Review ♡ Quest bars [PB&J en S’mores]

Review- Quest bars [PB&J en Smores] | Freud and Fries

Waar ik een paar maanden geleden de protein bars bijna angstig ontweek, eet ik er nu gemiddeld zo’n één per dag. Errúg handig. Soms maak ik ze zelf (bijvoorbeeld deze of deze) maar mijn favoriet blijft toch de Quest bar.

In het begin bestelde ik mijn bars per stuk om te testen of ze me überhaupt zouden bevallen maar zo’n twee weken terug besloot ik ze per doos te bestellen. Wil ik er een review over kunnen schrijven dan moet ik er toch zeker meer dan één proberen? Perfect excuus, lijkt me.

Van de eerste twee smaken die ik bestelde, de Peanut Butter & Jelly Quest bar en de Smores Quest bar, had ik alleen de Smores al eerder geprobeerd. De PB&J was voor mij dus een verrassing of het me zou bevallen of niet. Ik had al enkele review gelezen en die beloofde een positieve smaaksensatie dus ik was best een beetje benieuwd. De PB&J sandwich ken ik niet vanuit mijn jeugd dus mijn enige associatie was met de PB&J muffins die ik een tijd terug maakte. Laten we zeggen dat de verwachtingen dus hoog waren.

Review- Quest bars [PB&J en Smores] | Freud and Fries

De Quest bar zelf staat bij velen hoog in het vaandel. Waarom? Nou, ideale macro’s (hoog in eiwitten, laag in carbs en geen toegevoegde suikers) en lekker makkelijk. Het is een goed vullende snack en het komt in geweldige smaken waarbij je blij wordt dat ze het in een relatief gezonde bar hebben kunnen stoppen: Cookies & Cream, Double Chocolate Chunk, Lemon Cream Pie. Ik hoop een aantal hiervan binnenkort ook eens te kunnen reviewen!

Review- Quest bars [PB&J en Smores] | Freud and Fries

De dozen zijn inmiddels bijna leeg. Dus, tijd voor mijn oordeel…

Peanut butter & jelly bar

Review- Quest bars [PB&J en Smores] | Freud and Fries

Het heeft even geduurd voordat ik deze bar ging waarderen. Als ik dit review aan het begin van de doos had geschreven, had ik je verteld deze bar te laten waar ‘ie was: in de wikkel in de doos in het magazijn wie-weet-waar. Maar tegen het eind van de box ben ik wat van gedachte veranderd. Let me explain.

Review- Quest bars [PB&J en Smores] | Freud and Fries

✔ Geur? Het begon al bij het openen van de wikkel. In tegenstelling tot andere bars had PB&J een wat onprettige geur, vond ik dan. In de eerste instantie kon ik het niet plaatsen, later ging ik het associëren met een boterham. Maar dan niet het verse brood van de bakker, meer een zak met brood dat al wat langer in de trommel ligt. Niet iets wat me trok dus. ✔ Uiterlijk? Quest bars zijn nou niet echt plaatjes om te zien. Een semi-gladde reep waarin alle ingrediënten als het ware zijn geperst. De bars met stukjes chocolade zijn te doen maar nog altijd niet echt een lust voor het oog. Gold ook voor deze bar. Je ziet kleine stukjes pinda zitten, dat belooft wel wat goeds. ✔ Smaak? Voor smaak ging hetzelfde op als geur. Die bruine boterham, die proef ik/denk ik te proeven. De pindakaas is vervolgens duidelijk en de jam haal ik vooral uit het zoete. De bars zijn wat zoutig en de crunch van de stukjes pinda zijn wel erg lekker. ✔ Macro’s? Deze bar bevat meer calorieën dan de meeste Questies. Per bar (60 gram) 220 kCal, v/k/e: 10g, 21g, 20g.

Smores

Review- Quest bars [PB&J en Smores] | Freud and Fries

Naast de “nieuwe” smaak Cookies & Cream zijn de Smores bars by far mijn favoriet. De crunchiness van de (enorme) brokken chocolade zijn echt een dik pluspunt. Daarmee maak je me sowieso blij.

Review- Quest bars [PB&J en Smores] | Freud and Fries

✔ Geur? Een soort vanille-achtige geur gecombineerd met chocolade. Doet me meteen al watertanden. ✔ Uiterlijk? Net als elke Quest bar niet bijster bijzonder. Maar die chocoladebrokken… Oh GOD. Je weet gewoon dat het goed gaat zijn. Kijk eens naar het zijaanzicht en zeg me dan dat je daar geen zin in krijgt. De chocoladebrokken zijn niet gelijkmatig over de bar verdeeld dus soms heb je “gewoon” een hap koek en dan weer een flinke brok chocolade. Dat vind ik nou echt heerlijk. ✔ Smaak? Oké, ik verraadde het al een beetje in het stukje hierboven. Ik vind de smaak heerlijk. Een lekker stevige bite met een crunch, de chocolade, het lichte zoete vanille- of koekachtige. De Smores Quest bar behoort tot nu toe in de top drie (en ja, ik heb er dus meer geproefd dan drie). ✔ Macro’s? De gebruikelijke Quest macro’s: 180 kCal, v/k/e: 8g, 23g, 20g. WHOPPA! Love it.

Naar welke bar ben jij nou het meest benieuwd?

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *