Chocolate chip nicecream

Chocolate chip nicecream | Freud and Fries

 

Wanneer ik wil dat het regent (ja, wanneer?), doe ik een regendans. Wanneer ik wil dat de zon schijnt, maak ik ijs. Je moet Moeder Natuur nu eenmaal wel eens een handje helpen.

Al een tijdje wilde ik chocolate chip nicecream (of nana ice cream) maken en alsof ze het wisten stuurde Alpro me een paar weken terug een pakketje toe met kokosmelk. Toeval? I think not. En daarbij had ik ook nog eens wat Yogi & Yousef dadels in huis liggen. Toeval? I think not. Bovendien begonnen de bananen wat rijp te worden. Toeval? I think not. Ergens lag ook nog wel een reep chocolade. Toeval? I think not. En buiten was het nog eens mooi weer. Toeval?

Ja, waarschijnlijk wel. We wonen in Nederland, tenslotte.

Chocolate chip nicecream | Freud and Fries

Chocolate chip nicecream
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • 200 gram bevroren banaan (ongeveer 2 stuks) - bij voorkeur van tevoren in stukjes gesneden
  • 45 ml (3 el) Alpro Coconut Original
  • 10 gram cacao nibs
  • 20 gram chocolade (melk, puur, Tony, Johnny, whatever you like)
  • 20 gram dadels (ik gebruikte Yogi & Yousef's dadels; 2 stuks)
Wat moet je doen
  1. Verpulver van tevoren de chocolade in kleine stukjes met een mes of door kort in een kleine keukenmachine te malen.
  2. Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine of blender en mix tot in ieder geval de bananen een glad geheel vormen.
  3. Schep het (waarschijnlijk nog zachte) ijs in een bakje en laat ongeveer een uur in de vriezer opstijven. Of, als je graag een soft-serving hebt of simpelweg niet kunt wachten, eet het direct op!
Serving size: 1 Calorieën: 451 Vetten: 13 Koolhydraten: 50 Vezels: 6 Eiwitten: 5
Extra
Ongeveer 3-4 bolletjes:
Cal: 451; v/k/e/vez: 13g, 50g, 5g, 6g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: