Wanneer ik wil dat het regent (ja, wanneer?), doe ik een regendans. Wanneer ik wil dat de zon schijnt, maak ik ijs. Je moet Moeder Natuur nu eenmaal wel eens een handje helpen.
Al een tijdje wilde ik chocolate chip nicecream (of nana ice cream) maken en alsof ze het wisten stuurde Alpro me een paar weken terug een pakketje toe met kokosmelk. Toeval? I think not. En daarbij had ik ook nog eens wat Yogi & Yousef dadels in huis liggen. Toeval? I think not. Bovendien begonnen de bananen wat rijp te worden. Toeval? I think not. Ergens lag ook nog wel een reep chocolade. Toeval? I think not. En buiten was het nog eens mooi weer. Toeval?
Ja, waarschijnlijk wel. We wonen in Nederland, tenslotte.
Verpulver van tevoren de chocolade in kleine stukjes met een mes of door kort in een kleine keukenmachine te malen.
Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine of blender en mix tot in ieder geval de bananen een glad geheel vormen.
Schep het (waarschijnlijk nog zachte) ijs in een bakje en laat ongeveer een uur in de vriezer opstijven. Of, als je graag een soft-serving hebt of simpelweg niet kunt wachten, eet het direct op!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: