mijn eigen recepten, soms (wie zei er soms?) kan ik juist enorm lui zijn en wil ik gewoon mijn snacks kopen in de supermarkt of online bestellen. Dit review heb ik al een tijdje geleden gemaakt (zelfs al voor de energy bites on-the-go versie) maar het is er helaas nooit echt van gekomen om te plaatsen (vandaar ook de slechte kwaliteit foto; ik was namelijk de originele foto kwijt… SORRY). Maar HEUJ, here it is!

Alpro Yoghurt – Soya & Coconut (Albert Heijn)

De minst eiwitrijke van de hele serie to start off with. De yoghurtjes van Alpro vind ik echter erg lekker en wilde ik niet laten ontbreken in de lijst. Lekker romig en vol van smaak.

Voedingswaarden per 100 gram: 55 kcal; v/k/e: 3 g, 2.3 g, 3.9 g. Prijs: €2,29.

Breaker High Protein – Bosbes Banaan (Jumbo)

Breakers herinner ik me vooral nog van vroeger, dus toen ik ze een paar maanden terug tegenkwam, ging dat dan ook gepaard met een stukje nostalgie. Handig om mee te nemen en een yummy-yoghurtje waarvoor je geen bestek nodig hebt. Het nadeel van de Breaker vind ik vooral dat het ook zo snel op is. Naar mijn idee is het hap zuig, slik weg. Niettemin een lekker zoete snack, makkelijk in gebruik als je niet zo dol bent op repen. Qua macro’s niet het meest ideaal (relatief laag in vetten, hoog in carbs, maar wel laag in vetten). Als je dan wilt gaan voor een yoghurtje, is Breaker een lekker en makkelijk alternatief. Voor mij helaas net niet satisfying genoeg dat ik er ook werkelijk vol van zit, maar dat kan ook iets psychologisch zijn omdat het naar mijn idee te snel leeg is.

Voedingswaarden per 100 gram: 54 kcal; v/k/e: 0.9 g, 5 g, 5.7 g (per verpakking: 108 kcal; v/k/e: 1.8 g, 10 g, 11.4 g). Prijs: €1,39

OOMF! Protein Oats – Golden Syrup (Body & Fit)

Hoe handig! Gewoon direct uit het potje met wat water toegevoegd. Je kan er ook een on-the-go mugcake van maken, recept daarvoor vind je hier!

Voedingswaarden per 100 gram: 375 kcal; v/k/e: 4.4 g, 56.9 g, 27.4 g (per pot: 281 kcal; v/k/e: 3.3 g, 42.7 g, 20.6 g.

Ei

Ja, een ei. As simple as that. Het vraagt om net iets meer handelingen (je moet het namelijk van tevoren even koken (0f bakken, if that’s more your cup of tea kind of egg) maar het is natuurlijk een simpele en vooral eiwitrijke snack. Erg veelzijdig (van omelet tot gekookt tot eierwrap) en waarbij je niet zo de neiging hebt om te blijven eten (stop maar eens een stuk of tien eieren achter elkaar naar binnen).

Voedingswaarden per 100 gram: 156 kcal; v/k/e: 11 g, 1 g, 13 g (per ei: 75 kcal; v/k/e: 6 g, 0 g, 7 g). Prijs: €0,10-0,20 (per stuk).

Magere Franse Kwark – Naturel (Lidl)

Ik koop áltijd mijn kwark bij de Lidl. Dit vind ik de lekkerste kwark en ondanks de lage prijs zijn de bakjes gewoon ideaal (en niet met alleen het papiertje zoals bij de Zaanse Hoeve). Een goede stevige kwark, licht zurig zoals een magere Franse kwark hoort te zijn en met goede macro’s.

Voedingswaarden per 100 gram: 50 kcal; v/k/e: 0.2 g, 3.7 g, 8.9 g (per portie van 125 gram: 63 kcal; v/k/e: 4.6 g, 0.3 g, 11.1 g).

Fulfil Protein Bar – Peanut & Caramel (AH to Go)

Op de Gezondheidsbeurs zag ik deze voor het eerst: de Fulfil Protein Bar. Alleen te koop bij de AH to Go (helaas) en om deze te testen ben ik een ochtendje gaan hardlopen. Maar dat is ‘ie dan ook meer dan waard, want de Fulfil bar, en dan met name de Peanut & Caramel versie, is echt een heerlijke eiwitreep. Mag ook wel, voor die prijs, want goedkoop zijn ze niet. Ik vind dit de beste bar van Fulfil (tenminste, van de twee die ik tot nu toe heb geproefd), het doet denken aan Snickers en heeft een goede crunch met een duidelijk aanwezig pinda- en karamelachtige smaak. Als je het voor de prijs niet hoeft te laten, is dit een heerlijke on-the-go snack!

Voedingswaarden per 100 gram: 373 kcal; v/k/e: 15.9 g, 18.8 g, 36.3 g (per reep van 55 gram: 205 kcal, v/k/e: 8.8 g, 10.3 g, 20.0 g). Prijs: 2,49.

Pro Dynamics Protein Bar – Cookies & Cream (Kruidvat)

Dit vond ik wel de grootste tegenvaller van de verzameling eiwitrijke snacks. Waarom? Deze reep, gehuld in een laagje chocolade, was erg zacht van binnen (smolt nog net niet in je handen) en ervoer ik vooral als wat gummy. Ik ging ook meteen kijken of er misschien xanthan gum in verwerkt zat (nee), hoewel het natuurlijk ook iets anders kan zijn. Geen fijn mondgevoel dus en qua smaak vond ik ‘m ook tegenvallen. Het is een Cookies & Cream, maar doet niet echt denken aan je gebruikelijke Cookies & Cream. Voordeel: hier ga ik er niet meer van eten, nadeel: hier ga ik er niet meer van eten.

Voedingswaarden per 100 gram: 389 kcal; v/k/e: 11 g, 41 g, 35 g (per reep van 45 g: 175 kcal; v/k/e: 4.9 g, 18 g, 16 g). Prijs: €0,99.

Maaltijdreep – Aardbei Yoghurt (Kruidvat)

Nou vind ik een maaltijdreep sowieso een slechte naam; doet me denken aan shake-diëten en dat soort ongein. Volgens het etiket mag je twee maaltijdvervangers per dag gebruiken en dat zijn woorden die me al tegenstaan. De reep zelf is wel goed te doen. Vooral de yogurtsmaak is vanaf de eerste hap sterk aanwezig en daar houd ik zelf wel van.

Voedingswaarden per 100 gram: 382 kcal; v/k/e: 10 g, 42 g, 29 g (per reep van 55 gram: 222 kcal; v/k/e: 5.6 g, 24 g, 17 g). Prijs: €0,89.

TREK Protein Flapjack – Banana Bread

Twee jaar terug in Yosemite National Park at ik mijn eerste TREK reep. Niet meteen een reep die ik associeer met eiwitten, omdat het me vooral doet denken aan hiken en dus een dosis energie (en dus carbs). Deze protein flapjack is qua structuur dan ook heel anders dan je gebruikelijke eiwitreep: de flapjack is bros en valt vrijwel direct na het openen van de verpakking uiteen. Zelf vind ik dit niet zo ideaal, het is geen reep die je makkelijk vasthoudt, maar die je in stukjes uit de verpakking moet eten. Qua eiwitten zit deze ook wat lager dan de meeste repen met slechts 10 gram.

Voedingswaarden per 100 gram: 416 kcal; v/k/e: 18.9 g, 39.5 g, 20.3g (per reep van 50 gram: 208 kcal; v/k/e: 9.5 g, 19.7 g, 10.2 g).

Smart Bar – Strawberry White (Body & Fit)

De meest verkochte protein bar bij Body en Fit. Niet zo gek ook, want het is een mooie kleine reep voor een klein prijsje en een lage calorie-inname. Zelf eet ik deze reep graag, misschien zelfs iets te graag, en doordat ‘ie lekker zoet is, doet deze bar ook aan als een echte candy bar. Stevig, goede structuur en met een bite (maar geen crunch). Ik ga zelf graag voor Strawberry White, een aanwezige aardbeismaak van binnen met een laagje witte chocolade eromheen. Of deze reep écht vullend is, durf ik niet te zeggen. Het probleem is bij mij vooral dat ik steeds honger blijf houden naar meer (want já, ik eet er ook wel eens twee na elkaar).

Voedingswaarden per 100 gram: 343 kcal; v/k/e: 12.7 g, 28 g, 32.6 g (per reep van 45 gram: 154 kcal; v/k/e: 5.7 g, 12.6 g, 14.7 g).

Fulfil Protein Bar – Cookies & Cream (AH to Go)

De tweede reep van Fulfil Nutrition in deze serie, maar niet onterecht. De Cookies & Cream doet een beetje aan als de Cookies & Cream van Quest Nutrition (die ik helaas niet heb gereviewd maar iedereen kent ze wel, toch?!), als de Oreo koekjes. De reep ziet er echter wel totaal anders uit met een aparte (prettige, vind ik) structuur aan de bovenkant en het Cookies & Cream uiterlijk aan de binnenkant. Deze bar is in vergelijking met de andere repen wat bitterder, door de cacao waarschijnlijk, wat niet per se onprettig is! De reep bevat iets minder (en dat is dan 0.1 gram) eiwitten dan de Peanut & Caramel smaak.

Voedingswaarden per 100 gram: 354 kcal; v/k/e: 11.3 g, 20.9 g, 36.2 g (per reep van 55 gram: 195 kcal; v/k/e: 6.2 g, 11.5 g, 19.9 g).

WIL JE MEER REVIEWS ZIEN? LAAT HET ME WETEN HIER, VIA FACEBOOK OF INSTAGRAM EN VERGEET FREUD AND FRIES DAN VOORAL NIET TE VOLGEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *