Review ♡ Roosterz & Co Bites

Review Roosterz & Co Bites | Freud and Fries

Op het eerste oog dacht ik “oh, kipnuggets” en daar mag je best een teleurgestelde “oh” bij voorstellen. Ik ben nooit fan geweest van McD en ik heb misschien één keer in mijn leven een kipnugget in mijn mond gestopt. Het daarbij gelaten dus. Ik snap er ook niets van wanneer mensen een bakje met zes van die brokken bestellen aan de balie. Áls ik dan iets moet nemen, dan nog liever een burger (met frietjes!).

Maar deze chicken bites van Roosterz & Co Bites zijn anders.

Mijn eerste hap door de krokante buitenlaag in het malse kippenvlees (want écht, precies zo ervaar je het – het zijn niet enkel de mooie woorden) was een grote verrassing. Een grote fijne verrassing. Gewoon zo vanuit mijn Airfryer.

❝De kipbites van Roosterz & Co kun je via de website van Albert Heijn direct laten thuisbezorgen, maar je kunt ze ook vinden in de schappen van Albert Heijn. Ze zijn eenvoudig te bereiden in de Airfryer of oven en zijn bijzonder knapperig door het gebruik van een speciaal krokant jasje.

Ik kreeg een aantal weken terug drie zakken toegestuurd door R&C Bites: BBQ-honey, Southern Fried en Sweet Chili. In plaats van als snack of tussendoortje aten wij ze bij ons avondeten en dat was LEKKER! Met name de Sweet Chili was favoriet – verrassend genoeg. Misschien zag je de bites zelfs voorbij komen op mijn Instagram.

Enorm simpel te bereiden overigens: 6-8 minuten (op 200ºC) in de Airfryer, direct vanuit de vriezer. Heb je geen vriezer? Dan kan het ook gewoon in de oven voor 12-15 minuten op dezelfde temperatuur. En wil je toch de frituur gebruiken? Ook dát kan.

Naast de smaken die ik probeerde hebben ze in hun assortiment ook Hot & Spicy, Tomato Basil, Cheese, Rosemary Garlic, Buffalo en Lemon & Herb. Voor ieder wat wils dus.

Wat betreft macro’s ook niets te klagen: de Southern Fried bestaan uit 178,8 kcal, v 6,5 gram; k 12,7 gram; e 17,5 gram (per 100 gram). Doordat je er geen olie of boter aan toe hoeft te voegen om te bakken is dat alles wat er is!


Heb jij ze al geprobeerd? Welke smaak lijkt jou het best? 

MEER REVIEWS? VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *