Vroeg opstaan en weinig tijd om aan tafel te ontbijten, onderweg in de auto tussen afspraken door, net nog voordat je thuis komt en het eten gaat koken, op sommige momenten heb je nu eenmaal behoefte aan een snelle, voedzame snack. Deze appel-cranberry oatcakes (havermoutcakejes) zijn daar ideaal voor. Stevig, amper kruimelend en vooral goed vullend maken deze hand-size cakes tot de perfecte on the go snack waar je niet snel nee tegen zegt.
Snijd de oatcakes na het afkoelen in bars en bewaar ze (tot ongeveer een week) in een plastic zak op een droge, koele plaats.
Dit recept past goed in een clean eating lifestyle. Voor de website Verse Oogst schreef ik ook een stukje hierover.
Rasp de appels en prak de banaan. Voeg dan alle ingrediënten samen, op de cranberries na. Mix het geheel goed.
Hak de cranberries iets fijner (of pulseer enkele keren in een keukenmachine/met een staafmixer; alleen als deze bevroren zijn) en meng kort door het (dikke) beslag, zodat het goed verdeeld is.
Schep de inhoud in een bakschaal (mijne was 20 x 24 cm) bedekt met een stuk bakpapier (dit is makkelijker om eruit te halen).
Bak in een voorverwarmde oven op 170ºC (hete lucht) voor zo'n 30 minuten. Laat afkoelen en snijd vervolgens in stukken.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: